Vk 49

Vk 49

Maanantaina piirsimme tonttuja ja halukkaat saivat askarrella joulukortteja joululaulujen soidessa taustalla.
IMG_1750.JPG
Tontun piirtämistä

Tiistaina oli pientä jännitystä ilmassa Itsenäisyyspäiväjuhlien vuoksi. Aloitimme aamun katsomalla päivän joulukalenterin ja katsoimme videota Linnanjuhlista. Puhuimme Linnan juhlista ja juhlissa käyttäytymisestä. Keitä linnaan kutsutaan ja ketä lapset haluavat esittää eskarin linnan juhlissa. Prinsessoiksi ja jalkapalloilijoiksi haluavia oli monia.
Juhlat alkoivat presidenttiparin kättelyllä juhlavan musiikin soidessa taustalla.

IMG_0970.JPG

Pienen puheen ja maljan noston jälkeen lauloimme onnittelulaulun Suomelle, jonka jälkeen oli vuorossa lasten itsenäisyysjuhlaesitys.
IMG_1012.JPG

Sitten kaikki pääsivät tanssimaan yhteisiä paritansseja ja presidenttiparin johtamana valssin. Ja vielä sai tanssia lasten toivomien kappaleiden tahdissa. Juhlan päätteeksi lapset valitsivat joko valkoisen tai sinisen paperilapun ja kirjoittivat siihen nimensä. Paperilapuista muodostui Suomen lippu ala-aulaan. Oli oikein onnistuneet juhlat.

Torstaina harjoittelimme Käämien kanssa joulujuhlalaulua ja aloitimme jouluisen seinäkoristeen teon. Lapset saivat valita tekevätkö munakennokukkia tai käpytonttuja.
IMG_1098.JPG
Ruokailimme aikaisemmin että ehdimme viettämään torille lapsiystävällistä pikkujoulua. Pikkujouluissa oli ohjelmassa mm. Jouluisia laululeikkejä pupujen tahdissa, siivousjumppaa, piparia ja mehua sekä tietokilpailutehtäviä.
IMG_1111.JPG
Siivousjumppaa
IMG_1122.JPG
Yhteiskuva paviljongissa.
Perjantaina vietimme suomalaisen musiikin ja Jean Sibeliuksenpäivää. Kuulimme Sibeliuksen Finlandiasta osan sekä vähän muutakin tuotantoa poikkihuilulla soitettuna.IMG_1125.JPG
Lapset saivat tutustua soittimiin sekä myös kehosoittimiin. Lapset tekivät joulukortteihin äänimaisemia pienryhmissä. Ryhmät esittivät joulukortin äänimaiseman toisille lapsille. Jatkoimme myös jouluaskarteluamme.