Viikko 4

Lunta, pakkasta ja vesisadetta

Viikko alkoi mukavassa leudossa kelissä. Lasten toiveesta sali oli varattu maanantaiksi. Puolet ryhmästä halusi pelata jalkapallo ja toinen puolisko halusi voimistella. Molemmat ryhmät pelasivat myös käsipalloa. Oli kiva nähdä monilla lapsista jumppavaatteet mukana ja taisi peleissä oikein hikikin tulla. Varmasti tulemme varaamaan salia myös jatkossa!Tiistaina oli Friends päivä. Puolet ryhmästä jäivät minun kanssa työstämään projektia alkuun. Kävimme viime viikolla museolla ja saimme inspiraatioksi kankaat. Toinen ideoiden lähde oli kirjastosta lainattu kuvakirjallisuus. Lapset tulevat kukin luomaan oman tarinansa. Aloitimme tarinankerronnan miettimällä tapahtumapaikkaa. Kaikki selailivat kirjoja urakalla ja miettivät missä heidän oma tarinansa tapahtuu ja miten tapahtumapaikka on kuvitettu. Tarinassa seikkailevilla hahmoilla ei tänään ollut vielä väliä. 

Koulussa korostetaan nykyään paljon suunnittelua. Esimerkiksi käsitöissä puhutaan kokonaisesta käsityöstä. Tällä tarkoitetaan lapsen itse toteuttamaa työtä, joka alkaa suunnittelusta ja päättyy valmiin työn esittelyyn. Dokumentointi on mukana lapsen omasta toimesta koko työn teon ajan. Suunnittelu oli eskarilaisten mielestä hieman tylsää, mutta halusin tuoda sen projektiin mukaan ihan kouluakin ajatellen. Dokumentoinnin hoidan tässä tapaksessa vielä itse. Ihan omaa työtä helpottaakseni :) Osa lapsista sai jujusta helposti kiinni ja pääsivät nopeasti hommiin. Toiset pohtivat hieman hartaammin alkavaa tarinaa. Suunnittelu jatkuu vielä keskiviikkona.

IMG_0883.JPG
IMG_0885.JPG
Lähes kaikki saivat suunnitelmansa valmiiksi keskiviikkona ja hienoja niistä tulikin! Lapset saivat kaikki kuulla toistensa tarinat suunnitelmien taustalla ja näkivät piirustukset.

Ulkona tuiskuava pyry ei ollut välttämättä aikuisten mieleen, mutta lapset nauttivat! Vihdoin saatiin kunnolla sitä niin kauan kaivattua lunta ja vielä paljon! Saa nähdä kuinka kauan se pysyy maassa.

IMG_0902.JPG
IMG_0905.JPG
IMG_0903.JPG
Torstaina lumesta ei ollut enää tietoakaan! Lähetimme Villi Veturin Martinmutkasta kohti Tuiskulan asemaa. Tuiskulasta saimme mulaan T-kirjaimen, uusia ryhmäytymisleikkejä ja kynätehtävän.IMG_0912.JPG
Perjantaiksi suunniteltu luistelu sekä pulkkailu menivät molemmat ideat pieleen koska vesi oli pilannut jään ja mäen. Ulkoillessa ei olisi uskonut että elämme tammikuun loppua.

DFDC75AE-B08C-4AC8-923E-A265AF0FDEEC.jpeg
752B54D4-C579-45BC-9069-705735CA290F.jpeg

Lapset toivoivat vapaata leikkiä ja kynätehtäviä, teimme molempia. T-tehtävät saatettiin loppuun ja sen jälkeen sai perjantain kunniaksi leikkiä.

Ensi viikolla on luvassa ainakin luistelua ja eväsretki kodalle. Luistelu on tietysti täysin säästä riippuvaista. Tällä viikolla en laittanut peruuntumisesta erillistä viestiä, koska oli ilmiselvää että jäälle ei valitettavasti pääse. Nyt luvataan torstaiksi pakkasta, mutta katsotaan miten käy. Meidät löytää seuraavan kahden viikon ajan Sateenkaaresta.

Hyvää viikonloppua kaikille!!