Vk 41

Vk 41

Maanantaiaamuna virkistäydyimme vesisateessa Pikku-Wahrenin pihassa. Sisällä maalasimme Bufille leivotut taikataikinatarvikkeet ja leikimme omilla leluilla. Ruuan jälkeen leikimme tulevien luokkakavereiden kanssa.

Tiistaina aloitimme päivän salissa leikkien ja pelaten. Osa lapsista aloitti äännekerhon, joka on tarkoitettu lapsille, jotka harjoittelevat vielä esimerkiksi R-kirjainta. Pääsimme seuraamaan Jäljillä-musiikkiseikkailua, jossa jäljitimme kultaisen korun alkuperää musiikin ja leikin avulla. Lopussa selvisi, että kultainen koru oli Suomi neidon, joka viettää 100-vuotissyntymäpäiviä tänä vuonna.
Lapsilta kyseltiin vielä ideoita pajaviikkoon ja aivan mahtavia uusia ideoita löytyikin. Palaamme asiaan myöhemmin.

IMG_0233.JPG

Keskiviikkona jatkoimme Fun Friendsiä, jossa käsittelimme tunteita mm. Vihaa, pelkoa, surua ja iloa. Lapset kertoivat mitä rohkeaa olivat viime aikoina tehneet. Lisäksi lapset pääsivät muskarin tiloissa piirtämään ja pelaamaan Logicopelejä, joissa oli erilaisia hahmotus ja kirjaintehtäviä.Torstaina tutustuimme syksyyn vuodenaikana Nalle Puh -vuodenaikakirjan avulla ja opiskelimme syksyn kirjaimen eli S-kirjaimen. Teimme kynätehtävän S-kirjaimesta ja pari lasta näytti, kuinka S-kirjaimen voi tehdä hyppynaruilla. Päivämäärää harjoittelimme: vuosi, vuodenaika, viikonpäivä ja monesko päivä. Lisäksi lapset pääsivät Kinect-sensorilla pelaamaan Vuodenajat-peliä, jossa lapsi valitsi vuodenaikaan sopivia asioita hyppäämällä ilmaan ja näin poksauttamalla saippuakuplan. Aktiivipöydässä pelaamaan myös pelaamaan matikkapeliä ja ristinollaa ja tietenkin leikittiin ja ulkoiltiin.

Perjantaina lähdimme kodalle ja matkalla löysimme puusta pudonneen linnunpesän joka herätti keskustelua. Lapset kuvasivat sen lasten blogiin. Kodalla tutustumme eri puulajeihin ja käsitteeseen havu- ja lehtipuu sekä leikimme Pesäpuu palaa-liikuntaleikkiä. Makkarat ja nakit maistuivat hyville. Lapset olivat aika mutaveijarien näköisiä ja liikkumisesta huolimatta kädet alkoivat loppuaikana palella osalla lapsista. Ihana TET-harjoittelijamme Anni oli viimeisen päivän ja muistimme häntä laulamalla. Lapset olivat piirtäneet Annin kuvan ja piirtäneet Annille hienoja piirustuksia mm. Annin kissa, auto, uimaranta... ja Anni sai meiltä muistoksi niistä tehdyn kirjan. Toivotan kaikille hyvää lomaa ja lomaa seuraavalla viikolla aloitamme klo 9.00 ulkoilulla Keltaisessa huoneessa.
IMG_0446.JPGLapset etsivät ohuita ja paksuja tikkuja, joita vertailimme.

IMG_0443.JPGPesäpuu palaa-leikki

IMG_0460.JPGLapset kierivät rinnettä alas paluumatkalla kodalta.

IMG_0464.JPGAnnin jäähyväishetki