Vk 15

Vk 15

Aloitimme viikon ulkoilulla, jossa esittäydyimme liikkuen harjoittelijalle. Ulkoilun jälkeen teimme itsearviointitehtävän, jossa lapsi arvioi omaa oppimistaan laittaen rasteja linnatehtävään. Kyllä oli paljon opittuja asioita ja lasten itsearviointi oli kehittynyt syksystä paljon. Laitoimme omat työmme omiin kansioihin ja leikimme. Ruokailun jälkeen arvioimme toivetähtien toteutumista ja leikimme.

Tiistaina jatkoimme uimakoulua. Lapset oppivat uusia asioita ja rohkeus on lisääntynyt paljon. Lapset mm. hyppivät rohkeasti altaaseen, harjoittelivat legojen sukeltamista, halukkaat laskivat liukumäestä ja kokeilivat myös kylmävesiallasta. 

Keskiviikkona teimme lukujonotehtävän, osa lapsista koristeli Keijukaismaakuvaa ja osa teki omilla käsinukeilla nukketeatteriesityksiä. Pari lasta oli tutustumassa kouluun. Leikittiin ja ulkoiltiin. Ruuan jälkeen leikittiin salissa.

Torstaina oli viimeinen uimakoulukerta, joissa lapset tekivät taitojensa mukaan erilaisia tehtäviä. Lapset sukelsivat aarteita altaan pohjasta, leikkivät palomieshippaa ja merihevosia. Pitemmälle edistyneet uimarit hyppivät  ja tekivät kuperkeikkoja aikuisten altaaseen. Lapsilta tuli erittäin hyvää palautetta uimakoulusta. Rohkeus ja uimataito lisääntyi ja lapsilla oli kuulemma kivaa.

Perjantaina kävimme Forssan luonnonhistoriallisessa museossa. Aiheenamme oli selvittää kuinka pidämme maapallon terveenä eli mitä minä voin tehdä, että kasvit, eläimet ja ihmiset voivat hyvin. Pyöritimme tulevaisuuden ympyrää.789A85E7-5173-4F30-8F49-A1E6C39477E6.jpeg
Pelissä paljastui erilaisia tulevaisuuden vaihtoehtoja. Lapset miettivät, miten voimme vaikuttaa tulevaisuuteen.

3AD5F9C4-4C36-4E95-866F-0365E9C86F26.jpeg
Pelasimme lattiapeliä, jossa eläimet piti saada turvaan. Lasten eläimet kohtasivat pelissä erilaisia haasteita esimerkiksi, kaatopaikan, kylmyyttä ja nälkää.

Kävimme Virtasen perheen kodissa, jossa lapset miettivät mitä kotona voin tehdä vähentääksemme maapallon kuormitusta. Vastaukset olivat yksinkertaisia. Voimme kierrättää jätteet, käyttää pyörää, joukkoliikennettä ja kävellä. Vettä ja valoa käyttää säästeliäästi.  Ostaa ja syödä ruokaa vain sen verran kuin jaksaa ja suosia sesonkikasviksia. Teltassa kuvittelimme olevamme metsässä ja vertailimme mitä eroa on metsässä ja kaupungissa olemisella. Aikaa jäi vielä vapaaseen museoon tutustumiseen. Mikroskoopilla tutkiminen oli kiinnostavaa.

Osa lapsista halusi tietää kuinka pitkä on. Vertailukohtana eläimet, joiden pituudet olivat myös seinällä.
D1634C8B-CCDF-4C62-A327-F66164077EB6.jpeg
Värityskuvat olivat mieleisiä2B6B395C-AC39-4A21-AFA5-37C4D90F0807.jpeg
Luola ja teltta oli mieleinen leikkipaikka.
5E2A7B9A-BB09-4A87-9C4D-D2E857708375.jpeg
Museon jälkeen söimme eväät ulkona ja mietimme miten kierrätämme eväistä tulevat roskat. Veimme roskat läheisiin kierrätyslaatikoihin. Lainasimme kirjastosta kierrätykseen liittyvän satukirjan ja luimme sen sisällä. Ruokailun jälkeen leikimme aavikolla.