BLOGI

Viikko 20

Aurinkoinen perjantaitervehdys kaikille :)

Viikko on vierähtänyt kouluuntutustumisien merkeissä, joka päivä oli vuorossa eri koulu. Kaikki pääsivät omaansa jonkin eskarinryhmän kanssa. Hienosti meni kaikilta, ja mikä tärkeintä kivaa oli!

Maanantaina nautittiin salista eri leikkien parissa. Tämä on viimeinen viikko, kun siellä olemme Onhan eskaripäivät loppumassa pian. Lisäksi omien tyynyjen ompelua koneella jatkettu.

Tiistaina kävimme Forssan museolla katsomassa "Iita ja langan tarina" kierroksen. Opittiin paljon Forssan historiasta ja miten asiat ennen oli. Lisäksi lauluharjoituksia kevätjuhlaa varten.

Keskiviikkona ulkoiltiin omassa puistossa ja löysimme kuolleen linnunpoikasen. Ihmeteltiin kovasti ja mietittiin miksi ja mitä nyt. Lintu haudattiin lehdillä ja tehtiin puinen risti. Sisällä jälleen lauluharjoituksia salissa.

Torstaina oli eskarin yhteiset lauluharjoitukset sekä askartelimme kevätjuhlaa varten koristeita. Vihjeenä: värikkäitä ja kauniita ja ne ovat juhlassa lavalla. :)

Perjantaina Jälleen lauluharjoituksia sekä askartelua ja vapaata leikkiä. Keskeneräisiä töitä jatkettu jotta ei jää mitään kesken.

Ja tosiaan pitkin viikkoa osa ryhmästä on aina ollut tutustumassa kouluun. Hieno kurkistus oppitunteihin ja koulumaailmaan. Innolla lapset odottavat syksyä ja koulua!

Viikonlopputerveisin Johanna ja Leena

Viikko 19

Lauleskelimme päivittäin kevätjuhlalauluja. Tiistaina juhlisti aurinko meidän Helminpäivän laulajaisia torilla. Keskiviikkona lapset olivatkin tutustumassa tuleviin kouluihinsa.

Torstaiksi saimme kutsun Eliisa Lintukorven ryhmän nukketeatteriesitykseen alakertaan. Torstaina ja perjantaina maalasimme tekstiilitöitä ja ompelimme niitä valmiiksi.

Viikko oli täynnä mukavia töitä ja se meni nopeasti! Vähiin käy eskaripäivät...

Leena

Viikko 18

Retkitervehdys

Maanantaina teimme äitienpäiväkortteja

Tiistaina viimeistelimme äitienpäiväpaketit

Keskiviikkona oli viimein kevätretkipäivä. Turunlinnan pikkuritarikierros oli mahtava ja lapset nauttivat. Kuvia päivästä tulossa pian. Raxissa saimme herkutella rauhassa ja saimme jopa pehmikset :) Linja-automatka sujui mallikkaasti.

T. Johanna ja Leena

Viikko 17

Keväinen tervehdys kaikille!

Maanantaina vietimme Sergein syntymäpäiviä sekä leikimme vapaata leikkiä ompelun ohessa.

Tiistaina jatkoimme ompelutöitä yhdessä ryhmässä sekä toinen ryhmä siirtyi muskarin luokkaan kuvaamaan tarinankerrontaa sekä tekemään oman pienelokuvan.

Keskiviikkona kävimme tutustumassa Forssan kirkkoon "kurkkaa kirkkoon" tapahtuman tiimoilta. Kiersimme tiloja ja teimme pienryhmätehtävää samalla. Pääsimme kurkkaamaan ja kulkemaan urkujen sisään. Lisäksi kävimme kirkkopuistossa.

Torstaina jatkettiin kirjaa "Risto Räppääjä" sekä teimme tiistain ohjelman toisin päin. Kaikki ovat saaneet elokuvansa tehtyä, hienot tuli!

Perjantaina vietettiin vappubileitä yhdessä punaisien kanssa. Tästä tulee kuvia kansioon.

Keväisin terveisin Johanna ja Leena

Viikko 16

Hei kotiväki!

Tällä viikolla on sää koetellut matkalaista: on ollut vesisadetta, räntää ja auringonpaistetta. Ilmat ovat olleet kylmiä, joten lämmin vaatetus on ollut vielä tarpeen.

Maanantaina kävimme kirjastossa kuuntelemassa äänikirjoja sekä lainaamassa eskariin kirjan mitä luetaan loppukevät. Valitsimme Risto Räppääjän ensimmäisen osan. Lisäksi otimme Skypepuhelun Lindalle Espanjaan.

Tiistaina puolikas ryhmä lähti metsään puolikkaan sinisen ryhmän kanssa, ja toiset puolikkaat jäivät sisälle tekemään tekstiilivärjäystä ja smartille hahmotustehtäviä.

Keskiviikkona sama ohjelma mutta ryhmät vaihtuivat.

Torstaina pidimme laulu- ja leikkihetken ulkoilun jälkeen. Päivän lopussa oli lisäksi vapaata leikkiä.

Perjantaina ulkoilimme auringonpaisteessa. Sisällä katsoimme edellisten viikkojen viikon eskari videot, luimme kirjaa sekä leikittiin vapaasti.

Leenan sairastaessa perjantaina, ryhmässämme oli apuna sinisen ryhmän Mikael.

Keksitilauksen viimeinen päivä oli tänään perjantaina. Suuri kiitos kaikille myyjille :)

T. Johanna ja Leena

Viikko 15

Hei kaikki!

Tällä viikolla olemme saaneet uuden 3. vuoden lähihoitajaopiskelijan Noora Mobergin ryhmäämme.

Maanantaina ulkoiltiin ja jatkettiin Villi Veturia, Ö- kirjaimeen.

Tiistaina tehtiin logigoja ja vapaata leikkiä.

Keskiviikkona esiteltiin viikon eskarit Jasmin ja Vilpu. Video tulee piakkoin.

Torstaina kuultiin lattiatarina ja jatkettiin ompelutöitä.

Perjantaina kävimme pelaamassa jalkapallon yhdessä oranssien kanssa. Sisällä pidimme laulu- ja leikkituokion. Harjoittelimme kevätjuhlaa varten lauluja sekä leikimme laulua "ilmapallo pop". Lisäksi nautimme salin tarjoamista leikkimahdollisuuksista kuten trampoliini, isot pehmopalikat ja kotileikkinurkka.

