Viikko 35

Vk 35

Maanantaina keskusteltiin lasten kanssa nettietiketistä. Esimerkiksi saako kaverista ottaa kuvia, mitä ja minkälaisia kuvia nettiin voi laittaa. (pitää pyytää kaverilta lupa). Nettiajasta: onko hyväksi olla paljon koneella. Eskarin nettiaika on korkeitaan 20 minuuttia kerta. Yms. Tutustuimme tableteilla oppimispeleihin, esimerkiksi Molla Abc:hen , jossa harjoittelimme oman nimen oikein kirjoitusta. Vuoroa odotellessa, teimme kynätehtävän perhosista.

Tiistaina aloitimme suorittamaan mediapassia, älytaululla. Passin suoritettuaan, lapsi sai toimia opettajana toiselle lapselle. Oli hyviä opettajia, jotka harjoittelivat ohjeiden antoa ja positiivisen palautteen antamista. Oppilaat olivat innokkaita ja tarkkaavaisia.
Tiistain ikävä uutinen oli, että eskarissa on tehty täihavaintoja. Lapsia kiinnosti minkänäköinen täi on ja etsimme täistä kuvan. Keskustelimme täiden vaarattomuudesta ja toimenpiteistä, jotka jokainen eskari voi tehdä välttääkseen tartunnan. Eli pitkät hiukset kiinni ja päähineet hihaan. Omat hiusjutut ja harjat... Keskiviikkona tarkastin ryhmämme lasten päät (lasten mielestä se oli hauskaa), jotta saadaan heti asia hoitoon, jos uusia tartuntoja löytyy. Sellaisia ei kuitenkaan löytynyt.
Toivottavasti kukaan vanhemmista ei pahastunut asiasta.
(Tiedottaminen helpottuu, kun saamme vanhempainillassa 7.9 klo 18 Vilmatunnukset käyttöön. Tervetuloa iltaan.)

Keskiviikkona erityislastentarhanopettaja Sirpa tuli ryhmäämme. Sirpa teki lasten kanssa KPT:n eli kontrolloidun piirrostarkkailun, joka tarkoittaa, että Sirpa antaa ohjeet ja lapset piirtävät. KPT:ssä seurataan kuinka lapsi toimii ohjeiden mukaan. Ryhmämme toimi hienosti.
Lasten pienhaastattelut valmistuivat ja ne ovat nähtävissä kasvunkansioissa. Vierailimme myös kirjastossa, lainasimme lasten mieleisiä kirjoja ja tutustuimme satuhuoneeseen. Sieltä löytyi mielenkiintoisia pelejä sekä nukketeatteri, jossa lasten esitys lähti heti käyntiin.

Torstaina jatkoimme Mediapassien suorittamista ja kävimme tehtävän avulla läpi, mitä metsäretkelle tarvitaan. Osa lapsista maalasi vesivärimaalauksia, osa askarteli luonnonkukista "pieniä ikkunatauluja" Torstaina emme menneet aamupäivällä ulos, joten aikaa leikkeihin jäi runsaasti. Ruuan jälkeen kävimme kuitenkin pikaisella happihyppelyllä sadesäässä, jossa oli raikas ilma leikkiä väriä, peiliä ja harjoitella koodauksen alkeita.

Perjantaina retkeilimme kodalla. Kävimme vähän jokamiehen oikeuksia läpi eli mitä metsässä saa tehdä. Leikimme erilaisia metsäleikkejä. Harjoittelimme oman nimen kirjoittamista luonnonmateriaaleilla kankaalle. Ensi viikolla aloitammekin eskarin aamuisin sisällä ololla ja sali on paikkamme.