BLOGI

VKO 21 23-27.5.2016

Viimein koitti kevätjuhlapäivä. Kenraali ei sujunut ihan putkeen, mutta varsinaisen juhlan esitys oli niin hyvä kuin olla voi. Hienosti kaikki tsemppasivat.

Tiistaina oli yhteinen elokuva ja herkkuhetki pinkkien kanssa.

Ihan tähän loppuun luettiin viimeinen Villi Veturi tarina: turkoosin nesteen salaisuus. Siinä kerrottiin ystävyydestä, unelmista ja oppimisesta.

Viimeiset yhteissynttärit pidettiin vielä kesä ja heinäkuun lapsille. Mentiin toiveleikkejä ja syötiin omatekemää suklaa-mansikkakakkua.

Perjantaina oli aiemmin siirtynyt kurkkaa kirkkoon. Siinä pääsimme tutustumaan kirkkoon lähemmin ja kuulimme kirkon historiasta.

VKO 20 16-20.5.2016

Tällä viikolla esittelimme työt, jotka vielä tehdään ennen eskarin loppua.

Niitä oli savityö, oman kuvan maalaus, pituuden mittaus tikapuu-työhön mikä oli tehty aiemmin.

Vuoropäivinä päästiin tutustumaan uudelleen kouluun. Nyt mukana oli omia aikuisia. Aika oli vähän pidempi, koulusta riippuen oli erilaisia "oppitunteja" musiikkia, matikkaa ja liikuntaa. Lisäksi oltiin välkällä ja syötiin koulun ruokalassa.

Kevään viimeinen kirkkohetki oli myös.

VKO 19 9-13.5.2016

Perinteisissä Helmin päivän laulajaisissa oli kaksi uutta hahmoa: Mario ja Luigi. He olivatkin suosituimmat esiintyjät.

Kouluuntutustuminen sujui hienosti, vähän pääsi kurkistamaan tulevaan kouluunsa.

Yhteissynttäreitä vietettiin toiveleikkien merkeissä.

Sankareiden toiveesta tehtiin suklaamuffinsseja.

kevätjuhlaharjoitukset jatkuivat. Harjoiteltiin omaa esitystä sekä yhteislauluja.

VKO 18 2-6.5.2016

Tällä viikolla oli paljon sisä- ja ulkoleikkejä.

Jatkoimme pehmojen esittelyä, kaikki kuuntelivat hienosti muiden keksimiä tarinoita.

Odotettu kevätretki suuntautui Turun linnaan. Siellä oli tarjolla pikku ritarin kierros. Opas opasti meitä eri linnan osiin ja kertoi samalla linnan historiasta ja tapahtumista. Tämän jälkeen vielä syötiin Raxissa.

VKO 17 25-29.4.2016

Tällä viikolla suunnittelimme kevätjuhlaesitystämme. Laulu on jo hyvin hallussa, vähän vielä harjoitellaan muuta esiintymistä.

Tutustuimme Smart-taululla harvinaisempiin kirjaimiin, jotka oli viimeiseisessä Villi Veturi tarinassa. Kirjaimia oli F, Z, D, X, W. Niitä tehtiin taululle ja keksittiin niistä sanoja. Lisäksi maalasimme mallista näitä kirjaimia.

Loppuviikko oli vappuilua. Teimme vappuaskarteluja ja viikko huipentui meidän ja pinkkien yhteisiin vappujuhliin. Siellä tehtiin kasvomaalauksia, laulettiin karaokea ja herkuteltiin. Herkkuja oli niin paljon, että pidämme uudet juhlat piakoin.

VKO 15 11-15.2016

Tämä viikko alkoi Talsoilan salivuorolla. Menimme erilaisia juoksuleikkejä ja pitkillä patjoilla tehtiin kuperkeikkoja, kierittiin ja näytettiin omia temppuja.

Viimeiset pehmon retki-tarinat saatiin valmiiksi. Niitä esiteltiin ja luettiin toisille.

Torstaina olimme metsäretkellä Korkeavahan metsässä. Matkalla kuvattiin muotoja mm. rakennuksista ja liikennemerkeistä. Metsässä kuvattiin parin kanssa kirjaimia, joita tehtiin metsän antimista. Näitä tutkittiin myöhemmin smartilta.

Perjantaina tehtiin h-maalaus. Niistä tuli tikapuut, joihin merkitään myöhemmin oma pituus.

Tällä viikolla arvottiin taas uusia leikkipareja, koska sitä toivottiin. Uusia leikkejä syntyikin uuden parin kanssa.

VKO 14 4-8.4.2016

Tällä viikolla ahkeroimme pehmojen parissa. Niitä ommeltiin ja koristeltiin. Valmiiden pehmojen kanssa alettiin tekemään omaa tarinaa. Siinä pari tai tiimi suunnittelee oman pehmon seikkailun. Se kuvataan tabletilla, tulostetaan ja lisätään kuvatekstit.

Tällä viikolla oli taas omia esityksiä. Innokkaasti lapset esittivät toisilleen erilaisia temppuja ja lauluja. Kevätjuhla esitykseksi valittiin sata salamaa-laulu. Kaikki osaavat sen jo melkein ulkoa, sitä on lauleltu pihalla ja milloin missäkin.