Ensi viikolla jakaudumme ti ja ke puoliksi ja lähdemme pienryhmänä luontoliikuntaryhmän (siniset) mukaan. Tiistaina ja keskiviikkona lämpimästi vaatetta jos kelit vaatii :)

Hyvää viikonloppua

Johanna

Viikko 14

Hei kaikki

Tällä viikolla saimme ryhmäämme 8-luokkalaisen Sannin TET-harjoitteluun.

Maanantaina jatkoimme Villi Veturia H-tehtävällä ja lattiatarinalla.

Tiistaina kävimme muskarin tiloissa laulamassa mm. kevätjuhlan lauluja sekä leikimme yhteisleikkinä höyhenen puhallusta.

Keskiviikkona aloitimme ompelutyöt pienryhmissä.

Torstaina saimme vieraita Kurjenpesästä ja vietimme yhteistä laulu- ja leikkihetkeä. Lopuksi saimme keksit ja mehut.

Perjantaina jatkoimme ompelutöitä sekä vietimme vapaata leikkihetkeä.

Aurinkoisin terveisin Johanna ja Leena

Viikko 13

Hei!
Olemme viettäneet kuluvan viikon liikunnan merkeissä.
Takana on kolme luistelupäivää jäähallissa ohjaajana toimineen Villen johdolla.

Ville opetti meille ensin luistelun perussääntöjä. Minäkin sain ohjeita miten oikeaoppisesti luistellaan,
parempi myöhään kuin ei milloinkaan!
Ohjelmaan kuului myös hauskoja luisteluratoja ja erilaisia leikkejä; mm. vessanpytty- natu ja laskuvarjo-leikit.

Torstaina tutustuimme Villi Veturin V- tarinaan. Harjoittelimme V-kirjaimia parin kanssa, sekä neljän
hengen joukkueissa.
Tehtävien jälkeen jäi aikaa myös leikeille ja yhdessäololle violettien kanssa.

Kahtena päivänä meillä oli apuna lähihoitaja Atte.
Mukavaa viikonloppua kaikille!

Terveisin Leena

Viikko 12

Pääsiäistervehdys

Viikko alkoi maanataina pääsiäiskirkolla, missä kuulimme, miksi juhlimme pääsiäistä sekä näimme jälleen kirkonrotan, jolla oli paljon asiaa. Päivä jatkui eskarissa Villi Veturilla.

Tiistaina kuulimme pääsiäiseen liittyvän tarinan sekä askartelimme kortteja ja tipuja.

Keskiviikkona kevään syntymäpäiväsankarit pääsivät leivontapuuhiin, tekemällä suklaakakun. Lisäksi jatkoimme pääsiäisaskartelua, puutöitä sekä luimme tarinan Vaahteramäen Eemelistä. Iltapäivällä Axelissa oli myyjäiset ja tuotto oli mahtava. Kiitos kaikille vanhemmille osallistumisesta.

Tänään lapset pääsivät keskuskoulun konserttiin. Axelissa juhlittiin Adan synttäreitä sekä kakkukestein muistettiin kaikkia keväällä täyttäviä. Kakun ja mehun kera katseltiin Koiramäen seikkailuja ja Ryhmä hauta.

Ensi viikko alkaa tiistaina klo 9 jäähallilta ringeten merkeissä joten muistakaa luistimet, pienet eväät ja juomapullo. Luistimet säilytetään koko viikon hallilla ja palautuvat kotiin perjantaina.

Oikein hyvää pääsiäistä kaikille toivottavat Johanna ja Leena

Viikko 11

Maanantaina jatkettiin Villi Veturia ja J-kirjain oli vuorossa, sekä siihen liittyvät tehtävät.

Tiistaina pinkit kävivät uimakoululla yhdessä punaisten Laurin ja vihreän ryhmän kanssa. Pojat pääsivät jakautumaan miesten puolelle pesutiloihin ja saunaan ja tytöt muiden kanssa naisten puolelle. Tämä toimi kivasti.

Keskiviikkona kävimme keräämässä jokaiselle virpomisoksat ja ne koristeltiin. Oksat sai viedä samana päivänä kotiin odottamaan palmusunnuntaita.

Torstaina oli viimeinen uimakoulupäivä. Ohjaajina pinkeillä Johanna ja Lauri, taas jakauduttiin naisten- ja miesten puolelle. Upeita sukelluksia, kelluntoja ja jopa uimisia tuli nähdyksi. Kuvia tullossa tästä kuvat kansioon.

Perjantaina vietimme "rasismin vastaista päivää" kierrellen eri pisteissä eli huoneissa. Salissa palikoilla rakentelua ja sählyä. Sateenkaarihuoneessa yhteisleikkiä ja laulua sekä liitimme kaikki oman käden kuvat eteisessä olevaan puuhun, osoittaen yhteisöllisyyttä ja ystävyyttä. Keltaisessa huoneessa oli pelipiste sekä vihreässä huoneessa kuulimme "Mikko Mallikkaan" tarinan suvaitsevaisuudesta ja sinnikkyydestä.

Viikon eskarilaisina ovat olleet Toivo ja Ronja. Video heidän tekemisistään tulee kuvat kansioon.

Ensi viikko alkaa maanantaina pääsiäiskirkolta klo 8.50. Sekä muistuttelemme tiistain pääsiäismyyjäisistä, mitkä alkavat eskarin ala-aulassa klo 14.30 ja kestävät klo 17 asti tai niin kauan kuin tavaraa riittää. Kaikki mukaan, leipomuksin ja auttavin käsin.

VKL terveisin Johanna ja Leena

Viikko 10

Maanantaina vietimme omanlelunpäivää.

Tiistaina aloitimme uimakoulut vesihelmessä. Kaikki sujui todella hienosti ja lapset oppivat uusia asioita ja nauttivat. Lopussa pääsimme aaltoihin :). Viikon eskarilaiset esittäytyivät ja nämä eskarit viettävät tätä 2 seuraavaa viikkoa koska uimakoulut vievät näistä päivistä osan.

Keskiviikkona jatkoimme Villi Veturia K-tarinalla.

Torstaina toinen uimakoulupäivä. Harjoiteltiin kelluntaa ja sukeltamista jokaisen oman tason mukaisesti. Lopussa halukkaat pääsivät aaltoihin ja vesiliukumäkeen.

