Vk 6

Vk 6

Maanantain aloitimme Bufin kaveriompelulla ja opettelimme uuden kirjaimen Ä. Kertasimme kirjaimia leikkimällä Kim-leikkiä, jossa yksi lapsista piilotti kirjaimen ja yksi lapsista mietti mikä kirjain puuttuu. Jos lapsi ei muistanut, niin muut lapset kertoivat vihjeitä kirjaimen ulkonäöstä tai sanasta, joka alkaa ko. kirjaimella.

1C1902E0-08EC-4615-BCF4-E2FC2EE92235.jpeg
Lapset saivat tunnustelemalla pussista selvittää, mikä kirjain on kyseessä. Lisäksi teimme tikuista Ä-kirjaimen ja kynätehtävän. Ulkoilimme Pikku-Wahrenin pihalla ja ruuan jälkeen leikimme tulevien koulukaverien kanssa.

Tiistaina lapset vaihtoivat paikkoja tekemisen suhteen.

Keskiviikkona osallistuimme hiukan mediakasvatusviikkoon. Aiheena oli totta vai tarua. Lapset kuulivat tarinan sokeista miehistä, jotka menivät yksitellen viidakkoon ja kohtasivat norsun. Jokainen mies tutki eri osaa norsusta tai kuuli norsun äänen, jalkojen töminän ja kertoivat oman totuutensa. Jokaisen totuus oli erilainen.
Keskustelimme mitä on media, onko kaikki mitä mediasta tulee totta tai onko painettu teksti aina totta. Keskustelimme myös muutenkin rehellisyydestä, miten toisista ihmisistä puhutaan ja voiko salaisuuksia kertoa eteenpäin. Leikimme rikkinäistä puhelinta,  jossa lapset huomasivat kuinka asia muuttuu eteenpäin mennessään. Lisäksi luimme Ruma ankanpoikanen sadun, josta lapset piirsivät ja maalasivat itselleen merkittävimmän kohdan. Katselimme työt valmiina ja ne olivat kyllä aivan erilaisia. Lasten kokemukset ja ajatukset samasta sadusta ja asiasta poikkeavat toisistaan.
31C9234D-AAD6-4C68-8EEC-A9449870737C.jpeg
Torstaina oli vuorossa hiihtoa. Aloitimme hiihdon perusasioista suksien kantamisesta suksien jalkaan laittoon. Hiukan kokeilimme polvien toimintaa hiihtäessä, koska suorilla jaloilla hiihtäminen on vaikeaa. Harjoittelimme kaatumista ja ylösnousua ja sitten lapset pääsivät itsenäisesti harjoittelemaan hiihtoa. Wahreninpuisto tarjosi hyvät ladut ja sääkin oli mitä hienoin. Hiihto sujui erinomaisesti lapsilta.
IMG_2529.JPG
Hiihdon jälkeen ulkoilimme  Tehtaankoulun pihassa ja sitten lähdimme Aavikolle leikkimään. Ruuan jälkeen tutustuimme lukuun 7 ja teimme kynätehtävän.

Perjantaina reipas joukko suuntasi hiihtoretkelle kohti Karhupuistoa.
98B4BD03-3F80-4670-90E9-66561130A0AF.jpeg
Matkalla oli sopivasti pieniä mäennyppylöitä, joissa lapset saivat hiukan harjoitusta kuinka ylä- ja alamäkiä hiihdetään. Eväät maistuivat puistossa ja leikit sujuivat hyvin. Retki meni hienosti. Lapsille 10+ reippaudesta ja on hienoa kuinka lasten omatoimisuus ja arjen taidot ovat kehittyneet. Tällä viikolla olemme lukeneet satuja Hanhiemon kultaisesta satukirjasta päivittäin ja saduissa on tapahtunut hassuja asioita, koska satujen hahmot ovat olleet vähän hölmöjä eivätkä ole ajatelleet järjellä asioita. 
Ensi viikolla aloitamma ulkona ja huoneenamme on Vihreähuone.