5. kerta

AIheena: Punaiset ja vihreät ajatukset

Keskustelimme yhdessä siitä, että tunteet tuntuvat kehossa ja ajatukset tuntuvat päässsä. Jokainen sai vuorollaan kertoa oman ajatuskuplansa ajatuksen muille. Monet lapsista toivat esille vihreitä hyvää mieltä tuovia ajatuksia mm: odotettiin tulevaa lomareissua, retkeä Vesihelmeen, kaverin kanssa leikkimistä. Punaisia ajatuksia herättivät huonosti nukuttu yö ja siitä aiheutuva väsymys. Leikittiin ajatukset, tunteet ja vartalo leikkiä.

Keskustelimme yhdeässä, että punainen ajatus haittaa meidän keskittymistä ja olemista. Se saa meidät tuntemaan itsemme harmistuneeksi, surulliseksi tai pelokkaaksi. Vihreät ajatukset auttavat meitä tuntemaan olomme paremmaksi ja saavat meidät yrittämään uusia asioita. Leikimme pysähdy ja mene leikkiä. Lapset liikkuivat ympäri tilaa ajaen autoilla. Kuullessaan vihreän ajatuksen jatkoivat ajelua mutta kuullessaan punaisen ajatuksen jarruttivat.

Mietimme yhdessä miten punaiset ajatukset muutetaan vihreiksi. No, pyytämällä anteeksi, lohduttamalla, olemalla kaverin kanssa, ottamalla leikkiin, kertomalla mikä harmittaa ja sopimalla riidat. Myös mainittiin, että jos aikuinen kertoo, että osaat asian niin uskot siihen, mitä aikuinen sanoo. Hienosti lapset osasivat kertoa erilaisia vaihtoehtoja. Leikimme ja lauloimme Punaisten ajatusten karkotuslaulun. 

Väritimme harjoituskirjasta liikennevalot ja harjoittelimme valon väriä osoittamalla, minkä värisiä ajatuksia aikuisen kertomat ajatukset olivat.


Kerro minkä värinen ajatus sinulla on ja miksi?
Kaverikerho 2..JPG
 Tehtävien tekemistä
Kaverikerho 1..JPG