Perjantaina oli Villi Veturi tarina: yöllinen seikkailu. Siinä tutustuttiin ö-kirjaimeen. Tehtiin pari paperitehtävää ja lisäksi etsittiin kirjaimia, joista tehtiin yö-sanoja.

VKO 13 28.3-1.4.2016

Villi Veturissa oli tarina:Este raiteilla. Siinä tutustuttiin h-kirjaimeen.
Savesta tehdyt pääsiäismunat maalattiin. Ihan kaikki eivät sitä tehneet, mutta savitöitä on tulossa lisää keväällä.
Teimme erilaisia pääsiäisaskarteluja pitkin viikkoa.
Keskiviikkona oli palkintopäivä, kun saimme tarrataulun täyteen. Toive palkintona oli ipadillä peluuta, ei toki koko päivää, koska samana päivänä olimme myös Keskuskoululla jumpalla. Siellä opittiin paljon uusia liikuntaleikkejä.
Teimme pehmoleluja, ensimmäiset ovat jo melkein valmiita.
Viikko huipentui yhteissynttäreihin, joita vietettiin tehtaankoululla parin tunnin ajan. Ohjelmassa oli neljän sankarin toiveleikkejä sekä omatekemää suklaakakkua.

VKO 12 21-25.3.2016

Maanantaina oli pääsiäiskirkko. Kirkon rotta ja Sanna-pappi kertoivat meille pääsiäisen tarinaa. Sen Jälkeen ulkoilimme kirkkopuistossa.

Osa maalasi savesta tehtyjä pääsiäismunia ja osa teki pääsiäisaiheisia maalauksia paperille.

Villi Veturissa oli tarina: Valoa viherhuoneeseen. Siinä tutustuttiin v-kirjaimeen.

Torstaina olimme tehtaan koululla. Siellä menimme erilaisia leikkejä ja lopuksi kaikki halukkaat saivat esittää oman esityksensä. Se olikin suosittua, lähes kaikki esittivät jotain. Oli laulua, kärrynpyöriä ja pelle -esityksiä. Suosituin ohjelmanumero oli sata salamaa laulu, jota laulettiin moneen kertaan.

VKO 11 14-18.3.2016

Tällä viikolla luistelimme ahkerasti. Luisteluope Villen johdolla kaikkien luistelu kehittyi ja opittiin paljon uusia taitoja.

Villi Veturissa oli tarina "Jalmari Juolukasta tulee sankari". Siinä tutustuttiin J-kirjaimeen. J-kirjainta harjoiteltiin tekemällä kaksi erilaista tehtävää.

Harjoittelimme sormivirkkausta ja teimme rai-ruohollle korin, johon käytimme virkattua lankaa.

Perjantaina oli koko talon yhteinen tapahtuma. Ohjelmassa oli satuja, yhteisleikkejä, rakentelua, laululeikkejä ja pelejä kavereiden kanssa.

VKO 10 7-11.3.2016

Tällä viikolla hiihdettiin ja nautittiin muutenkin ulkoilusta.

Villi Veturissa oli tarina "Kohti Aurinkorinnettä". Siihen ei liittynyt kirjallista tehtävää. Paperitehtäviä tehtiin loppuviikosta mm. nro 9.

Keskiviikkona oltiin pitkästä aikaa paloaseman salissa. Siellä menimme mm. juoksuleikkejä ja esiteltiin omia taitoja.

Tutustuimme savitöihin. Jokainen sai tehdä oman pääsiäismunan. Ne menee polttoon ensi viikolla ja sitten ne vielä maalataan.

Aloitimme oman pehmoeläimen tekemisen. Jokainen saa suunnitella oman pehmon. Siitä tehtiin ensin suunnitelma ja siitä kaava. Seuraavaksi leikataan, ommellaan ja lopuksi täytetään.

VKO 8 22-26.2.2016

Tällä viikolla Villi Veturista oli taukoa. Talviloman jälkeen alkaa kevätjakso, jossa lähdetään kohti Aurinkorinnettä. Kertasimme tähän mennessä opittuja kirjaimia ja numeroita. Aika paljon on jo opittu, mutta vielä on muutamia jäljellä.

Uimakoulu saatiin tällä viikolla päätökseen. Viimeisellä kerralla testattiin liukumäkeä ja aallot oli taas lopuksi. Huimaa kehitystä tapahtui taidoissa, nyt vaan jatkamaan uintia perheen, mummin tai kummin kanssa.

Keskiviikkona oli lelupäivä. Se oli palkinto tarrataulun täyttymisestä. Äänestimme heti uuden tavoitteen: 20:n tarran jälkeen pelaamme tableteilla.

Osa ehti tehdä "tuli ja jää" liitutyön, ne on esillä meidän eteisessä. Lisäksi jokainen teki itsestään omakuvan "minä uimakoulussa"

Hyvää lomaa kaikille lomalaisille ja mukavia talvipäiviä kaikille!

VKO 7 15-19.2.2016

Tällä viikolla Villi Veturissa oli tarina Kertunkiepissä tapahtuu. Tutustuimme K-kirjaimeen ja harjoittelimme numeroa 8.

