≡ Navigointi

Matkailu

Hartola – elämää ja elämyksiä nelostien varrella  

Hartolan kirkko1.jpg
Pieni kuningaskunta Päijät-Hämeessä ottaa iloisin mielin vastaan kaikki kulttuurihistoriallisesti merkittäviin maisemiin saapuvat matkailijat. Kunnasta löytyvät kaikki tarvittavat palvelut, ja lisäksi lukuisia aktiviteetti ja ravintola vaihtoehtoja lomailijalle. Majoitustarjonnassa on myös valinnanvaraa, sillä voit yöpyä hotellissa, tasokkaissa mökeissä, leirintäalueella tai motellissa. Kokousta tai juhlaa järjestäessäsi, voit valita mieluisan paikan useista erilaisista vaihtoehdoista.

Kaunis, rauhallinen luonto sekä lukuisat vesistöt tarjoavat tekemistä ja monenlaisia aktiviteetteja, kuten melontaa, kalastusta sekä luontopoluilla retkeilyä. Lisäksi voit pelata golfia tai vaihtoehtoisesti kokeilla frisbeegolfia melko haastavissa olosuhteissa. Talvellakaan ei tekeminen lopu, sillä kunnasta löytyy useita hiihtolatuja sekä lapsiystävällinen hiihtokeskus. Järven jäällä voit kokeilla myös pilkkimistä. Syksyllä pääset kokemaan Suomen suurimpien maalaismarkkinoiden tunnelman, sillä silloin kunnan keskustan täyttävät sadat markkinakauppiaat tarjoten mitä erilaisimpia tuotteita markkinakävijöille. Nälkäkään ei pääse helposti yllättämään, sillä alueen lukuisat ravintolat ja ruokapaikat tarjoilevat herkullista, itse tehtyä ruokaa.

Keskeinen sijainti nelostien vieressä helpottaa Hartolaan saapumista ja tänne pääset suoraan niin linja-autolla kuin omalla autollakin. Vain parissa tunnissa pääset pääkaupungin vilinästä maaseudun rauhaan, luonnon helmaan. Hartolan kuningaskunta on kiehtovan historian omaava kunta, joka toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi päiväksi tai pidemmäksikin aikaa.

Majoitusvaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun. Voit majoittua korkeatasoisessa hotellissa, motellissa tai leirintäalueella. Hartolasta löytyy myös runsaasti erilaisia vuokramökkejä aina pienistä vaatimattomista mökeistä suuriin viihtyisiin huviloihin saakka. Koiranomistajia ei ole myöskään unohdettu, sillä täältä löytyy myös koiraystävällisiä mökkejä.

Ruoan ystäville Hartola tarjoaa monipuolisesti vaihtoehtoja. Nelostien varrelta löytyy itse tehtyjä rahtariannoksia, gluteenittomia herkkuja sekä muita vaihtoehtoja moneen makuun. Lisäksi alueelta löytyy puhdasta lähiruokaa sekä tavallista kotiruokaa tarjoavia ruokapaikkoja.

Voit valita lukuisista aktiviteeteista itsellesi mieluisimman. Tainionvirta tarjoaa upeat puitteet niin kalastukseen, melontaan kuin retkeilyyn raikkaassa ilmassa. Tarjolla on myös golfia, frisbeegolfia, keilausta, perinteisiä lavatansseja tai pyöräilyä kuningaskuntapyörillä. Talvella voit valita laskettelun, hiihdon ja pilkkimisen väliltä itseäsi miellyttävimmän vaihtoehdon.

Hartolasta löytyy paljon myös nähtävää kulttuurista kiinnostuneille. Historiallinen Itä-Hämeen museo tarjoaa matkan menneisyyteen esitellen alueen elämänmenoa, kartanokulttuuria sekä maataloushistoriaa. Lisäksi sieltä löytyvät Mika Waltarin, Uuno Kailaan ja Maila Talvion muistohuoneet. Vanha Koskipään kartanossa Maila Talvio – salongin kesäisin kokoama nykytaiteen näyttely tarjoaa taide-elämyksiä taiteen ystäville. Vuonna 1913 rakennettu Hartolan upea graniittikirkko tarjoaa rauhallisen paikan rauhoittumiseen kansallisromanttisessa hengessä.

Perinnettä parhaimmillaan ovat Hartolan markkinat, joiden juuret ovat 1800-luvun alun pestuumarkkinoissa. Suomen suurimmat maalaismarkkinat järjestetään joka vuosi syyskuun ensimmäisenä lauantaina, jolloin keskustan täyttävät 30 000 markkinavierasta sekä 500 kauppiasta.

Tervetuloa viihtyisään ja rauhalliseen maalaispitäjään!