Perjantaina saimme vieraaksi poliisin. Puhuttiin tärkeistä asioista ja käyttäytymisestä sekä käytiin vierailemassa poliisiautossa.

Ensi viikolla uimakoulut jatkuvat tiistaina ja torstaina.

T. Johanna ja Leena

Viikko 8

Hyvää talviloman alusviikkoa kaikille!

Maanantaina harjoittelimme päättelytehtäviä tangramien ja multilinkkien avulla.

Tiistaina lähdimme extempore liukurimäkeen. Moneen kertaan kun kaikki laski päästiin aika pitkällekin. Viikon eskarilaiset Nico ja Luna esittäytyivät ja heistä kootaan myös oma video mikä tulee pian näkyviin. Jatkoimme tangrameja sekä multilinkkejä.

Keskiviikkona kävimme pulkkamäessä. Lunta oli satanut niin paljon ettei meinannut pulkka luistaa ollenkaan mutta monen kerran jälkeen päästiin pitkällekin, varsinkin kaverin vetäessä alas :)
Sisällä Villi Veturissa jatkettiin Y-tarinalla.

Torstaina tehtiin Y-tehtäviä ja leikimme parinetsintäleikkiä "pariluistelu" sekä leikimme että lauloimme "terve sulle ystäväni".

Tänään perjantaina kävimme retkellä kodalla yhdessä keltaisten kanssa. Leikimme yhteisleikkinä esittäytymisleikin sekä jakauduimme neljään ryhmään joukkueviestiin. Lisäksi paistoimme tikkupullaa, joimme mehua sekä halukkaat saivat veistää tikkua puukolla. Pääsimme tutustumaan metsäeskareiden leikkipaikkaan ja kaikilla oli hauskaa. Retken jälkeen ruoka maistui ja kaikki lähtivät iloisella mielellä loman viettoon.

Nähdään taas maanantaina 7.3 lelupäivän merkeissä. Lisäksi samalla viikolla alkaa 8.3 tiistaina uimakoulut.

Lomaterveisin Johanna ja Leena

Viikko 7

Taas yksi viikko loppunut ja yksi jäljellä talvilomaan!

Maanantaina teimme matikkatehtäviä

Tiistaina aloitimme "viikon eskarilainen" kierroksen. Jokaisesta viikosta tehdään lyhyt video mikä liitetään pedan kuvat kansioon.

Keskiviikkona jatkoimme pienryhmissä projekteja, ja niihin liittyen kävimme ulkona valokuvausretkellä.

Torstaina oli soitinkokeilupäivä musiikkiopiston puolella. Sinne pääsivät kaikki viime viikolla ilmoittautuneet, halukkaat lapset.

Perjantaina oli mäenlaskupäivä harakkamäessä. Vauhtia, riemua ja naurua riitti. Söimme eväät ja lämmintä mehua mäenlaskun lomassa.

Ensiviikkolla taas tavataan, sitten ansaittu lomaviikko!

T. Johanna ja Leena

Viikko 6

Lumista perjantaita kaikille!

Maanantaina jatkettiin kiertävänlastentarhanopettajan yhteistyöllä matikkatehtäviä.

Tiistaina leivoimme laskiaispullaa keskiviikon laskiaismäkeä varten. (tästä löytyy kuvia kansiosta)

Keskiviikkona piti tosiaan olla pulkkamäkipäivä, mutta vesikelien tultua suunnitelmat muuttuivat. Askartelimme ystävänpäiväkortteja sokerimaalauksella sekä nautimme pullat ja mehut yhdessä violettien kanssa, nam!

Torstaina jakaannuimme pienryhmiin. Toinen ryhmä lähti tutkimusretkelle ja toinen ryhmä teki maalauksia. (aiheista kerromme myöhemmin)

Tänään perjantaina saimme nauttia lumesta ja lumileikeistä. Pinkit tekivät yhteistuumin lumilinnan, mistä tulee pian kuvia. Lumileikkien jälkeen pääsimme musiikkiopistolle "Pienten solistien konserttiin". Kyselkää lapsilta mitä soittimia pääsivät kuulemaan. Kovasti pidimme esityksestä!

Ystävänpäiväterveisin: Johanna ja Leena

Viikko 5

Heippa kotiväki!

Vihdoin olemme päässeet arkeen kiinni ja kaikki ovat olleet tällä viikolla läsnä. Taksimatkoista ja huonosta taksikäytöksestä on puhuttu paljon tällä viikolla (osa on ollut mallikkaasti ja hienoa että näyttävät hyvää esimerkkiä myös muille). Pyydämme että tästä keskustellaan myös kotona.

Maanantaina jatkoimme kiertävän erityislastentarhanopettajan kanssa matematiikkatehtävillä.

Tiistaina teimme ulkona lumiukkoja ja muita rakennelmia lumesta ja näistä löytyy myös kuvia. Vietimme sisällä oloajan muskarin tiloissa missä teimme tehtäviä kirjaimesta P ja harjoittelimme kengän sitomista. Lopuksi teimme eleleikin. Näistä löytyy myös kuvia.

Keskiviikkona ulkoilimme ja askartelimme pienryhmissä. Askarteluna oli sokerimaalausta mistä myös löytyy kuvia.

Torstaina kävimme laskemassa mäkeä päiväkoti Augustiinan pihassa.

Perjantaina pääsimme tekemään käsinukkeja käsityöopiskelijoiden kanssa alakertaan heidän luokkaansa. Lapset pääsivät myös esittämään nukeillaan ja harjoittelemaan minkälaisia ääniä nuket voisivat päästää. Nuket lähtivät tänään myös kotiin, muistakaa katsoa reppuun.

Ensi viikolla aloitamme "Viikon eskarilainen" kierroksen, missä joka viikko kaksi lasta esittäytyy, saa tuoda omia tavaroita ja valokuvia kotoa. Joka viikon maanantai kaksi lasta saa lapun kotiin mikä ilmoittaa että he ovat nyt viikon eskarilaisia. Tässä lapussa tulee olemaan vielä paremmat ohjeet mitä tänne voisi tuoda.

Viikonlopputerveisin Johanna ja Leena

Viikko 4

Heippa. Vielä paljon sairastamisia ollut, niin lapsilla kuin henkilökunnalla. Pinkeillä ollut tällä viikolla osittain sijaisia aikuisina. Tässä viikon ohjelmasta:

Maanantaina kiertävä erityislastentarhanopettaja kävi pitämässä matikkatuokiota ja pelasimme laskentalautapeliä miinus ja plus laskuista.

