Viikko 37

Vk 37

Maanantaina etsimme Bufin kirjainta eli I-kirjainta matkalla Kirkkopuistoon ja monta löysimmekin. Kirkkopuistossa lapsilla oli hyvät leikit ja lopuksi ennen esitykseen menoa leikimme viimeistä paria uunista ulos. Myöhemmin harjoittelimme paperille I-kirjaimia. Kävimme katsomassa Taikuri Luttista teatteritalolla. Showssa käsiteltiin kiusaamista taikuuden ohessa ja lapset oppivat taikatempunkin. Lapsilla ja aikuisilla oli hauskaa.

Tiistaina nautimme vesileikeistä ulkona. Hienoja puroja, patoja ja kuravellejä syntyi. Osa lapsista aloitti Fun Friendsin punaisten ryhmän Annikan ohjauksella. Lapset nimesivät ryhmänsä Kissaryhmäksi. Friendsissä vieraili hiukan ujo Kake-kilpikonna, jonka näytti esimerkkiä kuinka esittäydytään ja kerrotaan asioita. Rohkeudesta puhuimme myös. Lisää FRINDSkerroista löytyy Friedsotsikon alta pedanetista. Osa lapsista täytti itsearviontikaavaketta, jossa lapsi merkitsi osaako ko. olevan taidon. Kyseltiin mm. arkitaitoja: sujuuko ruokailu, pukeminen sekä ns. "akateemisia taitoja", moneenko lapsi osaa laskea yms.

Keskiviikkona toinen ryhmä aloitti Friendsin ja nimesi ryhmän Kaveriryhmäksi. Kaveriryhmä suoritti myös pallokoulun, jossa harjoittelimme pallon heittoa ja kiinniottoa. Kissaryhmä teki itsearviointia ja lisäksi muita hahmottamiseen liittyviä tehtäviä esim. Palapelejä ja erilaisia muotoihin liittyviä tehtäviä. Koristelimme Bufille kassin, johon jokainen sai leikata mieleisen värisen pallon, koska Bufi rakastaa palloja. Nyt Bufi on valmis ensimmäiseen vierailuun lapsen kotona. Vierailut tapahtuvat aakkosjärjestyksessä ja Bufin voi palauttaa eskariin viimeistään seuraavan viikon torstaina.

Torstain aloitimme harjoittelemalla Vaari tuli talohon -laululeikkiä, johon lapset keksivät lisäsäkeistöjä. Laulu on tarkoitus esittää vanhustenjuhlassa keskiviikkona 4.10 klo 14 srk:talossa. Toivottavasti mahdollisimman moni lapsi pääsee mukaan. Tutustuimme lukuun 2 ja etsimme sitä myös Bee bot-robottien avulla. Lapset tykkäsivät kovasti roboteista.

Perjantaina Bufi pääsi kanssamme elämänsä ekan kerran metsään. Mietimme miten pieni Bufi kokee metsän. Puhuimme aisteista. Teimme aistiharjoituksia. Kuuntelimme metsän ääniä, leikimme valokuvaajaleikkiä, jossa toinen lapsi oli kamera ja toinen valokuvaaja. Lisäksi tunnustelimme erilaisia puita ja etsimme oman puumme. Etsimme värejä luonnosta ja teimme tilkkutäkin. Makkarat maistuivat makoisalta ja paluumatkalla löysimme Bufin kaverin Paco-papukaijan repusta. Pacolla oli viesti jalassaan, jossa kehotettiin tekemään kartta Pacon ja Bufin matkoista. Tästä jatkamme maanantaina Aurinkohuoneessa klo 9.IMG_0149.JPG

IMG_20170912_110448.jpg