TERVETULOA PEIPPOSIIN!

Peipposten arjen käytänteitä

Tervetuloa Peipposiin! 

 

Näin on lähtenyt uusi toimintakausi alkuun. Tällä kaudella Peipposissa on neljä- ja viisi-vuotiaita lapsia. Yhteensä Peipposissa on 23 lasta. Lisäksi ryhmässämme vierailee toisinaan perhepäivähoidon varahoitolapsia. Peipposissa työskentelee lastentarhanopettajan sijainen Mirka Penttilä sekä lastenhoitajina Jose Oras, Johanna Paunila sekä ryhmäavustaja Satu Rantanen. Vuorohoitopäiväkotina emme kuitenkaan kaikki ole läsnä yhtäaikaa.

Päivän tärkeimmät ajat:

5.30 päiväkoti avautuu

6.30 kaikki ryhmät aukeaa 

8-8.30 aamupala

8.30-11.30 toiminta-aika

11.30 lounas

12.15- 14.00 päivälepo, rauhallista työskentelyä

14.30 välipala

15.00 ulkoilua

17.30 iltalasten päivällinen

20.00 iltapala

Viikko ohjelmassa Peipposilla on vesileikkiä, omassa salissa toimintaa, Tölön koulun iso liikuntasali, metsäretket, kädentaitoja, retkiä lähipuistoihin ja kirjasto retkiä. Tekemiset ja puuhailut tapahtuu lasta osallistamalla eli lasten ehdoilla.

 

Viikkoon mahtuu myös toskari tuokio, vain viisivuotiaille. Toskarituokion tarkoituksena on tutustuttaa lasta äidinkielen ja matematiikan maailmaan leikin varjolla ja ottaa ensi askeleita ensi vuoden eskariin. Peipposilla ja Satakielillä on yhteinen laulu hetki parittomien viikkojen perjantaisin.

Peipposten toiminnasta löydätte tietoa pedanetista. Polku pedanetin sivuille on https://peda.net >kunnat , jonka alta F niin kuin Forssa > varhaiskasvatus > Pihakoivun päiväkoti > ryhmät > Peipposet.

Kaikki tiedon kulku pyritään tekemään pedanetin kautta. Paperisia tiedotteita ei juurikaan enään anneta. Pedanetistä löytyy kaikki tärkeä tieto Peipposista, koko Pihakoivua koskevia asioita ja oman lapsenne sähköisen kasvunkansion.

Puhelinnumeromme on 040 – 825 9130. Ja muistakaa ilmoittaa ajoissa päikkyyn lapsenne hoitoajat. Näin varmistatte lapsellenne kaikkien vuorojen onnistuneen varaamisen.

 

Sairastapaukset ja poissaolot voi ilmoittaa joko tekstiviestillä tai suoraan päikkyyn ja päikyn kautta viestinä.

Lapsenne sairastuessa ei päiväkotiin voi tulla. Sairastapauksissa toivomme yhtä tervettä päivää kotona, ennen lapsiryhmään paluuta. Mikäli lapsellanne on helposti tarttuva tauti ( esim. rokot, märkärupi, täit, kihomadot ) tulee siitä ilmoittaa välittömästi ryhmään.

 

Päiväkotiin tultaessa saatattehan lapsenne aina oman ryhmän aikuisen luo, mikäli mahdollista. Pihakoivussa ollaan yhdessä sovittu, että kotiin lähtiessä sanotaan aina käsi heipat, joko oman ryhmän aikuiselle tai vuorossa olevalle aikuiselle. Ja muistutuksena kaikille; portti pitää muistaa sulkea aina huolella, myös turvasalpa.

 

Muistattehan tarkistaa lapsenne varavaate tilanteen säännöllisesti sekä nimikoida kaikki lapsenne vaatteet, myös kengät ja saappaat. Ulkoilemme joka säässä, joten säänmukainen varustus on oltava kunnossa. Muistakaa, että lapsellanne on ulko- ja sisävaatteet erikseen. Kuravaatteet tulisi viedä joka viikonloppu kotiin pesuun.

 

Terveisin peipposten aikuiset!