Viikko 43

Syysloman jälkeen takaisin arkeen

Aloitus oli hyvin rauhallinen ja rento. Maanantaina otimme kaikkien eskarivihkot käyttöön ja kuulumisien kertomisen sijaan piirsimme syyslomasta kuvan. Muutama lapsista oli hoidossa, mutta viikko oli kuitenkin erilainen, koska eskarista sai pitää hieman vapaata. Piirrosten perusteella jokainen sai kertoa kuluneen viikon kuulumiset.
Ryhmä ei ole kovinkaan kova laulamaan, mutta laululeikeistä he pitävät. Laululeikit kehittävät rohkeutta esiintyä ja eläytyä. Minun ystäväni, Kuukausi-laulu ja Kapteeni Koukku soivat tänään eskarin lopuksi.

Tiistaina palasimme parin viikon tauon jälkeen kirjainten pariin. Kertasimme jo opittuja ja uusina tulivar S ja N. Pohdimme sanojen alkukirjaimia ja liikuimme niiden mukaan tilassa kirjaimelta toiselle.

IMG_0247.JPG
IMG_0248.JPG

IMG_0249.JPGIMG_0250.JPGIMG_0251.JPG
Lapset muodostivat itsestään ja parin kanssa yhdessä kirjaimia. Piirsimme kirjaimia toistemme selkään ja pyrimme tuntoaistin avulla tunnistamaan piirretyn muodon.

Pihalla leikimme perinneleikkejä, Puuhippaa, Jäämiestä ja Viimeinen pari uunista ulos -leikkiä. Kylmällä kelillä yhteisteileikit auttavat pitämään lämpiminä myös ne jotka muuten liikkuvat ulkona vähemmän.

00A72E65-94AC-4667-B5F3-9071BBE99809.jpeg
7FCF4257-5726-481A-9624-45EECBC482F5.jpeg
Keskiviikkona aloimme valmistella lähestyviä yhteissynttäreitä. Pojat halusivat Tehtaankoululle koristeluja, joten teimme ikkunaan laitettavia kurpitsoja. Askartelu harjoitti saksien käyttöä ja hahmottamista sekä erityisesti ohjeiden kuuntelua. Koristeita tuli todella hienoja ja niitä voi tällä hetkellä ihailla salin edustalla olevissa ikkunoissa. Työt löytyvät myös lasten omista kasvunkansioista.

Torstai oli erityisen kiva päivä. Lapset olivat todella innoissaan yöllä sataneesta lumesta. Metsäretki osui siis juuri oikealle päivälle. Talsoilan metsessä pyörittelimme lumesta kaikenmoisia hahmoja ja tekivät lapset lumienkeleitäkin.
Päivän opetuksellisessa osuudessa puhuimme eläinten, metsäjäniksen, oravan ja lumikon suojaväristä. Suojaväriin liittyen leikimme Ilves -nimistä leikkiä. Lasten tuli piiloutua ympäristöön jättäen itsestään näkyviin jonkin pienen tuntomerkin. Ilveksen ei saanut liikkua vaan piiloutujat piti löytää paikaltaan.
Leikki olisi ollut paljon haastavampi ilman lunta, mutta lapset intoutuivat leikistä lumesta huolimatta. Piiloutujat löytyivät melko nopeasti ja kaikki halukkaat ehtivät sekä piiloutujan että ilveksen rooliin.

Parin viikon tauon jälkeen, perjantaina oli FF päivä. Railin pitäessä Friendsiä puolikas ryhmä pelasi kanssani iPadeilla molla ABC:tä. Molla ABC on simppeli peli kirjanten piirtämisen harjoitteluun, jonka voi ilmaiseksi ladata tabletille myös kotona. Eskarilla on myös XBox, jota testasimme ensimmäistä kertaa. Kinetic toiminnon avulla harjoittelimme lukujonotaitoja. Lapset liikehtivät lentokoneen tavoin napatakseen numeroilla varustettuja pilviä oikeassa järjestyksessä ensin yhdestä kymppiin jonka jälkeen kympistä ykköseen.
Peli oli jännittävä ja lapset innostuivat siitä kovasti. Lukujotaitojen lisäksi koneticin avulla voi harjoitella mm. vuodenaikoja ja muotoja.

Ensi viikolla vietetään maanantaina ja tiistaina Lasten Forssa seminaaria. Seminaari tuo eskariin ainakin maanantaina iltapäivällä vieraita. Teemme lisää koristeluja Halloween teemalla ja torstaina koittaa kauan odotettut naamiaissynttärit.