Viikko 47

Viikko ilman ylimääräisiä menoja

Maanantai alkoi hyvin rauhaisasti. Pitkästä aikaa rauhalliselle aloitukselle oli aikaa! Koko talo on luvannut osallistua torin seudun koristeluun joulua varten. Vanerisydämeen liimataan punaisia tupsuja ja sydämet ripustetaan ilmeisesti Ankkalammen sillan kylkeen. Tupsupaja avattiin siis maanantaina. Lapset vaikuttavat tekevän tupsuja kovin mieluissaan, joten kehittelemme niistä myös jonkin toisen askartelun jos lapset niin haluavat.
Tupsujen lisäksi teimme loppuun kaikki keskeneräiset värityskuvat ja kynätehtävät.

Tiistai oli luksusta! Meitä oli 5 aikuista ryhmässä! Toteutimme aamupäivän viiden pisteen pistetyöskentelynä. Lapset itse päättivät maanantaina päivän aiheen: uusi kirjan O.

IMG_0412.JPGYhdellä pisteellä koodattiin aakkosia beebottien ja bluebottien avulla. Lapsia auttoi harjoittelijamme Iida.

IMG_0423.JPGToisella pisteellä harjoiteltiin O kirjaimen kirjoittamista ja piirrettiin O sanoja.

IMG_0419.JPGKolmannella pisteellä pelattiin tuttua Molla ABCtä.

IMG_0426.JPGNeljännen pisteen peli on nimeltään kirjainläpsy. Aikuinen tai yksi lapsista sanoo kirjaimen. Kaksi kilpailijaa yrittävät nopeasti läpsäistä oikeaa kirjainta. Yksinkertaista ja hauskaa!

IMG_0427.JPGViidennellä pisteellä lajiteltiin eläimiä niiden alkuäänteiden mukaan. Mukana oli myös kirjaimia joita emme ole vielä opetelleet.

Lapset kehuivat pistetyöskentelyä oivallisena tapana toimia ja oppia. Toki henkilöstön määrä on usein rajoittava tekijä tämän kaltaise toimintaan, mutta tänään väkeä oli ihanan runsaasti.

38E4D6BD-030A-44D2-8D62-A304B0925607.jpeg
Keskiviikkona jatkoimme O kirjaimen harjoittelua. Teimme kynätehtäviä ja pelasimme kirjainbingoa. Bingo vaikutti olevan lapsille uusi peli.

203A4EB2-18AA-4DC2-AD83-4B3EA902EC7F.jpeg
Lapset askartelivat kortin Miljalle, joka vietti kassamme torstaina viimeisen päivän. Milja on ollut ryhmässämme kolme päivää viikosta jo kahden kuukauden ajan ja hänestä on ollut meille aivan valtavasti apua ja iloa koko ryhmälle.

IMG_0451.JPG
Tostaina Raili pohti lasten kanssa taas vihreitä ja punaisia ajatuksia Friendsin puitteissa. Tällä aikaa puolikas ryhmä tehtaili vielä lisää tupsuja. Seutu Sanomat tulivat haastattelemaan neljää lasta itsenäisyyteen liittyen. Kysymykset olivat todella vaikeita ja tilanne hieman jännitti lapsia. Toivottavasti haastattelija sai kuitenkin jonkinmoisen jutun aikaiseksi. Itsenäisyyspäivään liittyvää askartelua emme ole tehneet, joten törkeästi lavastimme askartelutilanteen kuvaajaa varten. Se oli ehkä hieman kornia :)

IMG_0443.JPG
Milja oli aivan liikunnut saamastaan kortista ja lasten laulamasta laulusta. Toivottavasti saamme useammin yhtä päteviä apulaisia ryhmäämme :)

375F8334-BDDE-47C7-AEF4-48E8B596F6C0.jpeg
Perjantain spinneripäivä oli menestys! Ruurin buumi tuntuu olevan jo ohi, mutta nyt kun otimme spinnerit oikein asiaksi niin lapset innostuivat niistä uudestaan. Pienryhmissä toteutetut esitykset olivat todella hienoja :) Kaikki sanoivat oppineensa myös uusia temppuja.

IMG_0473.JPG