Blogi

Helmikuu 2021

Moikku! 

Hetkeen ei olekaan tullut kirjoiteltua blogia ja tästä lähtien se ilmestyykin tänne aina kuun lopussa. 
Paljon on tapahtunut, olemme saaneet kummastella ja oppia uutta ja ihmeellistä tässä kuussa sekä tutustua uusiin tuttavuuksiin. Yksi näistä tuttavuuksista olen minä, Iina. Aloitin helmikuun alussa Hippiäisissä opettajana ja olen tämän kuun ajan päässyt tutustumaan mitä ihaniin lapsiin! ❤️

Mutta se minusta, nyt asiaan eli meidän kuun kuulumisiin. 

Kovaa vauhtia olemme menossa kohti kevättä. Hassua, että vielä viime viikolla oli kovia pakkasia ja paljon lunta, kun nyt ollaan jo plussan puolella ja suuremmatkin lumikasat tuntuvat kutistuvan silmissä. Helmikuun kovien pakkasien takia olemme viettäneet paljon aikaa sisätiloissa lämpimässä askarrellen ja leikkien sekä välillä myös laulellen. Siinä mielessä nämä lämpimämmät kelit ovat olleet oivallisia ja mahdollistaneet myös retkeilyn sekä hieman pidemmät ulkoilut! 

Tässä kuussa myös nukkariimme muutti uusia asukkeja, unilampaita. Jokainen lapsi sai tehdä oman unilampaan, joka ripustettiin nukkarin kattoon hyviä unia tuomaan. 

Mutta sen pitemittä puheitta, alta pääset katsomaan videokoosteen meidän Hippiäisten helmikuusta! ❄️⛄️☀️🌧

Viikko 4

Lumen ihmettely on jatkunut niin lumenluonnin, pulkkailun ja muun ulkoilun merkeissä kuin myös sisätiloissa. Sisällä lumeen olemme luoneet vesiväritaidetta. Hieman tavallisesta poikkeava työ oli lapsista innostavaa ja sen äärellä viihdyttiin pitkään. Samalla huomasimme miten lumi muuttui vedeksi.

Viikko 3

Talven riemuja koettiin Tölöllä pulkkamäessä, missä motoristen taitojen harjoittelu lumessa kahlaten toi hikeä ja haasteita. Mukava liuku alas oli kuitenkin palkitsevaa. Talvilinnut lennähtivät myös Hippiäisiin. Silkkipaperin rypistäminen ja liimaaminen taas antoivat hienomotoriikalle työtä. Talven ja lumen ihmettelyä jatkoimme tuomalla lunta sisälle. Olipa se kylmää ja jännää

Viikko 2

Talvi tuli Hippiäisiin niin sisä- ja ulkoleikkeihin! Tällä viikolla olemme tehneet lumiukkoja askarrellen ja muutamat lumipallot ollemme saaneet ulkonakin pyöriteltyä. Lumiukot ovat tulleet myös lauluihin ja laululeikkeihin mukaan aamupiirillä.
Pakkasen kiristyessä hurjiin lukemiin, lumipallot muuttuivat tavallisiksi palloiksi liikuntasalissa. Pallojen lisäksi muotopalojen seassa möyriminen oli hauskaa!

Vko 1

Heipparallaa
Hyvää kuluvaa vuotta 2021
Hippiäisten vuosi alkoi ihanilla ilmoilla. Olemme saaneet nauttia talvesta, lumesta ja pikkupakkasista. Muistuttelemmekin samalla vanhempia varavaatteiden ja lämpimien pipojen ja kintaiden tärkeydestä!
Olemme tehneet kovin lumitöitä ja pulkkamäessä oli kivaa laskea!
Olemme myös tehneet timantteja eli värjäsimme vesivärein vettä, joka ulkona pakastui jääpaloiksi. Vesivärin liukeneminen veteen oli ihmettelyn ja ilon aihe, mitä lapset olisivat tehneet yhä uudelleen ja uudelleen.

