Ohjaamot

Ohjaamo-viikkoa vietetään 11. − 15.2.2019

Valtakunnallista Ohjaamo-viikkoa vietetään maanantaista perjantaihin (11.−15.2.2019). Viikon aikana eteläsavolaiset Ohjaamot järjestävät tapahtumia nuorille, nuorten lähipiirille ja muille kiinnostuneille. Viikon aikana Mikkelin Olkkari muuttaa uusiin tiloihin ja Pieksämäellä Pientareella pääsee esim. Helppi-läksykerhoon ja Animäkeen. Savonlinnan Ohjaamossa pidetään myös ovet avoinna Sääminkitalossa koko viikon ja päästään 14.2. ystävänpäivän kahveille klo 10 - 14. Ohjaamo-viikko näkyy myös Etelä-Savon Ohjaamojen sosiaalisen median tileillä. Seuraa viikon edistymistä aihetunnisteilla #ohjaamo ja #ohjaamoviikko.

Maakunnassamme Ohjaamot ovat helpottaneet nuorten työelämään ja opintoihin pääsyä ja auttaneet nuoria löytämään mielekästä tekemistä arkeen. Ohjaamot ovatkin nuorisotakuun tärkein palvelu, joka kokoaa kaikkien alle 30-vuotiaiden nuorten palvelut yhteen paikkaan mahdollisimman kynnyksettömästi. Nuoret ovat arvioineet Ohjaamojen palvelut erinomaisiksi (9,17:ksi, kun asteikko oli 4 – 10).

Ohjaamo-viikon tarkoituksena on levittää tietoa Ohjaamoista ja sitä kautta auttaa nuoria kohti koulutusta, työelämää ja mielekästä arkea. Ohjaamot ovat mahdollisimman kynnyksettömiä palveluja, jotka tarjoavat ilmaista tukea, neuvontaa ja ohjausta esimerkiksi asumisessa, opiskelussa, töihin pääsemisessä ja arjen hallinnassa.

Maakuntamme Ohjaamoista löytyy myös paljon nuorten omaehtoista toimintaa. Nuoret saavat itse päättää, mitä ja miten harrastavat Ohjaamonsa tukemana. Nuorilta saatu kannustava palaute innostaa Ohjaamoja jatkuvaan uudistumiseen.

Ohjaamo-toiminnan valtakunnallinen laajeneminen on ollut tasaista jo vuodesta 2015 alkaen. Nykyisin Ohjaamoja on yli 60 ja toiminta ulottuu yli 100 kunnan alueelle. Lisätietoa valtakunnallisesta Ohjaamojen tilanteesta: https://bit.ly/2WX1LAA.

Lisätietoja

Tuija Toivakainen
Johtava asiantuntija, Etelä-Savon ELY-keskus
0295 024 220
tuija.toivakainen@ely-keskus.fi
https://peda.net/hankkeet/eejn/ohjaamot
Facebookissa Nuorisotakuu Etelä-Savo: https://www.facebook.com/nuorisotakuues
Twitterissä @toivakainen

***

Sari-Anne Ratia
Toiminnanohjaaja, Mikkelin Ohjaamo Olkkari
050 311 7083
sari-anne.ratia@essote.fi
Lisätietoa Ohjaamo Olkkarista saat www.ohjaamoolkkari.fi-sivulta.  Seuraa meitä myös Facebookissa, Instagramissa ja Snapchatissa. Yhteyttä voi ottaa arkisin ma - pe klo 9 - 16 päivystyspuhelimeen 040 794 3266 ja WhatsAppissa tai tulla paikan päälle!

***

Seija Laitinen
Hyvinvointikoordinaattori, Pieksämäen Ohjaamo Pientare
0440 882 470
seija.laitinen@pieksamaki.fi
www.po1nt.fi/ohjaamopientare

***

Karoliina Helander
Ohjaamo-koordinaattori, Savonlinnan seudun Ohjaamo
044 4174 234
karoliina.helander@savonlinna.fi
Ohjaamo Savonlinna Facebookissa: https://www.facebook.com/ohjaamosavonlinna