Viikko 41

Viikko

Maanantain aloitimme vauhdikkaasti pelaillen jalkapalloa ja trampalla pomppien. Poikien pelatessa tytöt viimeistelivät keskeneräisiä värityskuvia ja taikataikinasta tehdyt lehdet maalattiin. Puolen tunnin jälkeen tytöt pääsivät pelaamaan ja pojat askartelemaan.

IMG_0301.JPG

IMG_0302.JPG

Tiistaina meidät oli kutsuttu seurakuntatalolle. Kyseessä oli Jäljillä niminen seikkailu, jossa oli paljon laulua ja musiikkia. Seikkailu osallisti myös lapsia. Esityksessä oli kivoja, tuttuja lauluja, joita voisimme laulaa myös eskarissa. Vihreiden lapset hieman ujostelivat osallistua laululeikkihin. Tällaista osallisuutta ja jonkinlaista esiintymistä meidän pitää yhdessä harjoitella.

IMG_0199.JPGIMG_0200.JPGIMG_0202.JPG
Keskiviikkona lähdimme myös vierailulle, mutta ihan lähelle päiväkodin puolelle Värttinöitä moikkaamaan. Päikyn puolella oli paljon lapsille uusia ja erilaisia leluja, pelejä ja tietyti myös kavereita. Ja akvaariokin siellä oli! Pyysimme Värttinät vastavierailulle meidän luokse.

Torstaina pidimme ensimmäisen matikkapäivän. Aiheena oli lukumäärä, numero ja niiden vastaavuus, lukusuora, muodot ja pienet yhteenlaskut. Lapset työskentelivät ryhmässä tai parin kanssa erilaisilka toiminnallisilla pisteillä. Laitan kuvia vierailusta päikyn puolella ja matikkapäivästä erilliseen kansioon tämän viikon blogin perään.

Perjantai oli leikkiä ja lasten omia leluja varten. Leluilla "leikkiminen" muistutti lähinnä hippaa tai muuten vain täysin hillitöntä touhuamista. Tämä hyväksyttiin lomaa edeltävänä perjantaina, mutta jatkossa pitää leikkejä hieman kehittää.

Lisäksi pelasimme syntymäpäiväsankarin toivomaa polttopalloa ja herkuttelimme karkeilla. Ensimmäisten yhteissynttäreiden päivä ja paikka lyötiin sankareiden toiveesta lukkoon ja teemaksi valikoitui ajankohtainen Halloween.

Ensi viikolla päivähoitoon tulevilla lapsilla on hieman rennompi viikko ja eskaritehtävistä pidetään taukoa. Raili on töissä osan viikkoa ja Nelli loimailee koko viikon. Loman jälkeen meidät löytää viidakkohuobeesta.

Rentouttavaa lomaa kaikille eskareille ja vanhemmille! :)