Vk 38

Vk 38

Maanantaina piirsimme Bufille karttoja. Lapset innostuivat piirtämään monenlaisia karttoja eri maista ja taikamaasta. Joistakin kartoista löytyy jopa opasteet aarteeseen. Viiden lapsen synttäritarjottavia suunniteltiin ja lapset ehdottamat vaihtoehdot olivat vadelmakakku, mansikkamuffinssit ja mansikkakuorrutteiset piparit ja lopputulos oli, että leivomme perjantaina pipareita mansikkakuorrutteella. Juhlimme lasten syntymäpäiviä eskarivuoden aikana viiden lapsen ryhmissä ja nyt on vuorossa kesällä ja alkusyksyllä syntyneet lapset. Lapset suunnittelivat jo aikaisemmin syksyllä itse minkälaiset synttärit haluavat. Synttäreitä juhlimme torstaina 5.10 salissa.
Ruuan jälkeen aloitimme leikit yhdessä punaisten ryhmän kouluun menijöiden kanssa. Heikan ja Vieremän lapset leikkivät salissa ja Talsoilan kouluun menijät Aurinkohuoneessa. Tätä yhteistyötä jatkamme maanantaisin ruuan jälkeen ja näin tutustumme tuleviin luokkakavereihin. Vieraanamme piipahti ministeri Sanni Grahn-Laasonen, joka ihaili tilojamme ja lasten leikkejä.

Tiistaina opettelimme uuden kirjaimen O:n, joka löytyi Paco-papukaijan nimestä. Keskustelimme myös ulkolämpötilan muutoksesta ja mitä se tarkoittaa pukeutumisen suhteen. Osaa lapsista sadutettiin Bufin kartan osalta ja lapset ehtivät ulkoilla sekä leikkiä sisällä runsaasti.

Keskiviikkona olimme urheilukentällä harrastamassa yleisurhelua yhdessä punaisten kanssa. Lajeina oli pallonheitto, pituushyppy, pikajuoksu, turbokeihäänheitto ja pujottelu jalkapallon kanssa. Lapsilla oli hauskaa ja he saivat onnistumisen elämyksiä.

Torstaina kummiryhmämme Käämit, tulivat päiväkodin puolelta, eskariin leikkimään. Leikit sujuivat mukavasti ja violetit huomioivat hienosti pienempiään. Vierailun jälkeen harjoittelimme esitykseen tulevia lauluja ja ulkoilimme Kirkkopuistossa. Lapset saivat äänestää ulkoilupaikkamme, vaihtoehtoina olivat Tehtaankoulun piha, Kirkkopuisto ja Karhupuisto. Kirkkopuisto sai ehdottoman äänienemmistön.

Perjantaina kaikki halukkaat pääsivät leipomaan pipareita niinkuin lasten toive oli. Omaa leipomisvuoroa odotellessa satujumppasimme, juoksimme salissa ja pelasimme ipadeilla. Leipomisen jälkeen ehdimme ottaa vielä pienen happihypyn ulkona, ennen ruokailuun lähtöä.