Vk 44

Vk 44

Maanantaina äännekerholaiset ahkeroivat äänteiden kanssa, osa lapsista harjoitteli aikakäsitteitä lorun, laulun ja liikuntaleikin avulla. Aloitettiin Hys hys- juttujen tekeminen. Ulkoiltiin ja leikittiin samaan kouluun tulevien punaisten kanssa. Iltapäivällä myöhemmin hoidossa olleet lapset pääsivät kiertämään tunnekorttirataa, jossa lapset nimesivät tunteen ja yrittivät tehdä kasvoillaan ko. tunteen ja pari otti tabletilla kuvan. Lisäksi lapset piirsivät lasten Forssaa isolle paperille. Iltapäivällä meillä kävi Lasten Forssa-seminaarista vierailijoita.

Tiistaina jatkoimme Hys hys-hommia. Kovasti tuli kädentaitoja ja kirjoitusta harjoiteltua. Leikittiin, ulkoiltiin ja syötiin. Osa lapsista aloitti tupsujen teon Forssan joulukadun joulun avausta varten. Viemme tupsut kummiryhmämme kanssa Ankkalammen siltaa koristamaan ennen joulukadun avausta.

Keskiviikkona lapset pääsivät suunnittelemaan pajaviikkoa kukin valitsemaansa pajaan. Keskustelimme rajojen laitosta toisille sekä fyysisten että henkisten. Ja palasimme myös Kiva kaveri aiheeseen. Millainen on kiva kaveri. Ulkoilimme ja söimme. Ruuan jälkeen liikuimme Metrolla mummolaan -laulun tahdissa. Herkuttelimme päivänsankarin tarjoamilla kekseillä ja teimme luku 3:een liittyviä kynätehtäviä ja käsittelimme käsitettä parillinen/pariton.

Torstaina retkelimme Talsoilan metsässä. Siellä oli hienot piilos-, maja- ja kiipeilyleikit.
IMG_0365.JPGEväshetkellä

Puistossa keskustelimme muuttolnnuista sekä Suomessa talvehtivista linnuista. Leikimme lintukauppiasta ja Karhu nukkuu-leikkiä.
IMG_0373.JPGRetken jälkeen ruoka maistui. Ruuan jälkeen katsoimme hiukan kuvia linnuista sekä opiskelimme kuinka kahvia keitetään.

Perjantaina puhuimme pajaviikosta, kuinka on tärkeää olla rohkea ja tutustua uusiin kavereihin ja kertoa aikuiselle jos on joku hätä tai tai tarvitsee apua. Puhuimme, että aloitamme viikon eskarilainen-teemaviikot pajaviikon jälkeen. Viikon eskarilainen saa valita kaksi kaveria syömään kanssaan samaan pöytään ilman aikuista. Viikon eskarilainen saa olla ekana jonossa. Viikon eskari saa arpoa seuraavan viikon eskarin. Muut eskarit saavat kehua viikon eskaria ja tämä kaikki videoidaan pedanettiin lapsen kasvun kansioon.
Harjoittelimme kirjainta P. Teimme kynätehtävän P- kirjaimesta. Leikimme Laiva on lastattu- leikkiä, jossa lastasimme S-, P- ja N-alkuisilla sanoilla. Ulkoilun ja ruokailun jälkeen leikimme. Ensi viikolla pajat alkavat yhteisellä kokoontumisella salissa klo 9.