Uimakoulu alkoi! Lapset olivat innoissaan ja paljon opittiin erilaisia taitoja. Opetus tapahtui terapia-altaassa Vesihelmen Elisan ja oranssien Railin johdolla. Aaltoaltaassa oli vapaata vesileikkiä oman henkilökunnan valvonnassa. Molemmat uimakoulukerrat huipentuivat aaltoihin.

Keskiviikkona oli satujumppaa Marian kanssa. Lisäksi oli musiikkiopiston soitinkokeilu, jossa halukkaat pääsivät kokeilemaan erilaisia soittimia mm. selloa, pianoa ja huilua.

Tällä viikolla jokainen sai salaisen ystävän. Jokaiselle lapselle arvottiin oma salainen ystävä, jolle pitää olla erityisen ystävällinen. Ystävää ei saa paljastaa, vaan myöhemmin koitetaan arvata kuka salainen ystävä on.

Perjantaina harjoittelimme tämän viikon teemoja, eli K:ta ja 8:a liikunnan keinoin omassa salissa. Lisäksi perjantaina oli tarjolla pukuloistoa ja vauhdikasta menoa, kun pääsimme seuraamaan vanhojentansseja.

VKO 6 8-12.2.2016

Tällä viikolla Villi Veturissa oli tarina: lyhtyjen juhla. Siinä tutustuttiin y-kirjaimeen. Lisäksi harjoittelimme numeroa 7.

Tiistaina oltiin kodalla. Se on luontoliikuntojen käytössä, mutta sitä saa muutkin lainata. Ulkoilimme kodan ympäristössä vetisissä tunnelmissa. Lopuksi söimme kodan grillissä paistettua makkaraa.

Tällä viikolla teimme ystävänpäiväaskarteluja. Jokainen sai koristella pienen rasian, jonka voi antaa ystävälle. Lisäksi teimme kortteja.

Jatkoimme viime viikolla aloitettua liekki-projektia. Liekit on punaisten kevätnäyttelyaihe, joka valittiin äänestyksellä. Kevään aikana teemme erilaisia liekki/tuli-töitä kevätnäyttelyä varten.

Perjantaina oli yhteissynttärit, jossa leikittiin sankareiden toiveleikkejä ja syötiin toiveherkkua: suklaakakkua!

VKO 5 1-5.2.2016

Tällä viikolla Villi Veturissa oli tarina "Pilkillä"
Harjoittelimme P-kirjainta, mm. pilkimme P-sanoja

Keskiviikkona oli pienten solistien konsertti. Siellä saimme kuulla mm. sellon, pianon, viulun ja monen muun soittimen soittoa. Siellä esiintyi myös Axelin eskarilaisia.

Tällä viikolla maalasimme loppuun sateenkaaren. Jokainen punainen sai maalata siihen lempiväriään ja näin saimme tehtyä koko ryhmän yhteisen sateenkaaren. Se on esillä sateenkaari-huoneessa.

Teimme tehtävän jossa harjoiteltiin käsitteitä: ylhäällä, alhaalla, vieressä, alla ja päällä.

Opiskelija teki temppuradan, johon muutamat pääsivät osallistumaan.

VKO 4 25-29.1.2016

Tällä viikolla säät eivät suoranaisesti hellineet meitä, joten ulkoilu jäi aika vähiin. Perjantaina pääsimme sentään testaamaan uusia liukureita Karhupuiston luona.

Tällä viikolla nikkaroimme ahkerasti, monenlaista hienoa kotiin vietävää syntyikin.

Aloitimme sateenkaari-projektia, jossa aluksi oli vain valkoiset kaaret, jokainen sai lisätä siihen omaa lempiväriään. Saamme sen ensi viikolla valmiiksi, kunhan kaikki ovat laittaneet oman värinsä.

Keskiviikkona oli kirkkohetki, jossa kaikki jaksoivat keskittyä hienosti.

Tableteilla pelattiin yhdessä ja erikseen, sekä käytettiin älytaulua. Perjantaina katsottiin elokuva: Itse ilkimys. Se oli palkinto nopeutuneesta pukeutumisesta.

Villi veturissa oli tarina Metsäretki, jossa opittiin Ä-kirjain.

vk 3 18.1. - 22.1. 2016

Kylmä pakkasviikko alkoi Villi Veturin kyydissä. Tarinan nimi oli Tähtitorni. Lapset oppivat T-kirjaimen ja jälleen opettelimme sanojen alkuäänteitä ja tavutimme sanoja ja vertailimme sanojen pituuksia.
Toinen ryhmä suoritti tabletin ajokortin, selvitettiin miten tablettia käytetään ja mitä saa tehdä ja mitä ei.

Sitten keskiviikkona meidän piti mennä luistelemaan, mutta pakkanen aiheutti ohjelmaan muutoksia.
Harjoittelimme kuukausien nimet ja mietimme mikä kuukausi on oma syntymäkuukausi. Teimme asiaan liittyviä tehtäviä.
Salissa oli järjestetty liikuntaa, tehtäviä ja ratoja.

