Vk 2

Vk 2

Kissat harjoittelivat punaisten eli kielteisten ajatusten muuttamista vihreiksi eli positiivisiksi tarinaa muuttamalla. Kaverit maalasivat ennen joulua askarreltuja taikataikinapalloja ja suunnittelivat mitä niistä tulee. 

Tiistaina Kissat aloittivat ompelemaan Bufi-koiralle käsinukkekaveria ja kaverit harjoittelivat Friendsissä muuttamaan punaisia ajatuksia vihreiksi. Kaikki kuulivat tarinan Mollista, joka opetteli ajattelemaan positiivisesti ja sai sitä kautta uusia ystäviä.

Keskiviikkona menimme kodalle yllättämään eläkkeelle jäävän lastentarhanopettajan. Järjestimme sankarille solmunratkaisutehtävän yhdessä punaisten kanssa.
IMG_1379.JPG
Osallistuimme myös muiden ryhmien yllätysohjelmiin mm. Leikimme pikkuponileikkiä ja matkimisleikkiä. Leikkien jälkeen maistui kodassa paistetut makkarat.
IMG_1400.JPG
Ja vielä jäi aikaa leikkimiseenkin. Pikkuojan jään rikkominen oli mieleistä lapsille. Ruokailimme normaalisti eskarissa ja sen jälkeen opimme uuden kirjaimen T. Teimme kirjaimen pareittain kehoilla ja ahkeroimme kynätehtävän. Ja vielä ehdimme leikkiä sisälläkin.

Torstaina opimme uuden luvun 6. Piirsimme taikakynällä sen ja muovailimme muoviluvahasta. Pujottelimme taikataikinahelmet lankoihin ja osa teki helmistä taulut.
IMG_1408.JPG
Lisäksi jatkoimme matikka ja äikkäpisteitä. Ulkoilimme lumikasalla ja ruokailun jälkeen kuulimme Tatun ja Patun unikirjaa. Unikirja herätti keskustelua, voiko mainoksiin luottaa. Kirjan jälkeen leikimme salissa.

Perjantaina vietimme liikunta- ja lelupäivää Tehtaankoululla apunamme oli Johanna. Leluilla leikkiminen oli mieleistä etenkin radiopuhelimilla oli hauska leikkiä vakoilijoita. Lisäksi osa lapsista halusi pelata lautapelejä ja tehdä matikkatehtäviä. Jumpassa harjoiteltiin erilaisia kehonhallinta ja voimankäyttöleikkejä. Suuren suosion sai puunkaatoleikki.
IMG_1421.JPG
IMG_1416.JPG
Maanantaina aloitamme sisällä Sateenkaarihuoneessa.