Tiistaina vietimme kirkkohetkeä.

Keskiviikkona kävimme kirjaston näyttelyssä yhdessä sinisen ryhmän kanssa.

Torstaina oli pienryhmätoimintaa.

Perjantaina vietimme leffapäivän yhdessä punaisten kanssa katsoen elokuvan "Itse Ilkimys".

Nähdään ensi viikolla

T: Johanna ja Leena

Viikko 3

Hei kaikille.

Kovasti rairastumisia ollut tällä viikolla. Muutamat lapsista sairaana ja Johanna oli ma-ke pois ja Leena to ja pe mutta hyvin pärjättiin. Kovia pakkasia oli mutta silti päästiin ulkoilemaan mm. torstaina käytiin luistelemassa, eikä -17 asteen pakkanen tuntunut missään. Hauskaa oli. Perjantaina aamusta oli hurja pakkanen eikä ulkoiltu mutta Sateenkaari huoneessa kierrettiin kolmea pistettä: Smartilla alkuäänteitä ja kirjaimia parin kanssa, Päättely Logigo tehtäviä sekä yhteisaskarteluna taittelutehtävä ja lopputuloksena oli hieno tähti.

Lyhyestä virsi kaunis, ensi viikkoon.

T. Johanna ja Leena

Viikko 2

Hei kaikki!

Taas viikko vierähtänyt ja paljon saatu aikaiseksi. Olemme saaneet nauttia lumesta ja lumileikeistä sekä olemme viettäneet tämän viikon salissa hyödyntäen sen liikkumismahdollisuuksia mm. sählypelin merkeissä.

Maanantaina kertasimme Villi Veturin tarinan "Martin Markkinat". Lisäksi leikimme vapaata leikkiä.

Tiistaina olimme ulkona sekä muskarissa. Muskarin tiloissa askartelimme helmikoruja perjantain markkinoille myyntiin, sekä lauloimme lumi- ja talvilauluja.

Keskiviikkona aloitimme rahapussien teon lasten kanssa. Lapset pääsivät käyttämään ompelukonetta yhdessä aikuisen kanssa. Pussit jäävät eskariin ja kotiutuvat keväällä.

Torstaina Pelattiin sählyä ja jatkoimme lompakoita. Eskaritehtävänä tällä viikolla oli T- kirjain ja tarina tähtitornista.

Perjantaina vietimme Martin Markkinoita. Eskarista löytyi tivoli, pankkiautomaatti, kasvistori, taidenäyttely, basaarialue ja katukahvila. Ajatuksena oli lasten harjoitella rahan käyttöä ja jokaisella olikin käytössään aluksi 15e ja automaatista sai lisää 20e. Kaikki mitä halusi tuli ostaa ja takaisin sai vaihtorahaa. Päivästä on kuvattu video mikä löytyy pedasta axelin eskari -> ryhmät -> Martin markkinat. Salasana videoon lähetetään Wilman kautta.

Hyvää viikonloppua!

Johanna ja Leena

Viikko 1

Hyvää uutta vuotta 2016!

Ensimmäinen lyhyt viikko vierähti korkeissa pakkaslukemissa ja oleilimme näin sisällä. Nämä kaksi päivää olimme salissa leikkien, pelaten ja laulaen. Lisäksi teimme ruusuja Forssan teatterin näytelmään "Rinsessa Ruusunen".

Ensi viikolla taas nähdään!

Johanna ja Leena

Viikko 51

Hei kaikille

Tämän vuoden viimeinen eskariviikko meni vauhdilla. Pyrimme koko viikon jo ns. joulu- ja lomatunnelmaan joululaulujen ja vapaan leikin voimalla. Leikimme yhteisleikkejä, teimme joulukortteja ja lauloimme yhdessä. Keskiviikkona saimme nauttia jouluruokailusta. Perjantaina viikkomme huipentui elokuvahetkeen, kun katsoimme yhdessä vihreiden ja violettien kanssa Mikkihiiren taikajoulu nimisen elokuvan. Elokuvan aikana tarjolla oli popkorneja, pipareita ja mehua.

Ensi vuonna eskari alkaa torstaina 7.1.2016, silloin taas nähdään.

Hyvää joulua ja uutta vuotta!

Terveisin Johanna ja Leena

Viikko 50

Jouluinen tervehdys kotiväki!

Maanantaina oli ryhmämme valokuvauspäivä jolloin ulkoiltiin ja leikittiin valokuvauksen ohella.

Tiistaina ulkoilun lisäksi harjoittelimme illan joulujuhlaa varten sekä jatkoimme vuoden viimeisellä villiveturin tarinalla ja tutustuimme kirjaimeen M, myös tehtävän merkeissä. Lopuksi leikimme salissa yhdessä violettien kanssa.

Keskiviikon vietimme muskarin puolella tehden eskaritehtäviä sekä leikimme muutamia leikkejä. Ennen ruokailua pääsimme tutustumaan torstaina ensi-iltaan tulleeseen nukketeatteriesitykseen nimeltä Japanin Kutsu, missä seikkailtiin Suomessa, Japanissa ja jopa ajassa. Tarina ja tilanne oli lapsille jännittävä.

Torstaina leivottiin pipareita oikein urakalla sekä leikittiin yhdessä Violettien kanssa.

Tänään perjantaina aloitimme päivän joulukirkossa, missä tapasimme kirkonrotan, joka yhdessä meidän kanssamme oppi paljon uusia asioita joulusta ja siitä mitä se merkitsee. Lisäksi lauloimme joululauluja. Tämän jälkeen koko Axelin eskari kokoontui Tehtaankoulun pihalle laulamaan sinisten ryhmän Nikolle joka vietti kanssamme viimeistä päivää. Kaikki pinkkien lapset piirsivät kuvan Nikolle, mitkä lähti muistona hänen matkaansa. Myöhemmin saimme vieraita koululta kun Lucia kulkue kävi laulamassa ja kertomassa Luciantarinan. Lisäksi vietimme vapaata leikkihetkeä.

Koko viikon aikana olemme pyrkineet katsomaan myös Tonttu Toljanterin joulukalenteria yhdessä violettien kanssa.

Oikein hyvää viikonloppua toivottaen Johanna ja Leena

Viikko 49

Hei kotiväki

Sateisessa säässä viikko kulunut ja olemme välillä viettäneet päivät sisällä mutta olemme ulkoilleetkin. Kylmät kelit ovat olleet ja taas muistuttelen hanskojen tärkeydestä sillä muutamalla ovat unohtuneet. Tunnin ulkoilu ilman hanskoja on pitkä.