Torstaina ja perjantaina paukkupakkaset senkuin jatkuivat!
Onneksi sali tarjosi monenlaisia leikki- ja liikuntamahdollisuuksia. Teimme myös matikkatehtäviä ja tabletilta löytyviä hahmotustehtäviä.
Perjantaina juoksimme kirjastoon ja lainasimme muutamia kirjoja tulevia viikkoja varten.

Seuraava viikko onkin Sateenkaariviikko, hyvää viikonloppua!
vk 2 11.1.2016- 15.1. 2016

Hei kaikille!
Uusi eskarikausi on jo pyörähtänyt mukavasti käyntiin!
Maanantaina lapset askartelivat ruusuja Forssan teatterin lastennäytelmää varten.
He tekivät myös tehtäviä, joissa kuulosteltiin sanojen pituuksia ja etsittiin kuvista virheitä.

Tiistaina ja keskiviikkona lähdimme Talsoilan kentälle luistelemaan. Kaikki lapset jaksoivat hyvin kävellä sinne ja takaisin ja osasivat hienosti luistella. Apua he tarvitsivat vain nauhojen kiristämisessä ja solmimisessa sekä kypärän laitossa.

Torstaina Hevoset ahersivat Villi Veturin parissa. Kertailtiin jo opittuja kirjaimia ja jatkettiin matkaa
Tuiskulan asemalle. Sieltä löytyi pieni tyttö, joka olikin matkustanut junassa ilman matkalippua, salamatkustajana eli jäniksenä. Lopulta asia selvisi ja Niisku Nunnu vietiin vaunun lämpöön ja toivotettiin tervetulleeksi.

Perjantaina Bambit kuuntelivat tuon Tuiskulan tarinan ja tekivät tehtävät ennen Markkinoiden avautumista.

Ja sitten vihdoinkin pääsimme Markkinoille! Niitä valmistelimme koko viikon ajan.
Jokainen lapsi sai rahaa ja pankkikortin omaan, itseommeltuun lompakkoon.
Markkinoilla oli eri huoneissa erilaista myytävää, salissa oli huvipuisto ja meidän vihreässä huoneessa oli torikahvila. Punaiset olivat vastuussa kahvilasta, jossa oli myynnissä mehua, keksiä, popcornia ja mikä parasta HATTARAA!
Mukava päätös eskariviikolle!

Hyvää viikonloppua!

vk 51

Maanantaina ja tiistaina seurasimme Villi Veturin saapumista Martinmutkan asemalle. Siellä oli juuri markkinat alkamassa ja Akkakin vei myyntiin mehuja ja hilloja. Kaikki muutkin lähtivät markkinoille katselemaan ja tekemään ostoksia. Lapset oppivat M-kirjaimen sekä harjoittelivat sanojen pituuksia ja tavuttamista.
Lisäksi lapset laskivat joulukuvasta tonttuja, lahjoja ja piparkakkuja.

Keskiviikkona olimme Muskarilla valmistelemassa projektiamme. Lopuksi leikimme tarkkaavaisuusleikkejä. Muskarilta kiirehdimme jouluaterialle. Jotkut ruokalajit eivät olleet aivan lempiruokia, mutta kaikille löytyi joku maistuva ruokalaji ja vatsat saatiin täyteen.

Torstaina olimme koko aamupäivän metsäretkellä Talsoilan metsikössä. Sää oli märkä ja kurainen, mutta eipä se haitannut leikkejä. lapset tekivät oksista majoja ja koteja ja ehdimme myös sytytttää joulukynttilän ja laulaa metsänväelle.Välipalaksi nautimme piparkakkuja, jotka olivat lasten leipomia.

Perjantaina oli lelupäivä. Olimme koko päivän sisällä ja nautimme toistemme seurasta.

Hyvää lomaa kaikille ja rauhallista joulua!

Punaisten aikuiset


vk.50

Maanantaina ohjelmassa oli valokuvaus. Kuvaaja oli taitava ja lapset osasivat poseerata hienosti.

Tiistaina ja keskiviikkona vuorottelivat Villi Veturi ja jouluaskartelut.
Villi Veturi oli jo päässyt matkaan, mutta Onni Kesä puuttui matkalaisten joukosta. Ukko oli murheissaan
ja pettynyt. Kesken matkan Ukon radiopuhelin soi ja rätinän läpi kuului Onnin itkuinen ääni: haluaisin päästä teidän mukaan. Ukko ilahtui ja lupasi peruuttaa takaisin Niiskulan asemalle hakemaan Onnia.
Ja niinpä matka saattoi alkaa uudestaan iloisissa merkeissä.
Uusi kirjain ,jonka lapset oppivat on R.
Kertasimme jälleen jo opitut kirjaimet.

Torstaina meidät oli kutsuttu katsomaan nukketeatteria. Esityksen nimi oli Japanin kutsu.

Perjantaina menimme aamulla joulukirkkoon. Tapasimme kirkonrotan, joka availi paketteja ja
oppi paljon uusia asioita joulusta.

Kun palasimme Axeliin, katsoimme elokuvan: Kuin kissat ja koirat. Nautimme jouluherkkuja katselun lomassa.

Ja sitten vielä Keskuskoulun oppilaat tulivat esiintymään Lucia-neitoina.


