e-Oppi

2. Ohje kirjan lataamiseen

Navigoi Opemapissa kirjaan, jonka haluat ottaa käyttöön. Opemapista kirjat ladataan "Osta 0 €" -painikkeella.

https://peda.net/id/462591724a8

  • Paina "Osta (0 euroa)". Lue lisenssi huolella ja täytä tiedot.
  • Kohdesivun osoite on tärkeä.
    • Jos käytät kirjaa koulun Peda.net-sivulla, valitse Muu kohde (2). Liitä kohdesivun osoite, eli sen sivun osoite (URL) koulusi Peda.net-sivustolta, jonne kirjan haluat siirtyvän. Huomaa että kohdesivun ja sitä hierarkiassa ylempien Peda.net-sivujen tulee olla kaikille oppilaille sallittuja. Muuten he eivät voi navigoida kirjaasi.https://peda.net/id/4626cbd24a8
  • Valitse Eteenpäin, Siirry maksamaan ja OK. Kirja kopioituu valittuun paikkaan.

3. Oppilaan liittäminen kirjaan

Siirry kirjaan luokkasi Peda.net-sivulla. Muualla kuin OmaTilassa sijaitsevaan kirjaan kannattaa tehdä pikalinkki "Tilaa"-painikkeella: klikkaa ko. painiketta kirjan kansilehdellä (oletusasetukset ovat avautuvassa tilausikkunassa oikein eikä niitä tarvitse muuttaa) ja tallennat. Kirja on nyt linkkinä OmaTilassasi.

Mene kirjan etusivulle klikkaamalla kirjan nimeä. Valitse kirjan nimen vierestä "Julkisuus".

Kirjan etusivu

https://peda.net/id/e8e89796587
Valitse "Julkisuus on määritetty erikseen vain tälle sivulle". Tallenna. Valitse oranssi painike "Sivulle liittymisen asetukset".


Valittavanasi on 2 vaihtoehtoista tapaa liittää oppilaita kirjaan:


A) Hyväksyt erikseen jokaisen oppilaan, joka pyytää oikeutta liittyä kirjaasi. Valitse "Sivulle liittymispyyntö vaatii ylläpitäjän vahvistuksen".

B) Annat oppilaille salasanan, jolla he pääsevät liittymään kirjaasi ilman hyväksyntää. Valitse "Sivulle liittyminen vaatii vain avaimen". Tämä on helpompi vaihtoehto. Voit antaa salasanan luokassa.

Oppilaat liittyvät kirjaan navigoimalla verkkoselaimessa kirjaasi. Kts. seuraavaksi oppilaan ohje.

:center