Lukukoira Bufi

Lukukoira Bufi

”Elipä kerran satumaailman laidalla, somassa pienessä kolossaan Lukunalle, joka rakasti satuja ja kirjoja. Se rakasti iloisia satuja, surullisia kertomuksia, jännittäviä tarinoita, vitsikkäitä runoja, hauskoja sarjakuvia ja opettavaisia tietokirjoja.

Lukunallen lempipuuhaa oli satujen kuuntelu. Se tykkäsi myös katsella kirjoja, lukea niitä itse, leikkiä satujen sankareita ja keksiä aivan omia tarinoita, runoja ja lauluja. Lukunalle piti myös kirjojen tutkimisesta yhdessä ystävien kanssa. Leikkiessään kirjojen tapahtumia tutussa lähimetsässä tai kotiniityllä, ystävykset kokivat hauskoja hetkiä ja oppivat monenlaisia asioita kirjojen ihmeellisestä maailmasta.”

- Oulun kaupunki/esikoulu ”Lukuhöperö-passi”

Lapselle ääneen lukeminen tukee lapsen lukemaan oppimista ja tukee hänen oppimisvalmiuksiensa kehittymistä. Lapsi arvostaa aikuisen hänelle antamaa aikaa, kiireetöntä ja leppoisaa yhdessä olemista. Näistä hetkistä onkin todettu jäävän lapselle pysyviä muistijälkiä.

Lukuharrastuksen taimi istutetaan lapseen varhaislapsuudessa, ja tässä vanhempien antamalla, lukemiseen positiivisesti suhtautumalla kodin mallilla on tärkeä rooli.

Lapsesi päiväkoti/eskariryhmässä kiertää oma lukukoira-Bufi pehmolelu. Lukukoira viettää jokaisessa perheessä maksimissaan viikon kerrallaan. Vierailun aikana Lukukoiralle luetaan kirja/kirjoja. Ryhmien Pedanet-sivuilta löytyy lukukoiran vieraskirja. Toivomme teidän kirjaavan pienen vieraskirjamerkinnän lukukoiran vierailusta ja lähettävän sen sähköisesti lapsenne ryhmän henkilökunnalle, joka vie merkinnän Pedanetin vieraskirjaan.

Muistilista Lukukoira Bufin vierailulle:

- vierailuaika on yksi viikko. Voitte palauttaa halutessanne Bufin aikaisemminkin esim. torstai on hyvä päivä, niin Bufi pääsee kanssamme retkeilemään.

- vierailun aikana Bufille luetaan kirja/kirjoja. Lukuhetkistä kirjoitetaan pieni vieraskirjamerkintä, ja merkintä lähetetään lapsenne ryhmän henkilökunnalle mahdollisuuksien mukaan sähköpostitse. Voitte halutessanne kirjoittaa myös, mitä muuta Bufin on vierailullaan puuhaillut. Lapsenne ryhmän Pedanet-sivuilta voitte käydä yhdessä lapsenne kanssa lueskelemassa Bufin seikkailuista.

- Bufi matkustaa kodin ja päiväkodin väliä omassa kassissaan. Bufi yöpyy myös omassa kassissaan, ei esim. lapsen unikaverina.