Viikko 51

Tällä viikolla olemme ulkoilleet melko paljon. Teimme mm. retken Talsoilan puistoon ja keskiviikon sateisen aamun jälkeen pääsimme myös ulos leikkimään lasten rakastamia kuraleikkejä! Tämän jälkeen jouluruoka maistuikin niin lapsille kuin aikuisille. Kalenterissa teknologiatonttu tarvitsi apuamme tornien rakenteluissa ja joulumuori piparkakkumuottien etsinnässä, hiivimme myös kuin tarkkailijatontut konsanaan. Vielä ensi viikollakin tonttupostia meille saapuu, niin tonttu on luvannut, mutta blogi jättäytyy nyt joululomalle, ensi vuonna uudet kujeet. Kiitokset syksystä, toivottavasti saamme kaikki lomailla, liikkua, levätä, leikkiä!

Sulle lapsi, herkimmin,
tähdet tarinoi.
Sulle myöskin, kirkkahin,
joulun sävel soi.

Sulle kuusen kynttilät
vilkkuu, kimmeltää.
Joululaulut helkkyvät,
sulle väräjää.

Oikein lämpöistä Joulua!
Toivottelee Hippiäisten aikuiset

Viikko 50

Viikko on mennyt hurjan nopeasti. Olemme tehneet ikkunamaalausta ja tonttujen kuvia varsin suurella innolla. Siinan taikaradion konserttitaltioinnin myötä pääsimme myös leikkimään laululeikkejä, joista monet oli lapsille tuttuja ja mieleisiä. Tonttu on myös lähettänyt kalenteripostejaan. Niiden myötä olemme mm. pohtineet miltä näytämme irvistäessämme tai ollessamme surullisia tai iloisia. Peilistä on näkynyt niin isoja irvistyksiä että niille vähän muristiinkin❤️ Myös tontun pyytämän lusikkaorkesterin myötä kuuntelimme erilaisia ääniä.

Viikko 49

Joulu kuulostaa kulkuselta.
Joulu tuntuu pumpulilta.
Joulu maistuu piparilta
tai namuselta
tai mantelilta.
Joulu näyttää tähtöseltä.
Joulu näyttää kynttilältä.
Joulu tuoksuu vihreältä
tai punaiselta
tai ruskealta.
Sillä joulukuusi on vihreä
ja kuusen oksan kätkössä
on piparipossun seurana
kirkkaanpunainen omena.
– Kaarina Helakisa –

Tällä viikolla olemme aloittaneet joulun odotuksen. Toiminnallisessa joulukalenterissamme saamme tontulta tehtäviä joka päivä. Olemme mm. laulaneet revontulitanssia, heitelleet lumipalloja (häntäpalloja), päässeet "poroajelulle". Olemme myös paistaneet, koristelleet ja vähän maistelleetkin piparkakkuja. Jouluisien puuhien lisäksi olemme muistaneet itsenäisyyspäivää sinivalkoisin maalauksin. Hyvää itsenäisyyspäivää!

Viikko 48

Pikku hiljaa kaamoksen keskellä alkaa näkyä valoa. Nimittäin Hippiäisten tekemä yhteisaskartelu lumilyhdystä on tällä viikolla tekeillä🤩Pilttipurkkien töpöttelymaalaus oli kivaa puuhaa🙂 Valoa tuo myös se, että viikon lopulla saimme oman uudistetun pihan käyttöön. Siinä onkin meille tutkittavaa ja paljon ilon aiheita👏

Lämmitimme tällä viikolla myös saunan ja kylpeminenhän on aina mieluista. Aikamoisia vesipetoja ryhmästä löytyy❤️

Viikko 47

Tällä viikolla olemme juhlineet lasten oikeutta olla lapsi. Lapset ovat tehneet oman lipun/viirin juhlan kunniaksi. Musiikki on kiinnostanut lapsia ja olemmekin laulelleet runsaasti sekä tutustuneet rytmikapuloihin ja triangeliin soittimina. Olemme myös joranneet riemukkaasti sekä ennen kaikkea olemme leikkineet paljon☀️Kävimme myös lähihoitajaopiskelijoiden järjestämässä tilaisuudessa Pentinmäenpuistossa, jossa saimme mm. paijata koiria, keppihevostella ja tehdä siilille talvipesää. Tämä oli mukava, mutta melko rankka reissu!