Mukava viikko! Hyvää viikonloppua!
Ensiviikolla olemme Keltaisessa huoneessa.

vk 49 30.11.- 4.12.2015

Maananataina ja tiistaina seurasimme Villi Veturin matkaanlähtöä Niiskulan asemalta. Kaikki valmistelut oli tehty, ainoastaan yksi tärkeä henkilö puuttui, nimittäin Onni Kesä. Pikku- Ukko oli hyvin surullinen ja katseli vielä ympärilleen, miksi ihmeessä Onni ei ollut paikalla. Aina-neiti puhalsi pilliin ja junan oli lähdettävä ilman Onnia.
Tarinan kirjain oli L. Etsimme L-sanoja ja kirjoitimme L-kirjaimia.
Menimme vielä muskarille laulamaan Pinkkien kanssa joululauluja.

Keskiviikkona kävelimme Keskuskoulun salille. Harjoittelimme käsitteitä: piiri, jono ja rivi. Leikimme hernepussileikkejä ja erilaisia paikanvaihtoleikkejä sekä joukkueleikkejä. Lopuksi jokainen sai suunnitella ja näyttää toisille tempun, toiset saivat tehdä saman tempun perässä.

Torstaina olimme Tehtaankoulun keittiössä leipomassa piparkakkuja ja salin puolella pelasimme ja leikimme liikuntaleikkejä. Ehdimme lisäksi värittää Suomi-aiheisen karttatehtävän, ja keskustella tulevasta itsenäisyyspäivästä.

Perjantaina olimme kirkossa harjoittelemassa joulujuhlan ohjelmaa. Hyvin sujui!
Joulujuhlaa vietetään 8.12.2015 klo 18.00.
Muistakaahan, että maanantaina Punaisilla on valokuvaus!

Hyvää viikonloppua!
Tavataan Sateenkaaressa!

Vk 48

Vk 48 23.11. - 27.11.2015

Maanantai aamuna Punaisten ryhmä suunnisti kohti Talsoilan koulun liikuntasalia. Sää oli mukavan talvinen, ei tarvittu kurahousuja eikä kumisaappaita!
Leikimme ensin lämmittelyleikkeinä juoksu, -kävely,- ja hyppelyleikkejä sekä jäädyttäjä/sulattajahippaa.
Sitten teimme pariharjoituksia ja muodostimme erikokoisia ryhmiä. Viiden lapsen ryhmät tekivät yhteisen mittarimadon, joka liikkui yhtenä pötkönä. Oli siis huomioitava madon jokainen osa, muuten mato olisi katkennut. Matoja liikkui salissa yhteensä neljä, hyvässä sovussa madot löysivät vapaita reittejä.
Harjoittelimme monien leikkien avulla yhteistyötä, yhdessä toimimista.
Sääntöjen ja ohjeiden kuunteleminen ja noudattaminen on liikuntatuokiossa tärkeää.

Tiistaina ja keskiviikkona Hevoset ja Bambit vuorottelivat Villi Veturin ja askartelun parissa.
Pikku-Ukko esitteli uuden ystävänsä Onni Kesän. Tarina kertoi ystävystymisestä ja erilaisista tunteista: ilosta, riemusta, onnesta sekä peloista ja jännittämisestä. Me ihmiset olemme erilaisia, jotkut ovat puheliaita jotkut hiljaisia.
Opittiin uusi kirjain: O.
Askartelijat valmistivat jouluisia sydän/helmi-ikkunakoristeita. Koristelimme niillä Vihreän huoneen ikkunat.

Torstaina lapset tekivät taulutehtäviä ja matematiikan tehtäviä.
Ennen ruokailua olimme Pinkkien ryhmän kanssa salissa laulamassa. Vieraanamme oli ryhmä kiinalaisia opettajia. He lauloivat omalla kielellään meille mm. Tuiki tuiki tähtönen - laulun. Laulu kuulosti hyvin kauniilta.

Perjantaina oli lelupäivä! Se olikin kovin odotettu. Olimme Tehtaankoululla, tilaa oli paljon vauhdikkaillekin leikeille. Leikimme myös muutamia liikuntaleikkejä yhdessä.

Kiitos teille vanhemmille, kun ehditte tulla glögille perjantaiaamuna!

Ensiviikolla olemme salissa, hyvää ja rauhaisaa viikonloppua!
viikko 47

Hevoset ryhmä aloitti viikkonsa Villi Veturin tarinalla: Eriskummallista. Siinä Pikku-Ukko osallistui kilpa-ajoihin uudella, hienolla Mustangillaan. Sääntöjen ja ohjeiden mukaan ajettuaan, hän onnistui saapumaan ensimmäisenä maaliin ja pääsi kiipeämään korkeimmalle palkintopallille. Palkinnoksi hän sai upean pokaalin.
Lapset etsivät tarinasta E-kirjaimella alkavia sanoja ja tekivät E-tehtäviä.
Bambit ahkeroivat taulutehtävien parissa.

Maanantai-iltana olimme yhdessä viettämässä isä-iltaa Kaikulassa. Polun varrella oli useita tehtävärasteja ja vielä viimeisenä makkaran syömistä. Ilta sujui mukavasti, oli mukava tavata kavereita ja
kulkea taskulamppujen valossa pimeässä metsässä.

