TERVETULOA PEIPPOSIIN!

Peipposten arjen käytänteitä

Tervetuloa Peipposiin! 

 

Näin on lähtenyt uusi toimintakausi alkuun. Tällä kaudella Peipposissa on neljä- ja kuusi-vuotiaita lapsia. Yhteensä Peipposissa on 25 lasta. Lisäksi ryhmässämme vierailee toisinaan perhepäivähoidon varahoitolapsia. Peipposissa työskentelee varhaiskasvatuksen opettajana Lauri Lepänkoski , varhaiskasvatuksen lastenhoitajina Sanni Kolismaa, sekä Iina Luoto ja varhaisen tuen ohjaajina Satu Rantanen, sekä Minna Kuusisto.

Päivän tärkeimmät ajat:

5.30 päiväkoti avautuu

6.30 kaikki ryhmät aukeaa 

8-8.30 aamupala

8.30-11.30 toiminta-aika

11.30 lounas

12.15- 14.00 päivälepo, rauhallista työskentelyä

14.30 välipala

15.00 ulkoilua

17.30 iltalasten päivällinen

20.00 iltapala

Viikko ohjelmassa Peipposilla on vesileikkiä, omassa salissa toimintaa, metsäretket, kädentaitoja, retkiä lähipuistoihin ja kirjasto retkiä. Tekemiset ja puuhailut tapahtuu lasta osallistamalla eli lasten ehdoilla.

 

Viikkoon mahtuu myös viskarituokio, vain viisivuotiaille. Viskarituokion tarkoituksena on tutustuttaa lasta äidinkielen ja matematiikan maailmaan leikin varjolla ja ottaa ensi askeleita ensi vuoden eskariin.

Peipposten toiminnasta löydätte tietoa pedanetista. Polku pedanetin sivuille on https://peda.net >kunnat , jonka alta F niin kuin Forssa > varhaiskasvatus > Pihakoivun päiväkoti > ryhmät > Peipposet.

Kaikki tiedon kulku pyritään tekemään pedanetin kautta. Paperisia tiedotteita ei juurikaan enään anneta. Pedanetistä löytyy kaikki tärkeä tieto Peipposista, koko Pihakoivua koskevia asioita ja oman lapsenne sähköisen kasvunkansion.

Puhelinnumeromme on 040 – 825 9130. Ja muistakaa ilmoittaa ajoissa päikkyyn lapsenne hoitoajat. Näin varmistatte lapsellenne kaikkien vuorojen onnistuneen varaamisen.

 

Sairastapaukset ja poissaolot voi ilmoittaa joko tekstiviestillä tai suoraan päikkyyn ja päikyn kautta viestinä.

Lapsenne sairastuessa ei päiväkotiin voi tulla. Sairastapauksissa toivomme yhtä tervettä päivää kotona, ennen lapsiryhmään paluuta. Mikäli lapsellanne on helposti tarttuva tauti ( esim. rokot, märkärupi, täit, kihomadot ) tulee siitä ilmoittaa välittömästi ryhmään.

 

Päiväkotiin tultaessa saatattehan lapsenne aina oman ryhmän aikuisen luo, mikäli mahdollista. Pihakoivussa ollaan yhdessä sovittu, että kotiin lähtiessä sanotaan aina heipat, joko oman ryhmän aikuiselle tai vuorossa olevalle aikuiselle. Ja muistutuksena kaikille; portti pitää muistaa sulkea aina huolella, myös turvasalpa.

 

Muistattehan tarkistaa lapsenne varavaate tilanteen säännöllisesti sekä nimikoida kaikki lapsenne vaatteet, myös kengät ja saappaat. Ulkoilemme joka säässä, joten säänmukainen varustus on oltava kunnossa. Muistakaa, että lapsellanne on ulko- ja sisävaatteet erikseen.

Toivomme, että lokerot tyhjennetään aina viikonlopuiksi ja samalla myös hoitoreppu tulisi tarkistaa ja täydentää tulevaa viikkoa varten.

 

Terveisin peipposten aikuiset :)