Viikko 46

Tämän viikon painopisteenä on ollut värit. Olemme laulelleet väriarvoituksia laulua, muotopalojen päälle on kerätty saman värisiä palikoita ja puheessa ja leikeissä olemme viljelleet värejä sekä liikunnassa juostu oikean värin luo.
Torstaina sitten leivoimme sämpylöitä. Taikinan teossa lapset olivat innolla mukana ja taikinan leipominen sämpylöiksi oli mieluista. Kaikista parasta oli kyllä lämpimien sämpylöiden syöminen😋

Viikko 45

Hyvää tulevaa isäinpäivää!
Tämän viikonlopun tärkeä henkilö, tulee saamaan hippiäislapselta paketin, jonka teko on ollut iso projekti. Syksyllä tutustuimme aroniamarjoihin, joiden avulla värjäsimme taustan. Työhön tarvittavat kivet haimme puistoretkillä ja kepit metsäretkellä. Tämän jälkeen yhdessä sommittelua ja liimausta sekä käsien ja jalkojen piirtämistä. Meillä on ollut paljon puuhaa.

Tällä viikolla liikuimme myös sisällä salissa. Pallot ja patjat toivat riemun. Siellä oli niin kivaa, että monella lapsella posket hehkuivat ja päät hikoilivat. Alla olevasta linkistä voi katsella pomppufiilistämme🙂

https://peda.net/id/aa6a50b61e8]]​

Viikko 44

Hyvää pyhäinpäivää, iloista halloweenia!
Tällä viikolla olemme tutustuneet maalaamiseen painantaa avuksi käyttämällä. Saimmekin iloisia kurpitsoja tanssimaan seinälle. Olemme myös ulkona etsineet haamuäidin lapsia. Löytämisestä syntyi mukavia onnistumisen kokemuksia.
Ulkoilu on tuonut hieman haasteita, mutta paljon oppimisen aiheita: kurahousujen pukemista, erilaisia lenksuja, nappeja, hanskoja, paljon puuhaa. Piharemontti myös tuo pihalle erilaisia työkoneita, mutta myös myllätyn pihan. Vaatteet saattavat nyt tarvita pyykkiä hieman useammin.

Viikko 42

Tällä viikolla olemme tehneet retkiä niin metsään kuin puistoon. Retkien tarkoituksena on ollut niin liikunnallisten taitojen harjoittaminen kuin ympäristöön tutustuminen ja tutkiminen. Retkillä olemme keränneet materiaaleja tuleviin askarteluihin. Ne tulkoon yllätyksenä sitten myöhemmin🙂

Taikataikina antoi lapsille luovia onnistumisen hetkiä. Taikina tuntui käteen hieman jännältä, mutta hetken ihmettelyn jälkeen siitä muodostui ukkeleita ja taikinaan tuli myös hienoja kuvioita erilaisilla muoteilla. Muovailuhetkiin keskityttiin hienosti ja se tuntui lapsista mieluisalta.

Viikko 41

Kysellessäni lapsilta mitä olemme tehneet sain vastauksen:
"Hei äiti ja isä, me oltiin uimassa...karkkia!"
Tosiaan retkipäivä vaihtui lennossa kylpyyn saunaosastollamme. Taisimme olla vilukissoja, kun jätimme kurahousut naulakkoon ja nautimme veden lämmöstä. Taitaa myös kotona karkkipäivä sijottautua kylvyn jälkeen, kun nämä asiat hienosti yhdistyi lapsen mielessä.

