Viikko 36

Vk 36


Tällä viikolla olimme salissa ja tilaa hyväksikäyttäen, päiviin mahtui paljon pomppimista, pyörimistä ja liikettä. Maanantain aloitimme tutustumalla A-kirjaimeen. A-kirjaimia löydettiin niin kavereiden nimistä kuin kaupungiltakin. Harjoittelimme A-kirjaimen tunnistusta ja piirtämistä, tavuttelimme ja vertailimme sanojen pituuksia.

image.jpg A-kirjaimen haltuunottamisen jälkeen oli aika suunnata kirpputorille. Kirpputorilta haimme pehmoeläimen, joka haluaisi alkaa eskarin luku-"nalleksi". Kirpputori kierrettiin kahdessa ryhmässä ja vaihtoehtoja lukukaveriksi oli toistakymmentä.

Tiukan (,mutta hiljaisen) äänestyksen jälkeen finaaliviisikkoon pääsivät pastellisävyiset nallekaksoset, harmaa hiiri ja kaksi erilaista koiraa. Tiukan finaalipaikasta käydyn taistelun jälkeen, enemmistön äänillä 8/14 voittajaksi selvisi koirista suurempi ja pörröisempi. Muut ehdokkaat saivat hajaääniä, yhdenkään nousematta tavoittelemaan finaali paikkaa.


Myöhemmin violettien ryhmässä päätettiin koiran olevan poika ja nimeltään Bufi. Koska Bufilla saattaa olla värikäs menneisyys, käy hän vielä pesulla ja pakastimessa, ennen eskarin luku-koiraksi ryhtymistä.
IMG_0109.JPGTässä on luku-koira Bufi ja alla muut finalistit.

IMG_0108.JPGIMG_0107.JPG


Tiistaina aloitimme sisällä. Jakautuen kolmeen ryhmään, yksi ryhmistä sunnitteli syntymäpäiviä, toinen teki kynätehtäviä ja kolmas askarteli kansioihin koristuksia. Sisähommien jälkeen, suuntasimme Vasufestin viettoon Wahrenin puistoon. Puistossa etsimme Qr-koodeja, joiden takaa ilmestyi tehtäviä. Qr-koodien etsiminen oli lapsista hauskaa kuin aarteen etsintää. Koodien takaa löytyi laulu- ja jumppaleikkejä, kielijumppaa, tunnetaitoharjoituksia, rakentelua jne...

IMG_0125.JPG
IMG_0120.JPG
Tehtäviin kuului niin yhdellä jalalla hyppimistä, kuin linnan rakenteluakin ja jokaisella oli varmasti tehtävissä suosikkinsa. Pisteiden jälkeen jokaiselle maistui mehu ja pulla.

Iltapäivä jatkui liikunnan täyteisenä, kun hypimme trampoliinilla ja kokosimme palikoista linnoja.
Keskiviikkona jatkoimme kansioiden tekoa ja harjoittelimme erilaisia rytmejä musiikin tahdissa. Tutustuimme myös lukuun yksi.
Torstai aloitettiin keskustelemalla kiusaamisesta. Aihe kuuluu osana Taikuri Luttisen esitystä, johon pääsemme osallistumaan ensi maanantaina Teatteritalolla. Lisäksi osa lapsista teki kansioita, osa kynätehtäviä ja kaikki pääsivät liikuntaan. Lapset leikkasivat tähtiä taivaalle, joihin kirjoitettiin lasten toiveita eskarivuodelle.
Perjantaina pääsimme Fopsin järjestämään kiekko/ringettekouluun. Ensimmäisellä kerralla harjoiteltiin luistelua ja pystyyn nousua ja leikittiin banaanihippaa sekä jäämiestä. Lapset olivat todella sisukkaita luistelijoita ja matkakin meni hyvin. Seuraavalla luistelukerralla olisi hyvä, että lapsilla olisi käsineet ja iso reppu, jos mahdollista. Repussa on huomattavasti helpompi kantaa.

IMG_0163.JPG
IMG_0161.JPG


Ensi viikolla olemme Vihreässä viidakkohuoneessa ja aloitamme eskarin ulkona klo 9. Kiitokset vanhemmille runsaasta vanhempainiltaan osallistumisesta ja aktiivisista uusista vanhempainyhdistysjäsenistä. Terveisin Heli siis Violettien lto ja Anniina ja Maikku