Tapahtuma 7

Asioiden tekeminen askel kerrallaan

Opittavat asiat
- opitaan asettamaan tavoitteita ja kokeilemaan uusia asioita
- opitaan tekemään asioita askel kerrallaan pilkkomalla vaikeat asiat pieniksi askeleiksiAlussa lapsille havainnollistettiin sitä, mitä tarkoittaa jonkin asian tekeminen askel kerrallaan.  Aikuinen pyysi lapsia ohjeistamaan yksi kerrallaan mitä tarvitsee piirtää, jotta paperille syntyy kokonaiset kasvot. Yksi askel kerrallaan edettiin ja paperille syntyi ihmisen kasvot.

Vieraaksi olimme tällä kerralla saaneet Paavali Pöllön.  Paavalilla oli ongelma, jossa hän tarvitsi lasten apua; Paavali Pöllö halusi oppia uimaan, muttei uskaltautunut veteen.  Lapset kertoivat Paavali Pöllölle yksi pieni ohje kerrallaan, miten totuttautua veteen ja ottaa vaikka oma äiti mukaan ja siten hiljalleen tulla rohkeammaksi ja sen jälkeen aloittaa uimaan opettelu.  Paavali lupasi edetä lasten ohjeiden mukaan ja opetella uimista heti, kun järvien jäät sulavat.

image.jpg


Harjoittelimme askel askeleelta kohti tavoitetta etenemistä myös yhteisen palapelin avulla.  Jokaiselle lapselle jaettiin sama määrä paloja pelistä ja yhdessä mietittiin, miten saadaan palapeli valmiiksi yhteistyönä.  Lapset neuvoivat ensin etsimään kulma- ja reunapalat ja sen jälkeen etsimään samaan kohtaan palat, joissa on samoja värejä keskenään.  Näiden hyvien ohjeiden avulla saatiin viidakko-palapeli valmiiksi.

Tapaamisen lopuksi lapset saivat piirtää omaan työkirjaansa kuvan siitä taidosta, jonka haluasi oppia.  Tämän jälkeen tehtiin aikuisen avustuksella selviytymissuunnitelma, johon merkittiin pienin askelin, miten tavoitteeseen päästään.

image.jpg

image.jpg