Tapahtuma 2

Minun tunteeni

Opittavat asiat:
- Omien ja toisten tunteiden tunnistaminen
- Tunteiden ilmaiseminen
- Tunteiden normalisointi. Kaikki tunteet ovat sallittuja!
- Me voimme vaikuttaa siihen, millaisia tunteita koemme ja lisätä mukavalta tuntuvien tunteiden määrää.

Tällä kertaa kerhossamme oli mukana Kerkko Korppi. Hänelle lapset kertoivat, missä tilanteissa he ovat olleet rohkeita. Lauloimme lisäksi uutta rohkeuslaulua.
IMG_0237.JPG


Pohdimme yhdessä lasten kanssa millaisia erilaisia tunteita on olemassa ja mietimme, miltä ihminen näyttää esimerkiksi ollessaan iloinen.
Lapset nimesivät karhujen kasvokuvia apunaan käyttäen neljä perustunnetta: iloinen, surullinen, pelokas ja vihainen. Tämän jälkeen kuvat laitettiin eri puolille huonetta ja lasten tehtävänä oli liikkua sen kuvan luokse, mikä tunne kuvasti parhaiten omaa tunnetta kuvailtuun tilanteeseen liittyen. Esimerkiksi: "miltä sinusta tuntuu, kun suosikkilelusi menee rikki?"
IMG_0238.JPG
Tämän jälkeen jokainen lapsi sai värittää itselleen valitsemillaan väreillä omat nalle-tunnekortit, joita tullaan jatkossa käyttämään.Teimme tehtäväkirjasta harjoituksen, jossa oli kuvattuna eri elämäntilanteita ja niihin liittyviä tunteita. Tehtävässä piti miettiä, miltä karhuista tuntui kuvissa näkyvissä tilanteissa ja piirtää ympyrään kuva tunnetilasta.
IMG_0239.JPG

Toisen ryhmän kanssa ehdimme lopuksi lukea kirjan Ninni uskaltaa. Kirja kertoi rohkeudesta ja siitä, että me kaikki olemme omalla tavallamme aarteita.
image.jpg


VAPAAEHTOINEN KOTITEHTÄVÄ
Kuunnelkaa erilaisia musiikkikatkelmia ja maalatkaa yhdessä musiikin herättämiä tuntemuksia valitsemillanne väreillä. Musiikin vaihtuessa voitte ottaa käyttöön uuden puhtaan paperin. Nimetkää lopuksi maalauksista tunteita, joita erilaiset musiikit herättivät.