Maanantaina harjoittelimme joulujuhlalauluja sekä -esitystä. Lisäksi askartelimme sekä teimme ompelutöitä numeroista. Päivän päätteeksi saimme tutustua uuden violettiryhmän lapsiin joiden kanssa vietämme yhteistä aikaa päivittäin.

Tiistaina olimme muskariluokassa jolloin teimme eskaritehtäviä, harjoittelimme joululauluja sekä pidimme yhteislauluhetken punaisten kanssa.

Keskiviikkona olimme kirjastossa. Kuuntelimme ja luimme satuja. Jatkoimme myöhemmin joulujuhlarekvisiitan tekoa sekä lapsilla oli vapaata leikkiä.

Torstaina ulkoilimme tehtaankoulunpihalla sekä pidimme pienryhmätoimintaa. Loppupäivästä aloitimme katsomaan Tonttu Toljanterin joulukalenteria.

Perjantaina kävelimme aamusta kirkolle joulujuhlan kenraaliharjoituksiin yhdessä koko Axelin eskarin väen kanssa. Eskarissa söimme eväät sekä jatkoimme joulukalenteria. Amra tarjosi kaikille läksiäisherkkuna keksit viimeisen harjoittelupäivän kunniaksi.

Kahden viime viikon aikana opiskelijamme Amra on antanut opiskeluunsa liittyviä näyttöjä mm. liikuntaleikkikoulu ja muistipeliharjoitukset missä lapset ovat olleet osallisina.

Oikein mukavaa ja leppoisaa viikonloppua ja nähdään taas ensi viikolla

Johanna, Leena ja Amra

Viikko 48

Jouluinen tervehdys kotiväki.

Taas on yksi eskariviikko takana ja suuremmilta kommelluksilta on säästytty. Pyytäisimme kuitenkin taksissa kulkevia lapsia ja heidän vanhempiaan miettimään miten taksimatkalla tulisi käyttäytyä sekä miten kohdata muiden huono käytös. Aamuisin autossa on myös koululaisia, jotka pyrkivät joskus ärsyttämään kaikkia ympärillään olevia ja joskus valitettavasti meidän eskarit menevät siihen mukaan. Tästä on keskusteltu myös täällä mutta jos vielä hieman kotona muistuttelette niin ehkä saamme taksimatkat rauhallisemmiksi.

Maanantaina kuljimme eteenpäin villiveturin tarinaa ja tutustuimme kirjaimeen L sekä jatkoimme taulutehtäviä numerossa 5 sekä riimipareja.

Tiistaina pidimme joululauluhetkeä ja harjoittelimme joulujuhlaa varten. Ulkoilimme pienryhmässä jolloin toinen puoli teki ompelutöitä sekä sanallisia harjoituksia.

Keskiviikkona kävimme viimeisen kerran luistelemassa jäähallilla, mistä löytyy kuvia kansiosta.

Torstaina vietimme leikkiliikuntahetkeä, minkä suunnitteli opiskelijamme Amra. Myös tästä löytyy kuvia kansiosta. Lisäksi askartelimme pistostyönä enkelijoulukortteja. Myöhemmin vietimme lauluhetkeä yhdessä punaisten kanssa ja ryhmässämme vieraili pieni ryhmä Kiinalaisia aikuisia, jotka olivat tutustumassa Suomalaiseen esikouluun.

Perjantaina nautimme eskarin joulunavauksesta yhdessä lasten perheiden kanssa heti aamusta glögin ja piparin kera. Lapset saivat viettää vapaata leikkiaikaa sekä askarrella joulutonttuja salin ikkunoihin. Lopuksi kuuntelimme joulutarinan siitä miksi vietämme joulua.

Joulunpunaisinterveisin Johanna, Leena ja Amra

Viikko 47

Luminen tervehdys kaikille!

Tämä viikko on ollut täynnä erilaista tekemistä.

Maanataina saimme ihanan yllätysvieraan Espanjasta kun Linda tuli vierailemaan ryhmässämme. Saimme kuulla monia tarinoita mitä Lindalle oli tapahtunut ja missä kaikkialla hän oli käynyt. Lapset saivat kertoa mitä kaikkea me olemme tehneet ja lopuksi Linda tarjosi kaikille tuliaismakeiset.

Illalla vietimme isäiltaa Kaikulan metsässä. Lapset ja isät pääsivät kiertämään 8 eri pistettä missä jokaisessa oli erilainen tehtävä. Saimme nauttia hyvästä säästä ja yhdessäolosta sekä tietysti grillimakkarasta. Lapsista isien kanssa löytyy kuvia kansiosta "isäilta".

Tiistaina mentiin eteenpäin Villiveturissa ja siirryttiin L-kirjaimeen. Lisäksi vietettiin lauluhetkeä.

Keskiviikkona tehtiin eskarin taulutehtäviä. Vuorossa oli nro 4, missä mukana käytettiin materiaalina hiekkaa. Lisäksi tehtiin Frostigin pistetehtäviä.

Torstaina viisi syksyn syntymäpäiväsankaria pääsivät leipomaan suklaaruutuja yhdessä opiskelijamme Amran kanssa perjantain tossu- ja syntymäpäiväbileisiin. Leivonnasta löytyy myös kuvia. Muu ryhmä jatkoi tehtäviä nro:sta 4 ja Frostigin pisteiden kanssa sekä tekivät loppuun vanhoja askarteluja.

Tänään perjantaina saimme viettää erilaisen ja hauskan päivän. Juhlimme Vilpun, Kiiran, Lunan, Tiituksen ja Eetun syntymäpäiviä sekä tossujuhlaa. Katsoimme pienen pätkän elokuvaa ulkoilun jälkeen ja herkuttelimme suklaaruutujen sekä mehun kera. Päivä vietettiin vapaan leikin ja musiikinkuuntelun merkeissä.

Ensiviikolla taas tavataan

Johanna, Leena ja Amra

Viikko 46

Hei vanhemmat

Maanataina jatkoimme villiveturi tarinan lukemista ja tutustuimme samalla E -kirjaimeen. Teimme myös ompelutöitä numeroista yksi.

