Vk 43

Vk 43

Iloiset ja reippaat lomalaiset palasivat täynnä intoa eskariin. Aloitimme ulkoilulla raikkaassa säässä. Lauloimme Painui mittari nollaan-laulun, jonka sanojen mukaan mietimme säänmukaista vaatetusta. Kissat jatkoivat tunteiden tunnistusta ja käsittelyä kivojen pelien avulla Fun Friendsissä ja Kaverit opettelivat E-kirjainta sijaisemme Kirsin johdolla. Lisäksi Kaverit piirsivät käden kuvan vihreälle kartongille ja leikkasivat sen irti. Lasten käsistä muodostuu kuusi uudistettuun vihreään huoneeseen, jossa on aiheena suomalainen metsä. Ruuan jälkeen jakauduimme yhdessä punaisten kanssa leikkimään tulevien koulukaverien kanssa.

Tiistaina Äännekerholaiset pääsivät harjoittelemaan äänneleikkejä ja muut lapset ulkoilivat. Sisällä oli sama ohjelma kuin maanantaina ryhmät vain vaihtoivat paikkaa. Ruokailun jälkeen leikittiin ja suunniteltiin HYS HYS- hommia, joista ei ainakaan isille puhuta.

Keskiviikko aloitettiin leikkimällä liikuntaleikkejä Wahrenin puistossa. Lapset toivoivat banaanihippaa ja sen jälkeen leikittiin Haukkoja ja pikkulintuja.
IMG_0689.JPGSisällä maalasimme aiheesta Bufi ja syksy.
Harjoittelimme luokittelua värin ja muodon mukaan dinosauruksilla, sarjoitimme joka toinen, joka neljäs ja joka viides"kymppipötköillä" sekä kirjoitettiin jo opittuja kirjaimia tableteilla. Toiminnan jälkeen oli vuorossa Kasvan isoksi-kirja, joka kertoi mitä tarvitaan fyysisesti isoksi kasvamiseen sekä myös miten voi olla sisäisesti suuri. Aihe herätti keskustelua ja lasten mielestä kirjasta oppi uusia asioita. Lopuksi ennen ruokaa lauloimme Alamaassa maja matala-laulun eri vokaaleilla. Ruokailun jälkeen herkuttelimme päivänsankarin tarjoamilla herkuilla.
IMG_0686.JPGIMG_0684.JPGPäivän erikoisuus oli Jalmarietana, jonka näimme terraariossa.
IMG_1026.JPGTorstaina vierailimme Käämeissä, jossa 2-4 -vuotiaita lapsia. Tutustuimme kummiryhmään ja leikimme viidakko-,koti-, nukkekoti- ja Pet shop-leikkejä. Sen jälkeen pääsimme nauttimaan ensilumesta.
IMG_0299.JPGIMG_0296.JPGIMG_0312.JPG

Lumileikkien jälkeen ruoka maistui... Ruuan jälkeen väritimme ja leikkasimme Fun Friendsissä lasten aloittamat onnellisuuskukat.

Perjantaina tutustumme Kehräämön lähiympäristöön ja historiaan etsimällä qr-koodeja Kehräämön ympäristöstä. Etsimme tabletilta kuvat puuvillakasvista ja -pellosta, jossa työläiset keräsivät puuvillaa. Kuulimme kierroksella kuinka puuvilla kerättiin pelloilta ja tuotiin isoilla laivoilla Yhdysvalloista Turkuun, josta hevoskärryt/myöhemmin juna toi Forssaan puuvillan, josta tehtiin lankaa ja kangasta. Sisällä löysimme vaatteistamme laput, joissa luki onko ne valmistettu puuvillasta ja pesu-ja silitysohjeet. Kierroksen jälkeen kävimme hetken leikkimässä Tehtaan koulun pihassa, jonka jälkeen söimme eväät Kehräämön käytävässä.
Jatkoimme onnellisuuskukat loppuun ja luimme sadun Nalle Puhin seikkailusta lumen keskellä. Sen jälkeen lapset valitsivat mihin pajaan haluavat pajaviikolla. Ruuan jälkeen leikimme salissa. Ensiviikolla olemme Sateenkaarihuoneessa ja aloitamme sisällä klo 9.00. Äännekerho on poikkeuksellisesti maanantaina klo 9.00