Viikko 40

Viikko 40

Maanantaina oli tarkoitus jatkaa edellisen viikon vaahteranlehtiä, mutta ne eivät olleet ehtineet viikonlopun aikana kuivua tarpeeksi. Vaihdoimme suunnitelmaa toiseen askarteluun. Teimme pillimaalauksella vesilätäköitä, joihin väritimme ja leikkasimme kumisaappaat pomppimaan.

IMG_0241.JPG
Tekeminen oli niin intensiivistä, että vallan unohdin ottaa kuvia. Jokaisen lapsen oma työ löytyy kasvunkansiosta. Osuva työ tähän epävakaaseen, sateiseen viikkoon.

Tiistain aloitimme lyhyellä mielikuvarentoutuksella, joka johdatteli lapset Villi Veturin U-tarinaan. Rentoutus vaikutti olevan lasten mieleen ja he rauhoittuivat rentoutuksen ansiota kuuntelemaan Villi Veturin tarinaa Uneton yö. Jumppasimme suuta miettien miltä jo opitut kirjaimet suussa kuulostavat ja missä kieli pitää olla. Keksimme U-sanoja ja teimme kirjaimeen liittyviä kynätehtäviä.

Tehtävien jälkeen hyödynsimme muskarin tilaa, koska ulkona satoi. Lapset saivat itse päättää mitä teemme muskarissa. Leikimme kurki ja sammakko leikkiä, lauloimme ja soitimme, tavutimme nimiä soittimien avulla ja lopulta pelasimme lasten suosikkileikkiä, joka on muunnelma tuolileikistä.

Keskiviikkona oli Feeniksissä Feeniks basketin järjestämä koripallotapahtuma. Salissa oli neljä pistettä, joita kiersimme kutakin 10 minuuttia. Harjoiteltavia taitoja oli heittäminen ja syöttäminen, korin tekeminen ja pallon kuljetus eri tavoin. Yhdellä pisteellä leikittiin hippaa. Päivä oli oikein onnistunut! Teen päivän kuville erillisen kansion.

IMG_0288.JPG

Saimme luvan leikkiä Kurjenpesän pihalla kun koripallo oli ohi. Monet lapset tapasivat siellä vanhoja tuttuja. Takaisin eskarille lähdimme suurimman sateen loputtua. Matkalla seurasimme sorsien touhuja kävellessä joen vartta pitkin.

IMG_0291.JPG

Torstai oli kiva ja kurainen päivä :) Lähdimme kodalle jossa lapset saivat heti leikit käyntiin. Liukas mutainen oja ja suuret lätäköt olivat suuressa suosiossa. Turhaksi emme halunneet lasten leikkejä kieltää, likaantumisesta huolimatta. He olivat niin kovin iloisia ja onnellisia saadessaan leikkiä vapaasti, että totesimme lian olevan vain likaa :)

IMG_0172.JPG

IMG_0174.JPG

Raili laittoi nuotion heti aluille meidän saapuessa kodalle. Ja ai että miten hyvälle makkarat ja nakit maistuivatkaan leikkien jälkeen!

IMG_0190.JPGIMG_0192.JPGIMG_0193.JPG
Perjantaina oli Fun Friendsin vuoro. Fun Friends jääkin nyt pariksi viikoksi tauolle ja tuokioita jatketaan loman jälkeen. Aiheena oli edelleen tunteet. Miltä tunne näyttää, miltä tunne tuntuu? Mitä eroa on sanoilla tunne ja tunto?

IMG_0196.JPG
IMG_0299.JPG

Puolikas ryhmä keksi ideoita pajaviikolle. Pajaviikko järjestetään viikolla 45. Ideoita tuli pakjon ja ne ovat kaikki toteutettavissa. Ideoita oli mm. leivontapaja, eläinpaja, liikuntapaja, sirkuspaja, legopaja ym. Pajaviikosta tulee lisää infoa hieman lähempänä. Kun oli ideoita sai perjantain kunniaksi pelata iPadeilla ja smartilla. iPadien pelit ovat kaikki ilmaisia oppimispelejä, jotka on ladattavissa myös koteihin. Oppi ja ilon verkkosivustolta löytyy myös paljon eskareille sopivia pelejä.

IMG_0198.JPG
IMG_0298.JPG

Ensi viikolla ryhmäämme saapuu uusi tyttö. Tutustumme häneen, käymme leikkimässä pienten puolella, vierailemme seurakuntatalolla ja loman kunniaksi pidämme perjantaina lelupäivän.
Ensi viikkoon!