Tiistaina oli luistelua harjoitushallissa. Yllätyksenä meitä odotti hallissa jääkiekkovalmentaja!
Hän valmensi lapsia luistelun saloihin, opetti oikean kaatumisen ja oikeat luistelupotkut ja kannusti
lapsia yrittämään yhä uudestaan ja uudestaan. Tsemppiä!

Keskiviikkona oli leikkiä, pelejä ja taulutehtäviä.

Torstai oli kuten maanantai, mutta Bambit olivat Villi Veturissa ja Hevoset taulutehtävien parissa.

Perjantaina lapset tekivät keskeneräisiä tehtäviä.
Lisäksi tutustuimme uusiin puupalikoihin, joista muodostetaan mallin mukaan kirjaimia ja kuvia.

Tällä viikolla olemme myös laulaneet jo joululauluja, sillä 8.12. vietämme joulujuhlaa Forssan kirkossa.(kts. peda.net).

Hauskaa viikonloppua ja tavataan Vihreässä huoneessa!


vk 46

Viikko Sateenkaaressa alkoi Villi Veturin tarinalla: Niiskula. Siinä saavuttiin Niiskulaan ja valmistauduttiin kilpa-ajoihin. Lisäksi lapset tekivät ohjeen mukaan väritystehtävän, jossa harjoiteltiin värejä ja paikkakäsitteitä edessä, takana ja keskellä.

Tiistaina oli kirkkohetki, pohdimme Suomen asioita,siniristilippua ja oikeutta päättää itse oman maamme asioista.
Iltapäivällä olimme teatterissa Vinkkelissä. Aiheena oli ystävyys ja iloinen mieli.

Keskiviikkona melkein kaikki lähtivät luistelemaan, kaikki ovat jo tosi taitavia luistelijoita!
Osa lapsista jäi eskariin pelaamaan Afrikan tähteä, Myyräpeliä ja Logico-pelejä.Lopuksi ehdittiin leikkiä kotileikissä.

Torstaina työskentelimme kolmessa ryhmässä. Oli matematiikkaa,lukujonoja edestakaisin sekä pelejä ja lapsen päivä-projektin tekoa.
Perjantaina oli yhteissynttärit Tehtaan koululla. Sankarit olivat suunnitelleet leikit ja leiponeet suklaakeksit.
Lapset tekivät useana päivänä taulutehtäviä.

Hyvää viikonloppua! Tavataan maanataina ja keltainen huone on kotipesämme!

vk 44

Maanantaina kertasimme jo opitut kirjaimet A, I, ja U. Teimme pahviompeluna U-kirjaimen.
Voitte nähdä kirjaimet eteisen seinällä.
Tiistaina Hevoset kuuntelivat Villi Veturin S - kirjaimeen liittyvän tarinan ja ratkoivat s-tehtäviä.
Bambit vierailivat museossa taskulamppujen valossa. Museon uumenista oli etsittävä neljä henkilöä,
jokaisella henkilöllä oli tarina kerrottavanaan.

Keskiviikkona Bambit olivat Villi Veturin parissa ja Hevoset askartelivat.
Sitten kaikki Punaiset ehtivät vielä jumpalle Paloasemalle.

Torstaina vietimme yhteissynttäreitä. Sankarit olivat leiponeet suklaakeksejä tarjottavaksi ja
suunnitelleet hauskoja yhteisleikkejä leikittäväksi.
Hevoset lähtivät synttäreiden jälkeen museoon ja Bambit lähtivät askartelemaan.

Perjantai päätti viikon naamiasten merkeissä. Monenlaisia hahmoja liikkui Axelin huoneissa ja käytävillä.
Ohjelmaan kuului : temppurataa, karaokea, askartelua, kasvomaalausta ja tietenkin baari, josta sai
poppareita, mehua ja pippareita. Hauskaa!!
Ensi viikko on saliviikko, hyvää viikonloppua!

vk 43

Syysloma on takana ja uudet haasteet odottavat eskarissa.
Maanantaina olimme ensimmäistä kertaa Talsoilan koulun salissa jumppaamassa.
Siellä olikin kivaa, saimme käyttää koulun välineitä ja lapset rakensivat liikuntaradan.
Aluksi lämmiteltiin hippaa leikien. Sitten tehtiin kuperkeikkoja, hypittiin trampalla ja patjoilla,
heiteltiin koripalloa koriin ja leikittiin voimistelupalloilla.
Lopuksi lapset kävivät pesulla: kasvot, kädet ja varpaat suihkuteltiin.

Tiistaina oli Viili Veturissa tarina : Uneton yö ja lapset oppivat U-kirjaimen.(Hevoset)
Bambit askartelivat A - ja I-kirjaimia.

Keskiviikkona tuli Hannele kirkkohetkelle kertomaan tarinan,jossa opittiin KIITOS ja ANTEEKSI- sanojen
käytön tärkeys.
Sitten osa lapsista suuntasi Paloaseman saliin jumppaamaan ja osa jäi pelaammaan lautapelejä.

Torstaina Bambit kuuntelivat Villi Veturia ja Hevoset askartelivat.