Olemme myös miettineet metsän eläimiä, kuka metsässä asustaa. Orava, kettu, siili ja pikku päästäinen tulivat tänään metsään🙂

Metsän eläimet ovat olleet myös lauluissa mukana. Pikku jänö nukkuu-laulu on noussut lasten suosikiksi.

Ulkoiluissa haravointi on noussut mukavaksi syystouhuksi. Ihania apureita❤️

Viikko 40

Tällä viikolla olemme ehtineet touhuamaan monenlaisia juttuja. Olemme muun muassa tehneet aroniamarjoista taideteoksia. Niiden tekeminen oli mieluista, mutta vaati sormilta näppäryyttä ja voimaa.

Taikametsässä telmimme karhunpentuina eli vuorossa oli myös sisäliikuntaa, jonka aikana lapsilta tuli omia liikkumisen ideoita ja toimintaa. Taitavia lapsia!

Viikon aikana teimme retkiä puistoihin. Yhdellä retkellä tapasimme 7 viikkoisen koiranpennun. Tämä kiinnosti kovin lapsia ja sitä oli ihana paijata.

Satujakin luettiin. Lapset kuuntelivat esimerkiksi tarinan prinsessa Ruususesta. Tarinaan lisättiin nukketeatteri, jonka jälkeen lapset saivat leikkiä Ruususen linnalla.

Poliisitkin kävivät yllätysvierailulla vilkkuvalla autollaan muistuttamassa heijastimen käytöstä ja saimme heijastimia🙂 Muistakaahan aikuisetkin lisäillä heijastimia takkeihinne!

VIIKKO 39

Metsäretkellä näimme kaikenlaista mukavaa! Keltaiset, punaiset ja vihreät lehdet, kävyt ja ennen kaikkea kepit kiinnostivat pieniä kulkijoita. Polut metsässä toivat meille hurjan kuntoradan: Puiden juuret, kivet ja ihana kaatunut puu piti ylittää matkalla. Päiväunille pääsy oli kyllä kaikille tämän jälkeen mieluista.

Viikko 38

Minä olen hurja ja minä olen rohkea.
Minä olen kaunis ja ihana.
Joskus olen huono ja joskus hyvä.
Olen sopiva, sillä minä olen minä!
Anna Simojoki

Taiteilimme hienot omakuvat🤩 Ne tulevat myös kasvun kansioihin, joista niitä voi käydä ihailemassa

Otimme myös ilon irti vesileikeissä:
Vesi elementtinä innosti lapsia ja muutama kala tuli kauhoilla kalastettua ämpäriin.
Eipä pysynyt kasvattajatkaan suojassa vedeltä kun loiskinta ja räiskintä täytti vesileikkihuoneen.
Olipa meillä mukavaa!

Myös satuja luettiin tällä viikolla ahkerasti. Tutustuimme myös kertomukseen kolme pukkia. Sen jännä tarina käytiin lävitse teatteriesityksen tavoin. Tätä tarinaa jatkamme vielä tulevaisuudessa.


Viikko 37

Syksyinen luonto on täynnä ihmeitä:

Kuralätäköt ovat aivan ihastuttavia ilon aiheita. Niitä ei pihalla voi vain ohittaa, vaan ne jokaiseen on hypättävä. Mikä riemu veden loiskinnasta tuleekaan!

Syystuulen mukana alas tippuneet keltaiset ja ruskeat lehdet kiinnostivat myös kovasti lapsia. Niitä on hauska heittää ilmaan ja katsella niiden leijailua alas.

Olemme myös askarrelleet tällä viikolla syksyisiä taideteoksia. Ikkunoissamme vaeltelee nyt siilejä ja meillä on seinällä upeita puolukkametsiä. Askarteluihin keskityttiin hienosti ja teoksia on ihailtu, ehkä vähän yritetty maistellakin😋

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä