Vk 10

Vk 10

Aloitimme viikon Fun Friendsillä ja ompelutöillä. Fun Friendsissä puhuimme itsensä palkitsemisesta, siitä miten voi ahkeroituaan palkita itsensä. Lapset piirsivät kuvat, kuinka palkitsevat itsensä hyvän suorituksen jälkeen. Harjoittelimme myös vähennyslaskua ja teimme kynätehtävän. Lapsilla oli hyvät leikit salissa ja ruuan jälkeen ulkoilimme Pikku-Wahrenin pihassa.

Tiistaina jatkoimme Friendsiä ja ompelutöitä. Yhteen- ja vähennyslaskuja harjoiteltiin lisää ja tutustuttiin lukuun 9 ja teimme kynätehtävän. Kauppaleikkiin saatiin kassakone, jolla oli hyvä harjoitella yhteen- ja vähennyslaskua.

Keskiviikkona tutustuimme vähän euron rahoihin. Jokainen lapsi sai vuorollaan 10 euron setelin ja mietti mitä sillä saisi ostettua kaupasta. Lapset keräsivät leikkikaupastamme ostokset ja yrittivät saada kymmenen euroa riittämään ostoksiin. Jokainen pääsi harjoittelemaan myös kassana oloa.
AE54F09B-2F62-4E25-A090-CE54F85703EE.jpeg
Lisäksi harjoittelimme Bee bot-robotin ohjaamista "maaliin", niin että pari valitsi korteilla oikeat ohjeet ja toinen lapsista koodasi robotin kulkemaan. "Maalissa" odotti laskutehtävä lapsen taitotason mukaan.
94E899B9-5537-4964-AE1C-76787CF57E9D.jpeg
Päivän kohokohta oli kun lapset pääsivät kokeilemaan valitsemiaan soittimia ammattitaitoisten musiikin opettajien johdolla musiikkiopiston tiloihin. Jokainen lapsi pääsi tunnin aikana kokeilemaan kahta soitinta.  Lapsille tuli hienoja kokemuksia soittimista ja opettajatkin olivat lasten mielestä kivoja.
0B215BC2-75B9-4C13-92D0-83A81EFBF71E.jpeg
Aamupäivän ahkeroinnin jälkeen söimme 1960-luvun kouluruokaa, jolloin alettiin kasviksia lisäämään aterioille. Ruokana oli makkarakeittoa. Ruokailun jälkeen ulkoilimme Pikku-Wahrenin pihassa.

Torstaina oli vuorossa pajojen ideointiaamupäivä, jossa jokainen lapsi pääsi samaan kouluun menevien lasten kanssa suunnittelemaan pajaviikon aihetta ja ja ohjelmaa. Ruokailimme omassa ryhmässä ja ruokailun jälkeen lapset pääsivät leikkimään keltaisessa huoneessa.

Perjantaina vietimme salissa yhteissynttäreitä. Lapset olivat toivoneet naamiaisia sekä keppihevosia synttäreille. Monenlaisia hahmoja ilmaantuikin paikalle. Ohjelmassa oli mm. keppihevosten laukkakisat, keppihevoshippaa, sanomalehtikäärömiekkailua ja herkuttelua laukkakisojen lomassa. Lasten itsetekemä täytekakku ja muut tarjottavat maistuivat hyvältä lasten suussa ja tätienkin. Loppuajan lapset saivat leikkiä ja tanssiakkin ehdittiin. 
CCD3E580-BA67-46E3-A64F-C8082B1C9BE1.jpeg
Ruokailun jälkeen ulkoilimme lumikasalla. Ensi viikolla jatkamme keltaisessa huoneessa ja aloitamme ulkona. Torstaina aloitamme pajaviikon.