Viikko 5

Nimetön #e75c

Kevät tuo alkusyksyn tapaan taas mukanaan kaikenlaisia testauksia ja kyselyitä. Lasten itsearvioinista mainitsinkin suurimmalle osalle Leopsissa. Maanantain ja tiistain pyhitin sille. Jututin lapsia kolmen hengen ryhmissä  valmiin lomakkeen pohjalta. Kysymyksiä oli paljon ja osa oli vaikeitakin, mutta hienosti lapset jaksoivat. Kaikkien kanssa en ehtinyt vielä itsearviointia teettää.

IMG_0925.JPG
Tiistaina meillä oli seuranamme Railin sijasta Marja. Marja teetti lapsille ateljeessa ystävänpäiväkorttiaskartelun. Tulevien syntymäpäivien sankarit toivoivat, että synttäreillä jokaiselle jaettaisiin ystävänpäiväkortti. Lapsilta tuli myös idea tehdä kortit salaisille ystäville, kuten jouluna. Näin jokainen saa kortin ja jokainen saa myös tehdä kortin.

IMG_0922.JPG
Omalla pihalla ulkoilun sijasta lähdimme torille lumikasalle leikkimään ja laskemaan liukureilla.

IMG_0930.JPGIMG_0933.JPG
Keskiviikkona saimme Railin sijasta seuraksemme ihanan Suvin. Etsimme kansioiden kätköistä kaikki lasten keskeneräiset tehtävät ja ne tehtiin lopuun. Joku teki matikkaa, joku T-tehtävää ja osa kesken jäänyttä väritystehtävää. Kaikki olivat aikaisemmin leikanneet itselleen numerosymbolikortit. Näille korteille tehtiin pariksi lukumääräkortit.

IMG_0941.JPG
Niillä voi nyt jokainen omilla korteillaan pelata vaikka muistipeliä, harjoittaa lukujonotaitojaan ja lasten omilla korteilla voidaan myös arpoa pareja tms. Kortit laminoidaan, joten ne säilyvät toivottavasti pitkään hyvinä.Loppuviikko sujuikin sitten ulkoillessa. Torstaina kova tuuli pyyhki meille Talsoilan kentän tyhjäksi. Aurata ei siis tarvinnut. Lapsia ei tuuli haitannut. Luistelu sujui kaikilla oikein hyvin. Osa halusi kokeilla hieman ringettemailoja ja rinkulaa. Banaanihippaa lapset myös leikkivät.

Perjantaina oli vuorossa kotaretki. Lunta oli yöllä satanut tosi paljon ja luonto oli kauniin koskematon. Pienien ongelmien jälkeen saimme kodan auki ja grillin tulille. Lapsilla oli lupa kuvata padeilla videoita ja kuvia. Materiaalia tulikin paljon! Yritän koosta kuviasta ja videoista kasvunkansioihin iMovien, osioon "tapahtumia vuoden varrelta".

Ensi viikolla jatkamme Sateenkaaressa. Maanantai ja tiistai on pyhitetty tarina-projektille, on friendsiä, Villi Veturia ja perjantai huipentuu vierailuun palolaitokselle.

Hiihtäkää paljon viikonloppuna! :)