Vk 5

Vk 5

Maanantaina ulkoilimme ja pidimme kenraaliharjoituksen huomista Heikanrinteen palvekodin vierailua varten. Lapset pääsivät nauttimaan leikeistä Aavikkohuoneessa. Roolivaatteet olivat kovassa käytössä ja mitä kummallisimpia hahmoja oli paikalla. 
IMG_2379.JPG
Pojat nauttivat majaleikistä.
IMG_2380.JPG
Ruuan jälkeen lapset pääsivät vielä saliin leikkimään ja tytöillä oli tanssiharjoitukset.

Tiistaiaamuna suuntasimme askeleet kohti Heikanrinteen palvelukotia. Matkalla löysimme kirjaimia ja numeroita talojen seinistä. Ratkoimme sana-arvoituksia ja näin matka joutui sujuvasti, vaikka olikin pitkä. Heikanrinteessä saimme hyvän vastaanoton. Esitys sujui hienosti. Lapset esiintyivät reippaasti ja saivat kuuluvat aplodit. Saimme esityksen päätyttyä mehua ja keksiä, jonka voimalla jaksoimme kävellä Karhupuiston kautta eskariin syömään. Ruuan jälkeen  oli vuorossa leikkiä Aavikolla.

Keskiviikkona tutustuimme uuteen kirjaimeen H. Piirsimme taikakynällä ilmaan ja teimme kynätehtävän. Mietimme H-alkuisia sanoja. Sitten Keijukaismaaprojektia jatkettiin värittämällä aiheeseen liityviä kuvia ja Viroprojektissa suunniteltiin Suomi-viro-sanakirjaa. Lapset miettivät mitä viron kielen sanoja tarvitaan, että selvitään Virossa. Kuulimme haastateltavalta virolaiselta, että kaikki virolaiset eivät osaa suomen kieltä. Aluksi lapset piirsivät ruokien ja juomien kuvia ja sitten etsittiin sanakirjasta ja googlekääntäjästä mitä sana on Viron kielellä. Ulkoimme lasten toiveesta lumikasalla. Ruuan jälkeen lapset leikkivät Aavikkohuoneessa.

Torstain aloitimme leikillä. Lapsilla oli hyvät leikit rooli-, maja-, lääkäri- ja taikahiekkaleikissä.

Keijukaismaa sai hahmoja.
82E34192-2459-4EF7-B825-74F92261AD86.jpeg
Virolainen "selviytymissanakirja" sai numerot 10:een asti, ruuat ja juomat pääsivät kirjaan ja lisäksi lapset kirjoittivat Viron nähtävyyksiä sekä muita matkalla tarpeellisia sanoja Viroksi. Pari lasta piirsi ihmisen ääriviivat, johon merkitsivät kehon osia viroksi. Paperi, johon lapset olivat kirjoittaneet yleisiä asioita Viroksi sai kahden lapsen toimesta piirrettyjä kuvia ja taustaa. Oli hienoa nähdä kuinka lapset auttoivat toisiaan.
DEAD379A-C9CC-46FD-A304-C819B3B5257D.jpeg
Ihmisen kuva
78BA5C8B-2B0D-4D09-BF0C-F5852A604175.jpeg
Yleistietoa Virosta

Ehdimme lukea myös  kirjasta, millaista oli kivikaudella pohjoismaissa ja näin pääsimme tutustumaan myös osaan Viron historiaa, joka kiinnosti lapsia. Ruokailun jälkeen lapset kertoivat viikon eskarin vahvuuksista ja hyvistä puolista. Ja vielä ehdittiin leikkiäkin.

Perjantaina meillä oli lelupäivä, jolloin sai ottaa oman rakkaimman lelun mukaan. Lapset esittelivät lelunsa toisille ja sitten miettivät, mitkä lelut sopisivat samaan leikkeihin. Leikit sujuivat hyvin. Sen jälkeen lapset pääsivät harjoittelemaan nassikkapainijuttuja.
CC260BF3-8E75-4B98-8C0C-5A8163447CEA.jpeg
Painin jälkeen ulkoiltiin. Lapset pyörittivät mahtavia lumipalloja, joista muodostui junia, lumiukkoja...
Ruokailun jälkeen lapset pääsivät tutustumaan ja leikkimään uudistuneissa kauppa-ja kampaamoleikeissä.