Viikko 34

Ensimmäinen viikko

Ensimmäisenä eskaripäivänä aloitimme Pikku Myy-puheenvuorokapulana toisiimme tutustumisen kertomalla oman nimen ja ja miltä eskarin aloittaminen tuntuu. Aika moni kertoi jännittävänsä. Tutustuimme tilaan eli Aurinkohuoneeseen (keltainen huone) sekä tietysti wc, vaatteiden ja sadevarusteiden säilytyspaikat että ruokala tulivat tutuksi. Lisäksi ulkoilupiha, jossa lapset ovat aina iltapäivisin käytiin hyväksi havaitsemassa. Eka päivä kului paljolti leikkien ja kavereihin tutustuen.

Tiistaina kokeilimme oman nimen tavutusta ja laskimme tavut. Oikean ja vasemman käden tunnistamista harjoittelimme laulun avulla, koska totesimme, että tarvitsemme välillä tietoa, kumpi on oikea ja kumpi vasen käsi/suunta. Lapset piirsivät ja leikkasivat lasten toivepuuhun syksyn värisiä lehtiä, joihin kirjoitettiin lasten toiveita eskarivuodelle. Puu on eteisessä nähtävänä. Toiveet taisivat olla aika samankaltaisia kuin aikuistenkin. Ulkoilureissulla löytyi biohajoava leipäpussi kadulta, joka herätti kiinnostusta lapsissa. Kävimme hyvän keskustelun roskien luontoon heittämisestä ja etsimme leipäpussille oikean kierrätyspaikan.

Keskiviikkoaamuna oli kiva kuulla aamun puhepiirissä, ettei ketään eskaria enää jännittänyt. Kaikki ovat löytäneet uusia kavereita. Oma nimi ja ryhmään tutustuminen ovat olleet pääosassa tällä viikolla ja olemme leikkineet erilaisia nimi- sekä tutustumisleikkejä. Keskiviikkona harjoittelimme liikkumista liikenteessä sekä leikimme erilaisia liikuntaleikkejä.

Torstaina Anniina oli pois ja onneksemme meillä oli apuna Maikku, joka on toistaiseksi meidän kanssa tiistaista torstaihin. Riimittelimme sanoja ja teimme ensimmäisen kynätehtävän.

Perjantaina päivän kohokohta oli mykkäelokuvat, joissa näimme Buster Keatonin seikkailuja merellä, kaupassa ja tyttökoulussa. Lasten mielestä elokuvissa oli hauskaa ja vähän jännittävääkin. Ensi viikolla aloitamme eskarin aina ulkoilulla eli klo 9:n eskariin tulevien kannattaa laittaa valmiiksi sopivat ulkoiluvarusteet. Ensi viikolla ollaan Sateenkaarihuoneessa ja aloitamme Mediapassin suorittamisen.