Tiistaina olimme luistelemassa yhdessä sinisten ja keltaisten ryhmien kanssa. Luistelu sujuu kaikilta hienosti. Ensi viikolla luistelu jääkin välistä, mutta viikolla 48 pääsemme taas jäähallille. Iltapäivällä kävimme kirjastolla katsomassa teatteriesitystä, minkä teemana oli ystävyys. Näytelmän henkilöt pikku-sisu ja koira käsittelivät yksinäisyyttä, ystävyyttä ja että kaikille pitäisi olla ystävällinen. Näytelmä oli kiva ja lapset tykkäsivät.

Keskiviikkona olimme kävelyllä ja etsiskelimme ympäristöstä numeroita 1,2 ja 3. Lapset olivat innoissaan etsinnässä mukana ja tarkasti katselivat missä numeroita on. Jatkoimme myös ompelutöitä numerosta 1 loppuun ja kaikki saivat työnsä valmiiksi. Lopuksi saimme juhlia Vilpun syntymäpäiviä; kuuntelimme smurffien hyvää syntymäpäivää kappaleen sekä saimme herkutella Vilpun tuomilla makeisilla.

Torstaina tutustuimme numeroihin 4 ja 5 ja teimme niihin liittyviä esikoulutehtäviä.

Tänään perjantaina olemme pitäneet leikkipäivää ansaitusti.

Perjantaiterveisin Leena, Johanna ja Amra

Viikko 45

Taas on viikko lopuillaan, kotiinlähtöhässäkästä huolimatta on ollut mukava viikko! Johanna oli vuorostaan pois, mutta onneksi Pinkeissä aloitti maanantaina mukava lh-opiskelija Amra.
Maanantaina jatkoimme Villi Veturin matkassa. Niiskulassa valmisteltiin Pikku-Ukon autoa tuleviin
kilpa-ajoihin. Mitenkähän Ukon käy kisoissa, se selviää myöhemmin. N-kirjain on liittynyt tuttujen
kirjaimien joukkoon.
Tiistaina olimme jäähallilla luistelemassa, mukavaa oli viilettää jäällä! Ensi tiistaina otamme uusiksi!

Keskiviikkona askartelimme tärkeitä juttuja sunnuntaiksi.

Torstaina hiippailimme museon hämärässä taskulamppujen valossa ja etsimme tarinoita vanhoilta ajoilta.

Perjantaina oli leppoisa oman kirjan päivä. Tutustuimme jokaiseen kirjaan, ensi viikolla luetaan lisää, jos lapsesi haluaa.

Olethan huomannut viestini ensi viikon tiistaista?! Vastaathan siihen!
Mukavaa viikonloppua!

Viikko 44

Tervehdys kaikille!

Kylmät kelit saapuivat ja onneksi kaikilla on ollut hyvin vaatteita mukana.

Tämä viikko on mennyt monien erilaisten asioiden ympärillä oppien ja leikkien. Viikko aloitettiin rytmimusiikkin puitteissa taputtaen ja laulaen. Tutustuimme kappaleisiin "Pallopop" ja "Mittarimato".

Tiistaina uppouduimme taas Villi Veturin tarinaan sekä nautimme salin tuomista mukavuuksista leikkeihin, eli trampoliinia, jättipalikoita, mailoja ym käyttäen nautittiin menosta ja melskeestä.

Leena lomaili tällä viikolla ke-pe ja sijaisena toimi Arja. Keskiviikkona opimme uutta: numerot 2 ja 3 on nyt tullut tutuksi eskaritehtävien muodossa ja pyrimme kertaamaan numeroita yhtenään mm. paikallaololukumäärien kertaaminen käy lapsilta jo hienosti.

Torstaina aloitimme valmistautumisen perjantain naamiaisiin ja lapset tekivät itse eläinnaamion joko kirahvin, apinan, seepran tai leijonan. Saksien käyttö usealta sujuu jo todella hienosti, jopa vaikeiden kohtien leikkuu on näppärää. Naamiot lähtivät perjantaina kotiin.

Ja viimein tuli se odotettu Naamiaisperjantai! Kyllä oli hienoja asuja lapsilla mukana. Eskarista löytyi monta kummitusta, noitaa, prinsessaa, keijua, luurankoa, zombia, kilpikonnamiestä ja monia muita. Saimme nauttia monenlaisesta toiminnasta yhdessä muiden ryhmien kanssa. Tänävuonna ohjelmassa oli temppurata mikä löytyi salista, karaokedisko sateenkaarihuoneesta, askartelua sekä kasvomaalausta ateljeesta, leikkihuone keltaisesta huoneesta sekä mehubaari vihreästä huoneesta mistä sai myös keksin ja popkorneja. Lapset nauttivat kovasti! Naamiasten vietto ja ehkä pelottelukin saa siirtyä nyt viikonlopuksi kotiin.

Viikonloppu ja Halloween terveisin Johanna ja Leena

Viikko 43

Maanataina jatkoimme Villi Veturin tarinaa sekä pienryhmissä jatkoimme keppinukkien tekoa toisessa ryhmässä sekä toisessa aloitimme syntymäpäiväkorttien tekemisen väritystehtävällä.

Tiistaina pienryhmissä askartelua keppinukkien sekä tikkuhahmojen parissa. Tarkoituksena luoda omat pöytäteatteri tarinat myöhemmin.

Keskiviikkona viimeisteltiin nukketeatterin hahmot sekä väritystehtävät. Lisäksi näimme pöytäteatteriesityksen Kultakutri ja kolme karhua. Viimeiseksi saimme juhlia Lunan syntymäpäiviä.

Torstaina teimme Villi Veturin kirjaintehtäviä.

Perjantaina pidimme musiikkihetken sekä matematiikkaa aiheina -enemmän, vähemmän, yhtäpaljon.

viikko 41

Viikko meni taas nopeasti työn merkeissä. Maanantaina kuljimme Villi Veturin matkassa ja tutustuimme I-kirjaimeen. Tiistaina palautimme kirjoja kirjastoon ja lueskelimme tai kuuntelimme satuja.
Keskiviikko olikin sitten urheilupäivä eskaricupin merkeissä. Valmentaja- Johanna oli sairaana, mutta
kannustimme joukkuettamme toisen pelin voittoon. Mahtavaa!
Torstaina teimme 1- numerotehtäviä ja pelasimme lautapelejä.

Perjantai oli askartelupäivä. Suurin osa lapsista aloitti keppinuken valmistuksen, ensi viikolla
jatkamme ja teemme myös teatteria.

