Viikko 51

Viimeinen viikko

Maanantaina lähdimme heti aamusta kirkkoon kenraaliharjoituksiin. Kenraali kesti aikas pitkään, mutta toivotaan juhlan sujuvam joutuisammin. Meidän esityksemme meno hyvin ja lapset kyllä osaavat osansa :)

Tiistaina Raili piti lapsille polvipainia. Kaikki halusivat osallistua ja puuha vaikutti mieluisalta. Nelli teetti osalle vielä matikkatehtäviä. Muutenkin on nyt joulun alla hieman seurattu ja havainnoitu ja testailtu lasten taitojen kehittymistä syksyn aikana ja kehitystä on tapahtunut! Erityisesti äidinkielessä kaikki ovat oppineet syksyn aikana valtavan paljon uutta!

Keskiviikkona lapsille arvottiin salaiset ystävät ja jokainen askarteli kortin ystävälleen. Vihreiden postilaatikkoon oli muutenkin viikon aikana kertynyt mukavasti kortteja, myös muista ryhmistä. Perjantaina lapset toimivat postinjakajina ja oli mukavaa, että kaikille oli postia.

Torstaina kodalla oli todella märkää. Onneksi metsästä löytyi hieman kuivempaa maastoa ja kentällä oli vielä lunta lumiukkojen tekoa varten. Grillasimme makkarat ja juttelimme kuluneesta syksystä. Lapsille oli erityisesti jäänyt mieleen molemmat syntymäpäiväjuhlat ja askartelut. Keväältä he odottavat uimista ja moni haluaisia oppia lukemaan :) Muutama on oppinut lukemaan jo syksyn aikana, kirjaimia ja numeroita lapset kertoivat myös oppineensa ja joku mainitsi oppineensa leipomaan pipareita.

20171221_110437.jpg

Viimeisenä päivänä ennen lomaa avasimme kaikki loput joulukalenterin luukut, jaoimme postin ja palkitsimme ahkerat auttajat auttamiskalentereiden perusteella. Pedanetin luukkuuja oli avaamatta viikonlopu ja koko kuluneen viikon ajalta, joten pääsimme uudistuneeseen aurinkohuoneeseen katsomaan kalenteria ja hetken ehdimmme katsoa myös elokuvaa.

IMG_0759.JPG

IMG_0761.JPG

Kulunut syksy on ollut täynnä toimintaa: retkiä, vierailuja, askartelua, kynätehtäviä, toiminnallista oppimista, liikuntaa, syntymäpäiviä, musiikkia, esityksiä ja vaikka mitä muuta! Kaiken tämän tohinan keskellä on tapahtunut oppimista, numerot, kirjaimet ja monet uudet ystävät ovat tulleet tutuiksi kuin huomaamatta! :) Keväällä jatkamme lasten toiveiden toetuttamista ja pidämme yllä syksyn aikana luotua mukavaa ja ystävällistä ilmpiiriä, joka ryhmässämme vallitsee.

Kiitos kaikille kuluneesta sykystä! Rauhallista joulun aikaa kaikille ja onnellista alkavaa vuotta 2018!

Nelli ja Raili