Tapahtuma 4

Kehon vihjeet ja rentoutuminen

OPITTAVAT ASIAT
- mitä viestejä kehosi kertoo sinulle
- ymmärretään kehon vihjeitä
- rauhallinen hengittäminen
- rauhoittuminen ja rentoutuminen


Tapaamiskerran alussa mietimme kuvan avulla millaisia erilaisia vihjeitä kehomme antaa meille esimerkiksi ollessamme surullisia, vihaisia, iloisia ja jännittyneitä. Jokainen lapsi sai vuorollaan kertoa, miten joku tunnetila näkyy ja tuntuu heissä.


Tämän jälkeen leikimme leikkiä robotit, tornit ja mustekalat. Siinä liikuttiin musiikin tahdissa ja matkittiin aikuisen sanomaa hahmoa.

IMG_1439.JPGVauhdikkaan leikin jälkeen oli aika hengähtää ja lapset lepäsivät kalanruotomuodostelmassa pää kaverin vatsan päällä ja kuuntelivat musiikkia ja tunsivat kuinka kaverin vatsa liikkuu hengityksen tahdissa.

IMG_1503.JPG

Keskustelimme siitä, että suuttuneina ja kiihtyneinä meidän pitää osata rauhoittua ja hengittää hitaasti. Oikeaa rauhallista hengitystekniikkaa opettelimme "pirtelöhengityksen" avulla. Siinä lapset hengittivät rauhallisesti ja uloshengityksen aikana puhalsivat pillillä mukissa olleeseen veteen kuplia. Tehtävä oli haastava, ettei vettä tullut yhtään mukista yli puhallettaessa. Hienosti lapset suoriutuivat tehtävästä ja tasainen vedenpulputuksen ääni täytti koko huoneen :)

IMG_1506.JPG

Puhallusharjoituksen jälkeen oli rentoutumishetki patjan päällä rauhoittavan musiikin soidessa taustalla.


Tehtäväkirjaan piirrettiin kuva siitä, kun olemme surullisia ja mietittiin samalla miten tunne meissä näkyy. Lisäksi piirrettiin kuva omasta lempipaikasta, jossa tunnemme olomme hyväksi.

image.jpg

image.jpg

image.jpg


Lopuksi tehtiin vielä pizzarentoutus.