Vk 39

Vk 39

Maanantaina ja tiistaina lapset jatkoivat Bufin kartoista tarinointia(sadutusta) ja harjoittelivat älytaululla alkuäänteiden siirtämistä oikeaan paikkaan. Fun friends jatkui myös.IMG_0203.JPG
Aiheena oli koti ja perhe. Hyviä keskusteluita syntyi perheistä ja kodeista. Hienoja perheitä syntyi lasten käsissä muovailuvahasta.

Keskiviikkona tutustuimme viikon kirjaimeen N, josta teimme kynätehtävän, piirsimme ilmaan N-kirjainta ja teimme ryhmissä vartaloillamme N-kirjaimet.
Alkuäänteitä kuulostelimme sanoista. Lauloimme ja leikimme vanhustenjuhlan lauluja, jotka sujuivat lapsilta jo hyvin. Lopuksi lapset harjoittelivat N-kirjainta Molla abc-pelin avulla. Molla-riiimiparipelissä tuli riimit hauskalla tavalla tehdyksi ja sitten lapset saivat hetken pelata vapaavalintaista peliä. Ulkoilua ei aina tule mainittua blogissa, mutta pyrimme ulkoilemaan aina eskarin aikana. Toiminnallisen aamupäivän jälkeen lapsille maistui ruoka ja leikki. Ateljeessa vapaaehtoisilta lapsilta syntyi hienoja maalauksia, kasseja Bufille..

Torstaina luimme lasten karttojen tarinat ja huomasimme, että Bufi on seikkaillut aika monessa paikassa. Kissa halusivat perehtyä Viroon ja Kaverit Keijukaismaahan. Niihin tutustumme syksyn mittaan. Lisäksi lapset miettivät, mitä tarvikkeita Bufi tarvitsee reissuillaan ja askartelivat niitä. Bufi sai monenlaisia hienoja varusteita. Lisää voi lukea lukunallen alta Bufin seikkailuista. Lauluja harjoiteltiin jälleen.

Perjantaina luisteltiin harjoitusjäähallissa, jossa oli aika viileä. Reippaita luistelijoita olivat. Osa lapsista oppi tekemään makkaroita, luistelemaan vähän takaperin, tekemään käännöksiä ja tietenkin leikittiin tuoli-ja banaanihippaa. Maanantaina olemme salissa ja aloitamme sisällä.
IMG_0256.JPG