Perjantaina laulettiin ja musisoitiin ja aloitettiin paperiompelutehtävä: U-kirjain.
Nyt siis pitäisi muistissa olla kirjaimet A, I ja U.

Ulkoilimme säällä kuin säällä, omalla pihalla leikkien ja lähimaastossa samoillen.

Mukavaa viikonloppua!!
Seuraavaksi vihreä huone on meidän kotipesänä

Vk 41

5.10.-9.10.2015

Aloitimme viikon Sateenkaaressa älytaulun ääressä. Keskustelimme siitä miten tekisimme yhdessä Lapsen päivän näkyväksi-projektin, ehdotukset kirjattiin ja aikataulun mukaisesti projektimme tulee näkymään Punaisten peda-sivulla marraskuun lopulla.
Sitten lapset ehdottivat pienryhmille nimiä. Ehdotuksia tuli paljon, äänestyksen jälkeen ryhmien nimet ovat : Hevoset ja Bambit!

Tiistaina oli lelupäivä. Leikin lisäksi harjoittelimme numeroita 1 ja 2.

Keskiviikkona olimme Eskari-Cupissa keinonurmella. Pelit sujuivat hyvin strategian mukaisesti, maaleja tuli ja meni ! Iloinen ja nälkäinen joukkue taivalsi eskarille nauttimaan höyryävää nakkikeittoa ja sen jälkeen patjoille lepäämään ja keräämään voimia iltapäivän koitoksia varten.

Torstaina oli vuorossa metsäretki Pikku-Wahrenin eskareitten kanssa. Etsimme metsästä erilaisia värejä yhdessä Metsäkehrät-ryhmän kanssa. Aikaa jäi myös eväshetkeen ja metsänantimilla rakenteluun.

Perjantaina Sinnikäs Simo-tarinan myötä lapset oppivat I - kirjaimen. Harjoittelimme I-kirjainta ja tavuja älytaulun avulla sekä perinteisen paperitehtävän muodossa.
Lisäksi liikuimme tehtaan koulun salissa mm. sanomalehtien avulla.

Hyvää syyslomaa lomalaisille ja hauskaa viikonloppua kaikille!

Vk 40 28.9.- 1.10.2015

Viikko salissa alkoi musiikin ja laulun merkeissä. Ensin tutkimme puiden lehtiä ja havunneulasia ja mietimme mitkä ovat havupuita ja mitkä lehtipuita. Sitten mietimme mihin puihin kuuluivat kävyt, joita oli tuotu ulkoa tutkimista varten.
Sitten olimmekin valmiita opettelemaan laulun: Havupuu ja lehtipuu, siihen liitettiin myös leikki. Lauloimme lisäksi ystävälauluja.
Silläaikaa kun toinen ryhmä lauloi, oli toinen ryhmä kirjastossa kuuntelemassa satuja.
Myöhemmin toinenkin ryhmä sai samanlaisen musiikkituokion.

Tiistaina oli aamulla pieni askartelutehtävä pienryhmissä.
Sitten taivalsimme reippaasti jalkapallotreeneihin keinonurmelle. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja meillä oli oikein hauskaa, kun harjoittelimme leikkien pallon kuljetuksia, puolustamista, hyökkäämistä ja tietenkin lopuksi pistimme pelin pystyyn!

Keskiviikkona olimme Keskuskoulun salissa. Siellä leikimme hännänryöstöhippaa, pujottelimme, leikimme hernepussileikkejä ja harjoittelimme leikin avulla käsitteitä rivi, jono ja piiri.

Loppuviikolla jatkoimme Villi Veturin matkaa. Opimme A-kirjaimen. Kuulostelimme ja etsimme a-äänteellä alkavia sanoja. Akan ammeesta löytyi todellakin ahven!

Hyvää viikonloppua ja tavataan Sateenkaaressa😉

ps. Ensiviikolla lapset saavat ehdottaa ja äänestää pienryhmille nimet.

vk 39 21.09.-25.09.2015

Tällä viikolla kävimme useana päivänä harjoittelemassa jalkapalloa.
Vierailimme Karhupuistossa, Kirkkopuistossa sekä Meyerin jalkapallokentällä ja omalla Tehtaan koulun pihalla.
Pikku-Akan esimerkin myötä lapset kuorivat ja pilkkoivat omenoita sosetta varten. He soseuttivat keitetyt omenat siivilän läpi ja kaatoivat valmiit soseet hillotölkkeihin. Soseeseen laitettiin myös sokeria ja Pikku-Akan salaista ainetta, joka tuoksui ja maistui hyvältä ja jotenkin tutulta.
Tänään lapset saavat sosetölkit kotiin, toivottavasti kotiväelle riittää edes pieni maistiainen.
Parina päivänä lauloimme ja leikimme syksy -ja värilauluja.
Loppuviikolla keskityimme Villi Veturiin, jossa väki oli vihdoinkin junan lastauspuuhissa. Elli erikoisvaunuun lastattiin paljon erikoislaatikoita, erikoislähetys on valmiina lähtöön.
Tarinaan liittyi lajittelu- ja parin etsimistehtäviä.

