Vk 46

Vk 46

Maanantai aloitettiin porinapareilla. Lapsi sai parin jolle piti kertoa pajaviikon sekä isäpäiväkuulumiset. Tarkoitus oli, että lapset saavat kertoa kuulumisensa ja opettelevat kuuntelemisen jaloa taitoa. Ja aika hyvin se sujuikin, kun alkuun päästiin. Todettiin, että hyvä kuuntelija katsoo kertojaan ja on pääasiassa hiljaa eikä tee muuta samaan aikaan. Sen jälkeen kävimme läpi päivän ohjelman, viikon ohjelman ja viikonpäivät. Sitten Anniina kertoi viikon eskarilaisena olevan lapsen etuoikeuksista. Viikon eskarilainen saa olla koko viikon jonon ekana jonossa ja valita kaksi kaveria syömään omaan pöytäänsä ilman aikuista. Lisäksi viikon eskarilaiselle annetaan hänen vahvuuksistaan positiivista palautetta. Viikon eskarilainen videoidaan ja video tulee ajallaan lapsen omaan kasvun kansioon.
R-kirjainta harjoiteltiin, piirrettiin ilmaan erikokoisia R-kirjaimia, kuunneltiin R-kirjaimella alkavia sanoja ja rosvoriimejä sekä tehtiin kynätehtävä. Ja vielä kyseltiin lapsilta miten haluavat valmistautua jouluun eskarissa. Lapset toivoivat kuusen koristeita, tähtiä ja muita joulukoristeita. Pipareita sovittiin leivottavaksi. Saimme lähihoitajaharjoittelijan iloksemme joulukuun kahdeksanteen päivään asti. Harjoittelijan nimi on Maija Mastovaara.

Tiistaina osa lapsista oli äännekerhossa ja osa valmisti tupsuja joulukadun avajaisiin. Sitten liikuimme Häntähippa-, Taikuri- ja Rotat ja Revotleikin mukana.

Keskiviikkona aloitimme tutustumisen teknologiaan. Tutustuimme sähkön johtamiseen leikin avulla.
IMG_0806.JPG
Toisessa pajassa hajoittelimme ohjelmoimaan nallen käsien liikkeitä.
IMG_0813.JPG
Pääsimme tekemään animaatioita eläimillä.
IMG_0819.JPG
Pääsimme myös ratkaisemaan pakohuoneeseen erilaisia koodeja. Avasimme salkkuja ja saimme lattiarobotin maaliin koodattua.
IMG_0824.JPG

Torstaina oli tarkoitus retkeillä koko aamupäivä luonnonhistoriallisessa museossa. Museon ovella kuulimme kuitenkin oppaamme (ja avaimen haltijan) joutuneen ensiapuun ja suunnitelmat muuttuivat. Suuntasimme ulkoilemaan Tölön leikkipuistoon. Sää onneksi suosi ja saimme leikkiä auringonpaisteessa. IMG_0830.JPG
IMG_0832.JPG

Puistossa leikkimisen jälkeen suuntasimme kirjaston satuhuoneeseen. Satuhuoneessa pelasimme Wiitä ja ps4:sta. Kirjastossa tutkimme kirjoja, piirsimme ja pidimme lukuhetken. IMG_0871.JPG

IMG_0865.JPG

Perjantaina kurkkasimme kirkkoon. Pääsimme kuulemaan urkuja ja jopa kulkemaan urkujen sisällä. Tutustuimme kirkon historiaan ja saimme kuulla kirkon ristin olevan lähes 3 metriä pitkä. Näimme hienoja lasimaalauksia ja pudotimme höyheniä leijumaan yläparvelta. Lopulta lähdimme kävelemään takaisin eskariin, kettukarkkeja pureskellen.

Viikko päättyi ja vielä viikon eskari arpoi seuravan viikon eskarin ja Bufi siirtyi seuraavalle lapselle kyläilemään.