2. kerta

Aiheeena: Minun tunteeni

Juttelimme yhdessä tunteista ja siitä, että koemme niitä joka päivä. Kaikki tunteet ovat sallittuja, eikä ole olemassa oikeaa eikä väärää. Mietimme, miten ilmaisemme tunteitamme: puhumalla, itkemällä, ilmeillä ja eleillä.

Tutustuimme nalle tunnekortteihin ja mietimme, mitä tunnetta nallekortti ilmaisee: pelokas, iloinen, surullinen ja vihainen. Istuimme piirissä ja kerroimme vuorollamme, missä tilanteessa jokainen on kokenut näitä tunteita. Kaveri antoi vastausvuoron toiselle antamalla Nalle-Nappisilmän toisen syliin. Lauloimme ja leikimme Rohkeus-laulua. 

Leikimme tunnekulmaleikkiä. Huoneen eri kulmiin oli laitettu tunnetta ilmaiseva kuva (nalle tunnekortit) ja lasten piti itse arvioida, miltä heistä tuntuu kuullessaan erilaisia vaihtoehtoja. He liikkuivat sen tunnekuvan luo, joka vastasi hänen kokemaansa tunnetta. Esimerkiksi miltä sinusta tuntuu, kun on synttärisi? Miltä sinusta tuntuu, jos jokin eskaritehtävä tuntuu vaikealta? Miltä sinusta tuntuu, jos vanhempi tulee hakemaan sinua hoidosta myöhässä? Miltä sinusta tuntuu, kun saat synttärikutsun kaverille? Miltä sinusta tuntuu kun opit ajamaan pyörällä? Lapset perustelivat vastauksensa. Välillä he olivat hieman hämillään, miksi joku toinen koki ihan erilailla kuin itse siinä tilanteessa. Juteltiin, että erilaiset asiat/tapahtumat herättävät meissä erilaisia tunteita ja me tunnemme/koemme tilanteita eri tavoin. 

Lapset piirsivät onnellisuuskukkaan, mitkä asiat tekevät heidät onnelliseksi ja ne esiteltiin toisillemme. 

Lapset esittelivät kirjastaan tekemiään tehtäviä ja katsottiin uudet kotitehtävät.