Viikko 50

Jouluvalmisteluja

Viikko alkoi musiikillisesti. Lauloimme paljon joulujuhlan yhteislauluja sekä harjoittelimme omaa esitystämme. Käytännönasioita oli aamutuokiossa paljon. Kalenterista piti avata jopa neljä luukkua, Rontille piti arpoa uusi koti, viikon eskarilainenkin piti arpoa ja käytiin vielä läpi viikon ohjelmaa, joka hieman poikkeaa normaalista.

Tiistaina harjoittelija Iida teetti lapsille joulukuusi ja tonttu aiheisia askarteluja. Katsoimme Forssan varhaiskasvatuksen kalenterista monta avaamatonta luukkua, leikimme ja pelasimme. Varhaiskasvatuksen kalenteria pystyy muuten katsomaan myös kotona. Se löytää täältä pedasta.

IMG_0678.JPG
IMG_0703.JPGLasten työt löytyvät heidän kasvunkansiostaan.

Lunta pyrytti todella sakeasti mutta lähdimme silti tarpomaan kohti Forssan energian toimipistettä. Onneksi menimme! He ottivat meidät ilolla vastaan, tarjosivat karkkia, glögiä, pipareita ja heijastimetkin lapset saivat. Joulupukki jutteli mukavia ja esitimme hänelle joulujuhlakappaleemme. Kukaan muu ryhmistä ei ehtinyt vierailulle, mutta onneksi me sentään kävimme! Ja oli kyllä kiva käydä :)

IMG_0683.JPG
IMG_0689.JPG
Tänään sekoitimme vähän ryhmiä johtuen sirkuskoulusta. Sirkuskoulun vetäjät olivat tulleet Helsingistä saakka. Teimme paljon akrobatiaa: kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja gorillaloikkia. Välineenä käytimme renkaita. Heittelimme pannukakkuja, seivästimme renkaita.

Torstaina lähdimme suurella joukolla koulukirkkoon. Pappi Sanna ja seurakunnan työntekijä Anniina olivat jörjestäneet meille oikein mukava kirkon. Anniina oli pukeutunut tutuksi kirkon rotaksi ja lapset pääsivät halimaankin häntä kirkon jälkeen. Rotta esitteli lahoja joita hän oli hankkinut Marialle, Joosefille ja Jeesus-lapselle. Kaikki laulut olivat sattumalta samoja kuin joulujuhlassa, joten tuli niitäkin harjoiteltua. Kirkon jälkeen pienet Värttinät tulivat meidän luokse ja harjoittelimme pitkästä aikaa yhdessä tiistain esitystä.

6B3B7FB0-6619-4819-AC1D-9480377B3140.jpeg
Iltapäivällä meidät oli pyydetty Ystävän kammariin esiintymään. Lauloimme oranssien kanssa joulujuhlan lauluja ja molemmat esittivät oman ohjelmansa. Väki tuntui ilahtuvan lapsista ja heidän laulustaan. :)

1EBA59A7-1662-433B-A3AC-4AD236F20220.jpeg
Perjantaina vietimme viiden lapsen syntymäpäiväjuhlia. Leivoimme pipareita, lapset halusivat pelata padeilla ja kuunnella musiikkia. Paukutimme poppparit, söimme kaappiin jääneet sipsit ja oli lapsilla hieman karkkiakin. Elokuvan nimi oli Ozzy. Ryhmässä kävi myös piipahtamassa joulun jälkeen aloittava uusi tyttö.

IMG_0698.JPG
IMG_0699.JPG
IMG_0701.JPG