Hyvää syyslomaa kaikille lomailijoille!

Viikko 40

Vaikka meillä on ollutkin Lindaa ikävä, Johanna on otettu hyvin vastaan ja hän on sopeutunut hyvin joukkoomme! Maanantain aloitimme ulkoilemalla Karhupuistossa.
Tämän viikon olemme olleet Sateenkaarihuoneessa ja ateljeessa. Tilan hyödynsimme harjoittelemalla
Smartilla muistipelejä ja alkuäänteitä.
I'padeilla lapset tutustuivat kirjaimiin ja tekivät numerotehtäviä.

Villi Veturi-tarina eteni salapoliisitehtäviin ja sormenjälkiin. Jokaisen sormenjäljet on nyt ikuistettu
sormenjälkipassiin.Lisäksi kokosimme perinteisiä palapelejä ja harjoittelimme A-kirjainta.

Viikon aikana harjoittelimme kovasti ensi viikon eskaricupia varten ruohokentällä ja Kirkkopuisto-
picnikin yhteydessä. Joka päivälle on jäänyt aikaa myös tärkeään vapaamuotoiseen toimintaan.

Elenan harjoittelujakso päättyi tänään. Maanantaina aloitti Tet-jaksolainen Jenni, joka on myös
ensi viikon kanssamme. Mukava viikko on takana, hyvää viikonloppua kaikille!

viikko 39

Tällä viikolla meillä oli sali käytössä ja siellä ollaan siis tämä viikko touhuttu. Maanantaina Leena otti lapsien kanssa enemmän/vähemmän käsitteitä. Pelasimme muutaman sähly- ja jalkapallopelin.

Tiistaina Linda aloitti lasten kanssa tekemään Pinkkien omaa elokuvaa. Elokuvassa tarkoitus on tuoda lapsien päivä eskarissa tutuksi, jotta kaikki näkevät konkreettisesti mitä täällä touhutaan. Kaikki innostuivat todella suuresti elokuvan tekemisestä. Tiistaina alkoi myöskin Mervin pitämä äännekerho. Pelasimme jälleen jalkapalloa ja kaikki olivat tosi innoissaan siitä.

Keskiviikkona Leena teki lapsien kanssa Villi Veturia ja aiheena oli Pikku Akan aarre. Maalasimme ja tutkimme kuinka tehdä esimerkiksi vesiväreillä vihreää. Jatkoimme edelleen elokuvan tekemistä. Vietimme tämän päivän sateenkaarihuoneessa, joten otimme muutama harjoitusta myöskin Smartilla.

Torstaina oli Lindan viimeinen työpäivä ja vietimme siis läksiäisiä. Kaikilla oli tosi mukava päivä. Katsoimme Pinkkien valmiin elokuvan ja lapset olivat todella mielissään, kun näkivät itsensä televisiossa.

Perjantaina Johanna aloitti työt meidän Pinkeissä. Vaihtelun vuoksi ulkoilimme tänään Karhupuistossa. Teimme salissa pienimuotoisen temppuradan lapsille ja kaikki innostuivat suuresti. Loppuaika oli vapaata leikkiä ja moni halusi leikkiä patjoilla.

Ollut aivan mahtava viikko taas jälleen!

Ipadit tutuksi, kirkkohetki ja ulkojumppaa.

14.-18.9.2015

Maanantaina aloitimme vihreässä huoneessa matemaattisin käsittein ( enemmän/vähemmän) sekä tangram pelejä, ja toisessa huoneessa tutustuttiin lasten kanssa ipadeihin ja sovittiin pelisäännöt niiden kanssa. Katsoimme mitä pelejä siellä oli ja vuorotellen lapset saivat kokeilla niillä pelaamista. Viikossa lapsilla on yksi pelivuoro, mikä kestää 20 minuuttia. Aikuiset valvoo, että kukaan ei saa ylimääräistä pelivuoroa, vaan jokaisella on vain ja ainoastaan se yksi sovittu pelivuoro viikossa. Eri asia on, jos aikuinen haluaa tehdä lapsen kanssa esimerkiksi jonkin matemaattisen harjoituksen ipdin avulla, se ei ole pois lapsen omasta ajasta.

Tiistaina esittelimme lapsille tulevan projektin "Päivä Näkyväksi". Ideana on luoda pedaan sivu, josta te vanhemmat voitte nähdä lapsenne päivää ja touhuja täällä eskarissa. Projekti tehdään lasten kanssa ensiviikolla mediakasvatus periaatteita kunnioittaen.
Lopun päivää leikimme ja pelasimme lautapelejä.

Keskiviikko lähti käyntiin kirkkohetkellä. Seurakunnan työntekijä Hannele tuli puhumaan meille erilaisuudesta ja ystävyydestä.
Kirkkohetken jälkeen kirmasimme lasten kanssa Wahrenin puistoon, jossa pidimme ulkojumppaa. Pieni märkyys ja sade ei meitä hidastanut, vaan jaksoimme juosta ja leikkiä kivoja sääntöleikkejä.

Villi Veturi lähti matkaan torstaina. Salaperäisistä nesteistä kertova tarina innoitti meitä sekoittelemaan itsekin ihmeellisen värisiä nesteitä. Loimme paperille eri värejä sekoittamalla niitä keskenään.
Smartilta luimme lasten kanssa esikoulusta kertovan kirjan. Innostuimme myös tanssimaan ja leikkimään laululeikkejä Fröbelinpalikoiden tahdissa. Leikkien ja smartilla pelejä pelaten kului loppu päivä.

Perjantaina luvattiin trooppista myrskyä, joten jätimme kirkkopuistoon menon väliin. Sen sijaan pidimme lasten kanssa omanlelun-päivän, jolloin lapset saivat tuoda kotoaan itse valitsemansa lelun.

Ihana viikko takana !
7.9.-11.9.

Viikolla teimme omia vihkoja ja opettelimme käsitteitä ja muotoja. Harjoittelimme saksenkäyttöä ja teimme muodoista työn eskarikansioon. Keskiviikkona tutustuimme salaisiin nesteisiin Villi Veturin
yhteydessä. Torstaina kelto Mervi Ulmonen teetti KPT:n, eli ohjatun piirrostehtävän lapsille. Leena kävi
puolen ryhmän kanssa kirjastossa kuuntelemassa satuja, lapset saivat lainata myös kirjoja eskarissa luettavaksi.
Lindan kanssa lapset askartelivat itsestään kuvan seinälle. Linda piti viikolla myös pienen mukavan
jumppahetken.
Perjantaina Linda on vapaapäivällä ja meillä on tarkoitus ulkoilla, lukea eilen aloittamaamme
tarinaa ja tietysti myös pelailemme ja leikimme. Seurassamme on maanantaina työharjoittelun
aloittanut lähihoitajaopiskelija Elena. Elena on Pinkeissä vielä seuraavat kolme viikkoa.
Mukavaa viikonloppua teille kaikille!

