Tapahtuma 3

Sinun tunteesi

Opittavat asiat:
- Toisten ihmisten tunteiden tunnistaminen ja huomioiminen
- Autetaan toisia tuntemaan olonsa paremmaksi, empatian harjoittelua.


Tämän tapaamiskerran aloitimme tunnistamalla tunnekorteista erilaisia tunteita. Sen jälkeen pelasimme "tunne-noppa"-peliä, jossa jokainen numero vastasi jotakin tunnetta. Lapset näyttivät ilmeillä ja eleillä kyseisen tunteen ja kertoivat esimerkkitapauksia jolloin heillä tai jollakin toisella on ollut tämä sama tunne.

IMG_0201.JPGSeuraavaksi pelasimme tunteiden onnenpyörää, jossa jokainen sai omalla vuorollaan pyöräyttää onnenpyörää ja kertoa siitä tunteesta, jonka kuvan kohdalla pyörä pysähtyi. Esimerkiksi milloin sinusta on tuntunut surulliselta.

IMG_0199.JPGTämän jälkeen keskustelimme kuvasta, jossa isompi karhuista on sairaana ja pienempi karhu hoivaa häntä. Mietimme miltä kuvan karhuista tuntuu ja sitä, millä tavoin pienempi karhu auttaa isompaa karhua ja saa hänen olonsa tuntumaan paremmalta. Lapsen saivat vuorollaan kertoa siitä, millä tavoin he ovat auttaneet toisia ihmisiä.

IMG_0200.JPG

Tehtäväkirjastaan lapset värittivät kuvan, jossa yksi karhuista oli jätetty leikkien ulkopuolelle. Ennen kuvan värittämistä mietimme, miltä kuvan karhuista tuntuu ja miten surullisen karhun mielen saisi muutettua iloisemmaksi.
Väritystehtävän ohessa jokainen lapsi kävi vuorollaan aikuisen luona kertomassa omaan onnellisuuskukkaansa asioita, jotka tekevät hänet onnelliseksi. Kukkien tekemistä jatketaan myöhemmin ja kuvat niistä tulevat jokaisen lapsen omiin kasvunkansioihin.Lopuksi luimme kirjan Pikku Pesu ja iso ikävä. Keskustelimme tarinan jälkeen kirjan tapahtumista ja siinä esiintyneistä tunteista.

IMG_0198.JPGVAPAAEHTOINEN KOTITEHTÄVÄ

Etsikää yhdessä lapsen kanssa lehdistä tai kirjoista kuvia ihmisistä, joissa he ilmaisevat erilaisia tunteita. Tehtävänä on kuvailla, mitä kuvan henkilö tuntee. Mistä voit päätellä, että hän tuntee niin? Miksi henkilö tuntee niin, mitä on tapahtunut? Pohtikaa, mitä voisitte tehdä, jotta kuvan henkilölle tulisi parempi mieli?