Vk 48

Vk 48

Viikko aloitettiin Fun Friendsillä, mietittiin mitä ovat vihreät ajatukset=hyviä ajatuksia, ja mitä ovat punaisia ajatuksia= huonoja ajatuksia. Lapset saivat laittaa valintansa mukaan punaiset tai vihreät silmälasit päähänsä ajatuslausekkeen mukaan. Lisäksi lapset leikkivät autoleikkiä, jossa piti pysähtyä, jos ajatus oli punainen. Autoilua sai jatkaa jos sanottu ajatus oli vihreä. Friendsissä kuultiin kirja: Miten olisi anteeksi sekä tehtiin kaikenlaista muuta kivaa. Lisäksi lapset askartelivat lumihiutaleita, joista muodostuu Suomen lippu keltaisen huoneen ikkunaan ja tupsuja Ankkalinnan siltaa varten. Punaisten ryhmän Riikka kertoi lapsille punaisten ryhmään tulevasta uudesta lapsesta, joka ei vielä osaa kieltämme ja kulkee pyörätuolilla avustajan kera. Asia herätti keskustelua lasten keskuudessa ja voi saada aikaan sitä myös kodeissa.

Pikku hiljaa joulu lähestyy ja siksi olemme leikkineet Tonttujen jouluyölaulua ja joulutoiveleikkiä, jossa sillan ali pääsi tavuttamalla joululahjatoiveensa. Peikon lahjoja selviteltiin myös. Peikko kertoi lahjansa tavuttaen ja lapset "suomensivat" peikon lahjat. Joulusanoilla myös riimiteltiin. Presidenttipariehdokkaita Axel Wahrenin päiväkodin Itsenäisyysjuhlaan kyseltiin arvontaan, joka suoritetaan kaikkien eskarien kesken. Lapset saivat myös ehdottaa mieleistä musiikkia juhlaan.

Keskiviikkona harjoittelimme joulujuhlaesitystä Käämien kanssa ja sen jälkeen lapset valmistivat sinivalkoisia lenkkinauhoja ja lumihiutaleita Itsenäisyysjuhlatilan koristeeksi.

IMG_0905.JPG
Ulkoilun ja ruuan jälkeen tutustuimme uuteen kirjaimeen J. Ratkaisimme J-kirjaimilla alkavia arvoituksia.Tavutimme j-alkuisia sanoja, teimme piipunrassista J-kirjaimia sekä kynätehtäviä.

Torstaina keskustelimme Suomen itsenäisyydestä ja mitä se tarkoittaa. Painoimme itsenäisyyskynttilöitä ja veimme tupsut Ankkasillalle. Oli hyvää alkusolmun tekoharjoitusta, kun sidoimme tupsuja Ankkasiltaan. IMG_0918.JPG

Lasten toiveesta menimme leikkimään Kirkkopuistoon. Ruuan jälkeen osa lapsista halusi lähteä lainaamaan joulukirjoja kirjastosta. Lapset olivat onnellisia, kun vielä jäi leikkiaikaa saliin.

Perjantaina teimme metsäretken, jossa harjoittelimme mittaamista vanhoilla mitoilla. Samalla keräsimme luonnonmateriaaleja ensi viikon jouluaskarteluja varten.
Leikit sujuivat hienosti metsässä sekä leikkipuistossa, jossa myös piipahdimme. Pedanetin joulukalenterin ensimmäinen luukku katsottiin ja sekä kahden viikon eskarilaisen videot.