SMART-ajokortin suorittamista, maalausta ja leikkiä.

31.8-4.9.2015

Maanantai alkoi sateenkaarihuoneessa leppoisasti leikkien ja ateljeessa maalaten. Tutustuimme SMART-älytauluun ja pohdimme yhdessä miten sen kanssa tulee käyttäytyä ja mitä kaikkea sillä voimmekaan tehdä. Muutama lapsista innostui maalaamaan ateljeessa.
Tutustuimme myös Villi Veturiin ja tarinan hahmoihin.

Tiistaina aloitimme SMART-ajokortin suorittamiset. SMART-ajokortin suorittaneet kykenisivät käyttämään älytaulua oikein ja tietäisivät mitä kaikkea sillä voi tehdä ja miten SMARTIN kanssa käyttäydytään.
Lapset toimivat toisilleen opettajina/ohjaajina eikä aikuisen tarvinnut kuin muutaman kerran auttaa vaikeassa kohdassa. Oli ihana seurata lasten keskinäistä yhteistyötä ja toisen auttamista. Tänä päivänä ajokortin suorittivat viisi lasta. Aikomuksemme oli jatkaa keskiviikkona ajokorttien suorittamista.
Lindan tehdessä lasten kanssa smart-passeja, Leena kartoitti lasten kielellistä osaamista, mm. kirjaimia, alkuäänteitä, tavutusta ja muistia.

Keskiviikkona konsultoiva elto Mervi ulmonen kuunteli lasten ääntämistä. Kotiin on lähetetty kysely
saako lapsesi osallistua eskarissa äännekerhoon. joka kokoontuu kerran viikossa syksyn ajan. Äänneker-
ho on tarkoitettu niille, joilla on esim. ärrät tai ässät vielä hakusessa.
Keskiviikkona Linda oli kipeä, eikä ajokorttien suorittamista voitukkaan jatkaa. Leena ja Lindan sijainen nauttivat päivästä lasten kanssa leikkien ja laulaen.

Torstaina jatkettiin ajokorttien suorittamista ! Saimme melkein kaikki tehtyä, ainoastaan kahdelta jäi suorittamatta.

Perjantaina saimme kaikki tehtyä ajokortit ja iloitsimme tästä kovasti. Nyt olemme kaikki mestareita SMARTin käyttäjinä ! Maalasimme jälleen muutaman lapsen kanssa ateljeessa.
Leikit ja touhut jatkuivat koko aamupäivän.

Ihanaa viikonloppua koko perheelle ! Maanantaina jatketaan keltaisessa-huoneessa.

Ensimmäinen viikko takana.

24.-28.8.2015

Näin säimme Axelin Eskarin alkuun ! Ja hyvin lähtikin, jos lasten naurua, iloa ja kommentteja eskaripäivistä kuuntelee. Ihan mielettömän ihana ryhmä meillä. Pinkkien lapset ja aikuiset (Leena ja Linda) ovat tutustuneet tällä viikolla toisiinsa leikkien, laulauen, ulkoillen ja suunnistaen. Muutama tehtäväkin saatiin tehtyä. Aamuisin ulkoilemme Wahrenin puistossa, jossa leikimme ja pelaamme erilaisia sääntöpelejä (hipat, polttopallot yms.).

Maanantaina lapset saapuivat tipottain siinä yhdeksän maissa. Kokoonnuimme yhdessä saliin ja tarkkailimme vienosti toinen toisiamme. Teimme piirin ja kuljetimme sylistä syliin palloa. Kun pallo oli kohdalla, piti sanoa oma nimi. Toisella kierroksella kerrottiin lempiväri ja kolmannella lempiruoka. Lopulta nousimme ylös ja teimme lankakerällä "Ystävyyden Hämähäkinverkon". Siitä tuli todella hieno !
Kävimme myös läpi meidän kolme tärkeää sääntöä.
1. Olen kaikkien kaveri
2. Vien tavarat paikoilleen
3. Annan työrauhan

Tiistaina otimme esiin jokaisen oman kansion ja kirjoitimme niihin nimet. Leikimme salissa, joka on meidän huone koko tämän ekan viikon. Ensiviikolla siirrymme Sateenkaareen.
Värit ja muodot tulivat myös tutuksi tänään !

Keskiviikkona satoi. Ulkoilimme pienissä porukoissa ja kävimme pienellä kävelyretkelle. Leenan porukka käveli torille, jossa he lauleskelivat "karuselli"-laulua ja "sade"-laulua.
Lindan porukka kierteli Kehräämön aluetta ja kävivät ihastelemassa patosillan luona. Kävimme siinä sillan luona myös tärkeitä asioita läpi, mm. miten kävellään jonossa, ollaan varovaisia kun olemme liikenteessä, kuuntelemme aikuista ja kävelemme reunassa. Ensimmäiset retket sujuivat hienosti !
Piirsimme sisälle tultuamme oman kuvan, mikä laitettiin kansioon. Kävimme ennen piirtämistä läpi hieman ihmiskehoa ja sitä miltä näytämme.

Torstaina menimme pihasuunnista omassa lähiympäristössä. Leenan ja Lindan porukat menivät erikseen, jolloin pienryhmien kanssa toimiminen on lasten ja aikuistenkin mielestä paljon mielekkäämpää ja antoisampaa. Rasteja lähiympäristössä oli kymmenen. Lasten piti kuvista päätellä paikat joihin meidän piti suunnistaa aina seuraavalta rastilta seuraavalle. Pihasuunnistus sujui kuin leikki ! Meillä oli todella mukava aamupäivä.

Perjantaina jäimme ensin sisälle leikkimään, sillä olimme menossa klo. 10.15 Elävienkuvien Teatteriin katsomaan mykkäelokuvaa.

Lapset ovat kyllä erittäin suloisia, omatoimisia ja ihania. Meillä on koossa ihan mahtava ja huikee porukka ! OLKAA YLPEITÄ LAPSISTANNE. :)