Viikko 48

Joulu lähestyy

Tällä viikolla aloitimme heti maanantaina joulujuhla esitykset harjoittelun. Ryhmämme yhdistää voimansa kahdeksan värttinän kanssa ja luvassa on lasten toivoma tanssillinen esitys, jossa on myös kuoro ja pieni rytmisoitinorkesteri. Ehkä en enempää kerro esityksestä, jotta jännitys säilyy juhlaan asti :)

IMG_0484.JPG
Kun tähän asti olemme jättäneet musiikin hieman vähemmälle toiminnassamme, niin tällä viikolla kirimme menetetyt kuukaudet kiinni. Maanantaina laulettiin ja tiistaina jatkettiin. Raili piti osalle Friendsiä, mutta puolikas ryhmä alkoi harjoitella joulujuhlaesitykseen kuuluvaa tanssia. Lauloimme ja leikimme myös monia tuttuja joululauluja ja joulujuhlassa esitettäviä yhteislauluja. Jatkoimme musisointia vielä muskarin puolella yhdessä oranssien kanssa.

IMG_0482.JPG

Kun oranssit lähtivät leikimme lapsille päiväkodista tuttua kierin kierin leikkiä, sammakkoa ja kurkea ja ihan vaan tanssimme toivekappaleiden tahdissa. Ryhmä on kova tanssimaan :) Loppuhuipentumana oli kaikkien tykkäämä kapula leikki, jossa ilman kapulaa jääneet lapset tippuvat pois pelistä yksi kerrallaan, kunnes jäljellä on enää vain voittaja. Hienosti he ovat oppineet häviämiseen liittyviä taitoja tämän leikin myötä, koska kukaan ei hermostun siitä että joutuu ensimmäisten joukossa tippumaan pois pelistä.

IMG_0493.JPG
Keskiviikkonakin pienet tulivat meidän luokse ja saimme hieman suuremmalla porukalla harjoiteltua esitystä. Jäi meillä aikaa myös aloittaa talvinen askartelu, jota jatkoimme myös seuraavana päivänä. Emme ole ehtineetkään askarrella pitkään aikaan. Niin kovasti lasten kanssa toivoisimme lunta, jotta pääsisimme oikeita lumiukkoja tekemään. Kurahousujen ikuinen pukeminen alkaa hiljalleen kyllästyttää niin lapsia kuin aikuisiakin. Nopeimmat askartelijat ehtivät tehdä myös joulukortit ja täysin omaa mielikuvitustaan käyttäen! Mitään mallia ei ollut.

IMG_0499.JPG
IMG_0503.JPG
Yrittäjänaiset pyysivät eskarilaisilta apua, tori tulisi koristella sunnuntain Forssan joulunavausta varten. Axelilaiset lupasivat ottaa vastuulleen Ankkalammen yli johtavan sillan koristelun. Torstaina puolikkaan ryhmän tehdessä Friendsiä puolet lähtivät kiinnittämään tehtyjä tupsuja sillan kaiteeseen.

IMG_0535.JPG
IMG_0539.JPG
Perjantai oli levoton päivä. Joulukuu on alkanut, ensimmäinen luukku avattu, eksari on koristeltu teeman mukaisesti ja odotus alkaa olla jo kovaa. Sen verran löysimme kuitenkin kykyä keskittyä, että saimme uuden kirjaimen, ällän, opeteltua. Vielä pitäisi muutama viikko yrittää jaksaa pusertaa :)

Levon täyteistä viikonloppua!