Tapahtuma 8

Ollaan ystäviä

Opittavat asiat:
- millainen on hyvä ystävä
- miten saada uusia ystäviä
- kuinka olla hyvä ystävä toisilleTapaamisen alussa keskusteltiin siitä, millainen on hyvä ystävä; mitä asioita hän tekee ja millaisen olon hän saa toiselle. Tämän jälkeen mietittiin vastaavasti sitä, millainen on huono ystävä ja miten huono ystävä käyttäytyy.

image.jpg

Keskustelimme kuvan avulla siitä, miten ystävät voisivat auttaa Anna-karhua tilanteessa, jossa Anna on unohtanut omat eväänsä eväsretkeltä ja on sen vuoksi nyt surullinen. Mitä hänen ystävänsä voisivat nyt tehdä, jotta Anna-karhulle tulisi parempi mieli.


image.jpg

Tällä tapaamiskerralla meillä oli vieraana Pöllö Pirteä. Lasten tehtävänä oli auttaa Pöllö Pirteää ja neuvoa häntä siinä, miten saisi uusia ystäviä. Hyvin lapset osasivat auttaa Pöllöä ja antoivat hyviä vinkkejä siitä, miten uusien ystävien saamisessa tulisi edetä. Lapsilta tuli esimerkiksi seuraavanlaisia ohjeita: hymyile, leiki yhdessä, ole ystävällinen, ole rohkea. Näillä ohjeilla Pöllö Pirteä saa varmasti paljon uusia ystäviä.
Seuraavaksi leikimme "minä autan" -leikkiä hernepussileikkinä. Siinä lapset kulkivat hernepussit pään päällä ympäri tilaa. Jos hernepussi putosi lattialle, ei sitä saanutkaan itse nostaa takaisin pään päälle, vaan piti pyytää kohteliaasti apua toisilta lapsilta. Leikissä piti myös osata kiittää auttajaa kohteliaasti.

image.jpg

Omaan tehtäväkirjaan jokainen lapsi piirsi kuvan sellaisesta tilanteesta, jossa hän on ollut hyvä ystävä toiselle. Ihania piirustuksia syntyi ja lapset olivat ylpeitä tilanteista, joissa he ovat olleet hyviä ystäviä toisilleen.


image.jpg

Lopuksi luimme vielä kirjan "Pallo kuuluu kaikille". Se kertoi ystävyydestä ja siitä, että kaikki kannattaa ottaa mukaan leikkiin eikä jättää ketään leikin ulkopuolelle, vaikka joku uusi henkilö tuntuisikin omasta mielestä esimerkiksi liian pelottavalta.
VAPAAEHTOINEN KOTITEHTÄVÄ
Suunnitelkaa pieniä näytelmiä tai roolileikkejä ystävyyteen liittyen. Aiheina voi olla esimerkiksi miten olla hyvä ystävä, miten saada uusia ystäviä, millainen on huono ystävä tai miten ystäviä voisi auttaa.