Viikko 6

Projekti jatkuuu

Maanantai ja tiistai kuluivat tarina-projektin puitteissa. Aluksi mietin tapahtumapaikan toteutettavan kolmiulotteisesti näytelmän lavasteiden tyyliin. Havahduin kuitenkin huomaamaan että emme ole kertaakaan vuoden aikana maalanneet ohjatusti! Otimme siis käyttöön suuren suuret paperit ja pullovärit. Suuren paperin täyttäminen olikin monelle suuri haaste. Opettelimme hieman värien sekoittamista ja saimmekin aikaiseksi hienoja sävyjä. Tarina-projektin etenemistä voi seurata jokaisen omasta kasvunkansiosta.

IMG_1099.JPG
Keskiviikkona ryhmässämme vieraili turkoosin ryhmän harjoitteli Emmi. Emmillä oli lapsille mieluisia tutustumis- ja ryhmäytymisleikkejä. Kerroimme itsestämme asioita pelikorttien avulla, harjoittelimme kysymyslauseiden muodostamista, ääntelimme kuin eläimet ja leikimme peiliä ja "minä olen puu" -leikkiä. 

IMG_1117.JPG
IMG_1121.JPG
Samaan aikaa Raili piti puolikkaalle ryhmälle sankari-aiheista friendsiä. Lapset pohtivat ja piirsivät elämänsä oikeita sekä fiktiivisiä sankareita.

3AC5A385-D5BC-4F96-8365-A27346A0CDD2.jpeg
Torstaina Villi Veturissa seikkailtiin tähtitornilla ja metsäretkellä. Retkiltä mukaan saatiin Ä-kirjain. Leikimme Emmin opettamaa eläinten ääntelyleikkiä. Toisen rauhallisemman leikin nimi oli Talitiaisen taikasulka. Kynätehtävät harjoittavat sekä äidinkieltä että matematiikkaa.

IMG_1128.JPG
IMG_1127.JPG
Perjantain retki paloasemalle oli todella mukava. Palomies Timo esitteli meille sisätiloista hallit, liikuntasalin, keittiön, oleskelutilat, makuutilat... Ajoneuvoja näkee välillä aina tapahtumissa, mutta laitoksella harvemmin on päässyt sisällä käymään. Meille esiteltiin kaluston lisäksi myös välineistöä ja Timo puki palomiehen puvunkin päälle happinaamaria myöten. Opetuksellinenkin osuus vierailuun kuului.

IMG_1145.JPG
Saimme mukaamme myös hyvän eskaritehtävän jonka teimme heti eskarille takaisin päästyä. Tehtävässä oli paljon vaikeaa leikattavaa, mutta työ palkitsi itsensä kun kaikki saivat kotiin viemisiksi hienon paloauton.

IMG_1180.JPG
Hyvää viikonloppua! Seuraavat kaksi viikkoa meidät löytää uudesta Aavikkohuoneesta. Käytävää pitkin aurinkohuoneen ovesta seuraava.