Tiaisten tapahtumaseinät -18-19

Tiaisten tapahtumaseinät -18-19

Viikko 6


17D50BB1-DA54-44D1-A4C7-98479FB26C60.jpeg
Pääsimme taas maanantaina saliin, jossa harjoittelimme  talvisia piirileikkejä. Ehdimme myös lopuksi jumppaamaan ja pallottelemaan.Keskiviikko-aamupäivää tähditti päiväkodin lasten valokuvaus, mikä sujui kaikkinensa hyvin. Ehdimme vielä sen jälkeen ulkoilemaan hetkeksi.
Tällä viikolla alkoi kokoontumaan "Kaverikerho", joka perustuu "Pienin askelein- lasten sosiaalisten taitojen edistämiseen". Kaveriryhmässä  toimiminen vaatii lapsilta paljon erilaisia taitoja ja se on tärkeintä opittavaa päiväkodissa. Tarkoitus on että loppukevään ajan käydään läpi pienryhmissä joka kuukauden omat teemat, joita sitten harjoitellaan myös käytännössä. Helmikuun teemana on "Oppimistaidot", jotka sisältävät kuuntelutaidot, oman puheenvuoron saaminen, itseilmaisutaidot ja huomion suuntaaminen.
Viikko sisälsi myös yhteisleikkejä Hippiäisten kanssa sekä ulkona että sisätiloissa.

Viikko 5

0E176B55-4127-4065-AF73-4841C4B0F68F.jpeg
Viikolla 5 pääsimme taas käyttämään salia omalla vuorollamme. Harjoittelimme ensin yhteisleikkejä piirissä, jonka jälkeen laitoimme  lapsille liikuntaradan käyttöön.
Tällä viikolla tutkimme sanomalehtiä, niiden mainoksia ja kirjoituksia. Lapset leikkasivat ja liimasivat itselleen oman sanomalehtisivun. Ulkona lapset leikkivät innoissaan jäädytetyillä timanteilla ja aarteilla. Torstaina käväisimme muutaman lapsen kanssa kirjastoautolla lainaamassa uusia mieleisiä kirjoja luettavaksi ja katseltavaksi.

Viikko 3

173BC13D-7A79-4F8E-A8D0-EAC4A7A492D1.jpeg
Lapset olivat riemuissaan, kun saimme  maanantaina salin jumppakäyttöön. Otimme käyttöön renkaat, köydet, liukumäen, hyppypaikan ja tramboliinin. Lisäksi harjoittelimme lasten toiveesta patjalla kuperkeikkoja. Lasten toiveesta johtuen lähdimme tiistaina myös pulkkamäkeen retkelle. Lapset iloitsivat hyvästä pulkkamäestä Tölön puiston takana, josta saa juuri sopivan pituisia ja vauhdikkaita liukuja. Mukana ollut kuuma mehu auttoi jaksamaan hyvin vielä kävelemään takaisin päiväkodille.
Keskiviikkona marras- ja joulukuun synttärisankarit leipoivat kaurakeksejä, joita saimme maistella jälkiruaksi. Lapset pitävät kovasti maalaamisesta ja siksi järjestimmekin mahdollisuuden tehdä talvitaidetta lumiukkoja maalaten.
Tällä viikolla kokoontui myös ensimmäisen kerran sanasäkkikerho, jossa paneudutaan hieman syvällisemmin suomen kieleen harjoitellen sanoja, äänteitä, käsitteitä ym. erilaisin menetelmin.
Perjantaina käytimme päiväkodin muita tiloja hyödyksemme ja leikimme Peipposten tiloissa ennen ulkoilua. Se oli lapsille mieleistä. Perjantain ulkoilussa nautimme auringonpaisteesta, kirpeästä pakkassäästä ja yläpihan korkeasta liukurimäestä.

Viikko 2


DF7259FB-E689-4AB2-8195-A6A575B23A8E.jpeg
Viikon aluksi pidimme lastenkokouksen, misää kyselimme lapsilta toiveita ja ehdotuksia toiminnalle. Lasten tuntui olevan hieman vaikeaa oivaltaa, mitä kaikkea päiväkodissa voisi tehdä sellaista mitä ei muutenkin tehdä, mutta saimme joitakin hyviä ehdotuksia toteutettavaksi lähiaikoina.
Talviset ulkoilukelit ovat mitä parhaimmat ja olimmekin tiistaina alapihalla laskemassa mäkeä ja lumihommailemassa. Torstaina olimme retkellä Tölön puiston pulkkamäessä. Retki onnistui erittäin hyvin. Lapset jaksoivat hyvin kävellä puistoon mennen tullen ja nauttivat pulkkamäestä kovasti. Lunta oli sopivasti, ei ollut liian liukasta. Ihanaa oli katsella lasten riemua.
Kädentöinä jatkoimme lumihiutalepujottelua ja keskiviikkona iso osa lapsista oli vesileikissä. Perjantaina lapset ulkoilivat Hippiäisten kanssa ja sen jälkeen vietettiin lelupäivää erilaisten sisäleikkien parissa.