Vk 4

Vk 4

Maanantaina Kissat aloittivat Fun friendsin ja Kaverit jatkoivat ompelemista. Friendsissä mietittiin, miten opitaan uusia taitoja. Lapset neuvoivat Paavalipöllöä uimaan opettelussa. Lapset harjoittelivat pilkkomaan opittavan asian pieniin osiin eli uusia asioita harjoitellaan osa kerrallaan. Esimerkiksi lapset neuvoivat Paavalipöllöä ensin kahlaamaan veteen ja sitten opastivat pöllöä vaihe kerrallaan, niin että Paavalipöllö oppi uimaan.IMG_1467.JPG
Sen jälkeen lapset kokosivat yhdessä palapelin osa kerrallaan. 
IMG_1468.JPG
Lopuksi lapset keksivät itselleen asian, jonka he haluavat oppia ja siihen osatavoitteet. Ulkoilimme Pikku-Wahrenin pihalla. Ruokailun jälkeen oli tanssi- sekä rusettiharjoitushetki sekä leikkiä. 

Tiistaina lapset vaihtoivat tehtäviä. Kissat ompelivat ja Kaverit olivat Friendsissä. Vierailimme kirjastossa etsimme osan lapsista kanssa Viroon liittyviä asioita ja teimme yhdessä isoja lattiapalapelejä ja leikimme tuolipiiriä.
IMG_1471.JPG

IMG_1485.JPG
Ruokailun jälkeen harjoittelimme esitystä ja leikimme. Tutustuimme hiukan virolaisiin keittiösanoihin.

Keskiviikkona jatkoimme Keijukaismaa- ja Viroprojektia. Keijukaismaa sai pohjan, johon tuli puita, pensaita, kiviä ja örkkejä. Viroprojektissa lapset kuvasivat Viron erilaisia rakennuksia ja nähtävyyksiä ja sitten katselimme niitä älytaululta. Ruuan jälkeen leikimme salissa ja tytöillä oli tanssiharjoitukset.

Torstaina menimme vierailulle Taikatuulen päiväkotiin tarkoituksena haastatella Virossa syntynyttä naista. Menomatka olikin hyvää tasapainoharjoitusta, sen verran liukasta oli. Pääsimme kuitenkin hyvin perille. Perillä meitä odotti reipas lastentarhanopettaja, joka oli syntynyt Virossa ja asunut siellä aikuiseksi asti. Hän kertoi meille Virosta monenlaisia asioita ja lapset pääsivät esittämään heidän ennakkoon mietityt haastattelukysymykset. Lapset myös videoivat haastattelut. Haastateltava opetti meille myös tuttuja laululeikkejä Viroksi. Jos sul lysti on- ja Kyykötälaululeikit. Haastattelut ja laululeikit löytyvät videoituna Bufin seikkailuista Virossa. Pääsimme vielä tutustumaan Taikatuulen päiväkotiinkin. Lapsissa hämmästystä herätti sauna ja hiekkalaatikko sisällä. Ruuan jälkeen oli satuhetki ja leikkiä.

Perjantaina vierailimme Forssan luonnontieteellisessä museossa. Kiersimme oppaan johdolla ensin näyttelyn, josta löytyi monenlaisia ihmeellisiä asioita. Ihmetystä herättivät luontoäidin virheet esim. päätön porsas, kissa, jolla oli kaksi vartaloa. Museossa lapset pääsivät kokemaan luontoa kaikilla aisteilla. Silitettävä oikea karhu sai ihailua osakseen. Karhun kynsiä ja hampaita piti kokeilla.

508586AC-10D7-4E02-81F3-06E2B02D872F.jpeg
Metsän hajuja sai haistella. Luolassa pääsi kokemaan hiukan jännitystä
pimeässä, teltaasa oli kiva käydä kokeilemassa makuupussia.
4E9E0FB4-57CF-40B9-AAA9-919BDDA73DBB.jpeg
Lapset pääsivät pyörittämään tulevaisuuden onnenpyörää ja näkemään, minkälaisia tulevaisuusvaihtoehtoja on tarjolla. Kierrettyämme alueen lapset saivat valokuvasuunnistuslapun ja etsivät valokuvien kohteet. Löydettyään kohteet lapset saivat tarran palkaksi. Lopuksi lapset kävivät kuvaamassa mielenkiintoisimman kohteen museossa. Ruuan jälkeen lapset esittelivät kohteensa toisille. Kohteet löytyvät lasten blogista. Vielä jaksettiin leikkiä. Maanantaina aloitamme ulkoilulla ja olemme uudessa huoneessa, jonka nimeksi lapset äänestivät Aavikko.