Tapahtuma 1

Minä ja perheeni

Opittavat asiat:
- identiteetin merkitys (kuka minä olen)
- kuinka esittelen itseni
- meissä kaikissa on jotakin samaa ja jotakin erilaista
- miten olla rohkea
- sosiaalisten taitojen opettelu leikkien avulla
OSA 1

Ensimmäisen tapaamiskerran alussa lapset pohtivat kerhollemme nimeä. Ehdotuksia tuli useita ja äänestyksen tuloksena kerhoille tulivat nimet Kaverikerho ja Kissakerho.

IMG_0012.JPG

IMG_0011.JPG


Seuraavaksi tutustuttiin toisiimme kertomalla asioita itsestämme, esimerkiksi oma nimi, lempiruoka, lempiväri, mitä tykkää tehdä eskarissa.
Tämän jälkeen pohdittiin yhdessä mitä samanlaista ja mitä erilaista meissä kaikissa on. Lapset osasivat hyvin kertoa näitä asioita ja keskustelua riitti. Tutkimme erilaisuuttamme myös liikuntaleikin avulla, jossa piti toimia ohjeen mukaisesti tunnistettuaan omat piirteensä.


IMG_0015.JPG
Luimme kirjan erilaisuudesta ja siitä, että jokainen on täydellinen juuri sellaisena kuin on.
Tämän jälkeen jokainen piirsi kuvan itsestään kerhon työkirjaan.


Keskustelimme myös rohkeudesta; mitä rohkeus tarkoittaa ja mitä rohkeita tekoja voi tehdä.
Kerhossa oli mukana myös uusi ystävä, Kake Kilpikonna, joka oli hyvin arka. Lapset auttoivat Kakea tulemaan rohkeammaksi uusien ystävien keskellä esimerkiksi puhumalla sille ja silittämällä sitä.
IMG_0014.JPG

Lopuksi lauloimme laulua rohkeudesta ja säkeistöjä lauluun lisättiin sitä mukaa, kun lapset keksivät lisää tapoja olla rohkea.

VAPAAEHTOINEN KOTITEHTÄVÄ
Jokainen perheenjäsen kertoo yhden iloisen asian (esim.ruokapöydässä tai nukkumaan mennessä), joka on tapahtunut hänelle päivän aikana (se voi olla pienikin asia, kuten äidin tai isän antama halaus). Tehtävän tavoitteena on kannustaa lapsia puhumaan ja huomaamaan positiivisia tilanteita, joita he kokevat joka päivä.

Jatkamme vielä seuraavalla kerhokerralla samojen aiheiden parissa.OSA 2

Toisella kerhokerralla aiheina olivat perhe ja koti. Keskustelimme siitä, millaisia erilaisia perheitä on olemassa ja miten erilaisia kodit voivat olla. Aiheeseen johdattamassa ja keskustelua johtamassa oli Paavali Pöllö.
IMG_0156.JPG

Luimme myös erilaisista perheistä kertovan kirjan.
IMG_0157.JPG

Perheistä keskusteltuamme jokainen lapsi muovaili muovailuvahasta oman perheensä. Tämän jälkeen he piirsivät perhekuvansa omaan kerhotyökirjaan.
IMG_0167.JPG
IMG_0174.JPGJo
kainen sai omalla vuorollaan kertoa omasta kodistaan ja kuvailla millaista siellä on. Leikimme myös liikuntaleikkiä, jossa sai liikkua sen mukaisesti mikä Paavali Pöllön kertomista kuvauksista sopii omaan kotiin. Lopuksi lapset piirsivät tehtäväkirjaan oman kodin kuvan.

image.jpg


VAPAAEHTOINEN KOTITEHTÄVÄ
Miettikää joitakin iloisia kotona vietettyjä yhteisiä hetkiä; mitä silloin tapahtui ja ketkä olivat paikalla?