Ensi viikolla olemme salissa, hauskaa viikonloppua!

vk 38 14.9.-18.9.2015

Aloitimme viikon suunnistuksella. Saimme Forssan Museosta lainata valokuvasarjan, jossa oli kuvia Kehräämöalueelta. Kuviin liittyi tietoa Wahreenin aikaisista asioista esim. rakennusten historiasta. Kuljimme kolmessa pienryhmässä etsimässä kuvien kohteita. Lapset olivat innokkaita ja varmasti asiat jäivät myös mieleen paremmin kuin pelkästään kuvia katselemalla.

Tiistaina meillä oli kirkkohetki. Hannele kertoi erilaisuudesta ja ystävyydestä.

Keskiviikkona oli vuorossa nukketeatteria. Mikko Mallikas oli tappelupukari, mutta onneksi hän sai riita-asian selvitettyä pienen pallopojan kanssa. Niinpä yhteiset leikit ja pelit voivat taas jatkua.

Loppuviikko meni Viili Veturin matkassa, Pikku-Akka valmisti omenasosetta ja piirakkaa junan väelle.
Perjantaina olimme Tehtaankoulun salissa viettämässä yhteissynttäreitä. Sankarit tarjosivat leipomiaan
suklaamuffinsseja ja sitten leikittiin ja laulettiin.

Ensiviikolla tavataan Vihreässä huoneessa.
Hyvää viikonloppua!

viikko 37

7.9.-11.9.2015
Maanantaina siirryimme viikoksi Sateenkaarihuoneeseen, johon liittyy myös Ateljeehuone.
Lapset saivat viikon aikana vuorotellen tutustua Smart-älytauluun ja suorittaa Smartajokortin.
Lapset tekivät taululla tehtäväsarjan, jossa he oppivat miten taulua käytetään.
Tiistaina kelto Mervi tuli ohjaamaan piirrostehtävän. Sen jälkeen patikoimme kahdessa ryhmässä lähipuistoon leikkimään.
Keskiviikkona olimme varanneet Keskuskoulun liikuntasalin aamupäiväksi.
Torstaina teimme edelleen älytaulutehtäviä sekä eskaritehtäviä Ateljeessa.
Perjantaina Villi Veturissa kerrottiin salaperäisistä nesteistä, joita tarvitaan junan liikkumiseen.
Lisäksi lapset ovat tehneet yksilötehtäviä, joissa kartoitetaan kielellisiä ja matemaattisia valmiuksia.

Ensiviikolla työskentelemme Keltaisessa huoneessa.
Lämmintä viikonloppua!

31.8.-4.9. 2015

Toinen eskariviikko hurahti taas kuin siivillä!
Sali innosti liikkumaan jokaisena päivänä. Aloitimme heti maanantaina ohjatulla liikuntatuokiolla, jaoimme lapset kahteen ryhmään, jotta tilaa olisi kaikille riittävästi.

Tiistaina teimme retken Sortohaan metsään. Lapset keräsivät keppejä ja risuja ja rakensivat majoja, löytyipä sieltä myös pieni sammakon poikanen! Jotkut uskalsivat jopa ottaa sammakon kämmenelle.

Keskiviikko oli musisointipäivä. Pikkuryhmä kävi myös kirjastossa lainaamassa muutaman kirjan rentoutumishetkelle.

Torstaina oli vuorossa satuhierontaa aikuisen kertoman sadun mukaan.
Lapset kertoivat omista perheistään ja piirsivät perhekuvan.

Perjantaina olimme Villi Veturin väen mukana Omenatarhan asemalla.
Kävimme viikon aikana Karhupuistossa, Kirkkopuistossa ja omalla pihalla, joka on jo lähes valmis.

Hyvää viikonloppua!!

Ensimmäinen eskariviikko

24.8.2015- 28.8.2015

Axelin eskarin ensimmäinen viikko on takana.
Olemme tutustuneet Punaisen ryhmän lapsiin ja aikuisiin, samoin pikkuhiljaa tutuksi ovat tulleet toiset
ryhmät.
Myös eskarin tilat ja välineet alkavat tulla tutuiksi. Oma piha-alue Tehtaankoulun vieressä on tutkittu ja hyväksi havaittu, siellä on kiva leikkiä myös toisten ryhmien lasten kanssa.
Ruokailut sujuvat Värjäri-ravintolassa mallikkaasti, lapset ottavat välineet ja ruoat itse linjastolta ja palauttavat tarjottimensa ruokailun päätteeksi palautuskärryihin.
Torstaina olimme Elävienkuvien teatterissa katsomassa Mykkäelokuvia, joillekin se olikin ensimmäinen kerta tuossa teatterissa. Hauskaa oli!
Perjantaina tutustuimme Villi Veturin väkeen: Pikku-Ukkoon, Pikku-Akkaan, Suppilo-Simoon, Mittaaja-Mallaan ja Aina-Neitiin. Esikouluvuoden kuluessa tulemme oppimaan monia asioita Villi-Veturin matkassa.
Lapset ovat olleet innokkaita ja reippaita!

Eskarin tärkeät säännöt:
1. Olen kaikkien kaveri
2. Annan toisille työrauhan
3. Vien tavarat paikoilleen

Hyvää viikonloppua!