Vk 40

Vk 40

Maanantaina ja tiistaina tutustuimme U-kirjaimeen ja teimme siihen liittyviä kynä- sekä liikuntatehtäviä. Kertasimme jo opittuja A, U ja N-kirjaimia leikkien Aurinkoa, Uintia ja Nukkumista (Violettien versio Maa, meri, taivas-leikistä).
IMG_0301.JPG

Leikimme Tietokoneukkelit-leikkiä, jossa lapset olivat tietokoneukkeleita ja he liikkuivat ohjeen mukaan eri tavoin eri suuntiin. Tuli harjoiteltua kierimistä, konkkaamista, takaperin konttaamista sekä ryömimistä ja suuntia ohjeen mukaan.

IMG_0306.JPG


Lisäksi leikimme aarteen ryöstöä peikoilta. Osa lapsista ehti leikkiä myös Lontoon silta-leikkiä.

IMG_0278.JPG


Lopuksi lapset nauttivat, kun pari antoi pallohierontaa.

IMG_0284.JPG

Sallan kanssa lapset pääsivät askartelemaan taikataikinasta Bufille
leluja, luita ym. tarvikkeita, mitä Bufi tarvitsee.


IMG_0286.JPGLapset harjoittelivat koodausta Bee bot-roboteilla.
Ulkoiltiin ja vanhustenjuhlan esityslauluja harjoiteltiin.
Tiistaiaamuna opeteltiin myös ystävälaulu, joka osalle lapsista olikin jo tuttu ja kerrattiin ryhmämme säännöt ja keskusteltiin, millainen on kiva kaveri.
Lapset toivoivat lelupäivää ja sellainen pidetään ensi viikon maanantaina. Yksi mieleinen lelu, jossa ei ole hukkuvia pikkuosia ja eikä aseita.

Keskiviikkona pääsimme Feenik Basketin järjestämään koripalloaamupäivään. Tapahtumassa oli pisteitä, joissa lapset pääsivät harjoittelemaan erilaisia heittoja, liikkumista hippojen kautta ja pallolla pujottelua erilaisilla tavoilla. Ohjaamassa oli Feeniks Basketin pelaajia ulkomaalaisvahvistuksineen. Lopuksi saimme nauttia mehusta ja lapset pääsivät valokuvaan Feeniks-maskotin kanssa.

IMG_0202.JPGIMG_0221.JPGIMG_0224.JPG
Keskiviikkoiltapäivänä kävimme esiintymässä vanhusten juhlassa seurakuntatalossa. Ohjelmassa oli Vaari tuli talohon ja monia syksyisiä lauluja. Esitys huipentui Ystävälauluun, jossa lapset kiersivät pareittain vanhusten keskellä ja levittivät huivin vanhuksen polvelle ja silittivät poskesta. Moni lapsi kertoi, että saivat silitykset poskelle myös vanhuksilta. Esitys sujui erinomaisesti ja uskon, että kaikki olivat tyytyväisiä. Esityksen jälkeen saimme herkutella mehulla ja korvapuusteilla.

Torstaina vietimme viiden eskarin synttäreitä, vuorossa olivat lapset, jotka ovat syntyneet kesällä ja alkusyksyllä. Ohjelmassa oli lasten toiveiden mukaisesti herkuttelua itseleivotuilla ja koristelluilla kekseillä sekä lasten kotoa tuomilla herkuilla(kiitos niistä). Liikuntarata, jonka lapset suunnittelivat, hippaleikkejä useampaa lajia, tanssia, sekä "tuolileikkiä", (jossa yksi putoaa leikistä pois, jos musiikin päätyttyä ei saa tuolia/alustaa pepun alle). Lapsilla oli kivaa, joidenkin lasten mielestä jopa kivoin päivä ikinä.

IMG_0352.JPGIMG_0366.JPG
Lapsille on tulossa pajaviikko viikolla 45. Lapset saivat ehdottaa, minkälaisia pajoja järjestetään.

Lasten ehdotuksia:

- metsä/ retkipaja
-puutyöpaja, jossa voisi nikkaroida talon
-nukketeatteripaja
-musiikkipaja
-ruuantekopaja
-leipomispaja
ystävyyspaja, jossa saa kavereita
-pyöräilypaja
-uintipaja
-tiedepaja
-liikuntapaja
-paja, jossa oppii kirjoittamaan ja lukemaan.

Kaikkien ryhmien lasten ehdotuksista valitaan koko talon kesken pajat ja lapsi pääsee osallistumaan johonkin toivomaansa. Pajat kestävät koko viikon ja lapset itse suunnittelevat pajan sisällön pajaa edeltävällä viikolla. Ja lapset pääsevät näin tutustumaan toiminnan ohessa myös muiden ryhmien lapsiin..

Perjantaina oli vuorossa retki Talsoilan puistoon, jossa Bufi ihmetteli, mitä syksy oikein on. Onko se syötävää vai mitä. Keskustelimme aiheesta. Etsimme syksyn merkkejä ja kokosimme luontoäidin aarteita ohjeiden mukaisesti ja luokittelimme löydöt koon, muodon ja värin mukaan ja tietysti söimme eväät ja leikimme. Suuri osa lapsista leikki Poliisia ja rosvoa. Apunamme retkellä oli Pikku-Wahrenin puolelta Elina ja varmaan lapset ovat kertoneet, että meillä on ollut seuranamme aivan ihana Anni tutustumassa työelämään yhdeksänneltä luokalta. Anni jatkaa vielä ensi viikolla. Tapahtumarikasviikko. Ensi viikolla jatkamme viidakkohuoneessa ja aloitamme aamut klo 9.00 ulkoilulla, paitsi tiistaina starttaavat äännekerholaiset aloittavat sisällä, Kissaryhmä keskiviikkona sisällä ja torstaina kaikki Violetit aloittavat sisällä.
Ps. Nyt oli poikkeuksellisen paljon tekstiä ja kuvia, en ota tavaksi laittaa näin paljon.

Terveisin Violettien aikuiset