Viikko 37

Viikko 37

Maanantai alkoi perinteisesti viikonlopun kuulumisilla ja ensimmäisillä syntymäpäivillä. Lapsen syntymäpäivänä annamme kortin, laulamme onnittelulaulun ja lapsi saa päättää mieluisan leikin. Tämän päivän sankari halusi leikkiä perjantaina opittua kuka pelkää jäämiestä -leikkiä. Varsinaiset ryhmäsynttärit järjestetään syksymmällä kun saadaan useampi sankari.

Nimesimme myös lukunallen. Ryhmämme lukunalle on Rontti niminen orava. Rontti on kotoisin Taikametsästä, jossa hänen lempipuuhaansa on marjojen syöminen. Forssalaiselle kirpputorille Rontti päätyi avaruudesta hänen omalla raketillaan. Hänen lempiherkkujaan on kakut. Rontti on kiltti, mutta hieman sotkuinen kaveri, joka rakastaa lukemista. Kerromme Rontista enemmän, kunhan tutustumme häneen paremmin. Tiistaina Rontti lähtee ensimmäiselle vierailulleen Annikan kotiin.

Taikuri Luttisen esitys oli todella viihdyttävä. Aiheena oli kiusaaminen ja Luttinen osasi paljon hienoa taikatemppuja. Syntymäpäiväsankarimme sai toimia avustajana Luttisen esityksessä.

IMG_0090.JPG

Tiistai oli niin sateinen, että luovuimme ajatuksesta lähteä metsään. Eväiden syömien kuraisella mättäällä litimärkänä, ei kuulostanut hokuttelevalta ajatukselta. Johonkin retkelle piti silti päästä, koska eväät polttelivat lasten repuissa. Edellisen päivän taikuriesityksen purku oli jäänyt huomiotta, joten otimme sen aiheeksi ja lähdimme tekemään Loimijoen sillan alle ystävyys aiheista katuliitutaidetta. Kannattaa kävellä sillan alta nähdäkseen lasten taideteokset.Teimme myös pienen kävelyretken joen vartta pitkin, jonka antina oli seuraavaa taideteosta varten kerätyt lehdet, marjat, kepit, kivet ym. luonnonmateriaalit.

IMG_0103.JPG
IMG_0111.JPGLisää kuvia jokaisen lapsen tekemästä taiteesta löytyy omasta kasvunkansiosta.

Aamulla saimme ajatuksen käyttää muskarin tiloja eväiden syömiseen, koska olihan meidän vuoro mennä sinne. Tila on hieno ja käytössä on paljon rytmisoittimia, mutta myös kynähommat onnistuvat. Teimme hieman rytmiharjoituksia, leikkejä ja pieniä kilpailuja musiikin tahtiin. Olipa meillä hetken käynnissä jopa oma disco. Vihreät ovat kovia liikkumaan ja tanssimaan ja kaikilla olikin muskarihetken jälkeen päät hiestä märkinä.

IMG_0130.JPG
Keskiviikkona jouduimme hieman muuttamaan suunnitelmia peruuntuneen metsäretken vuoksi. Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen lapset tekivät oman toivepuunsa. Ville Veturin Omenatarhan aseman teemalla, kalvotöihin piirrettiin omenat, ne leikattiin ja laminoitiin. Jokainen sai tehdä kaksi omenaa ja kumpaankin kirjattiin lapsen oma toive eskarivuoteen. Lapset toivoivat erilaisia leikkejä, pelejä, retkiä, askastelua, urheilua ym. Omenat kiinnitetään puuhun ja toiveiden toteuduttua ne tippuvat alas puusta.
Nopeimmat ehtivät tehdä myös ekaritehtäviä liittyen numeroihin ja lukumääriin, tavuihin ja sanojen pituuksiin.

Tortaina oli taas Villi Veturi -päivä. Kappaleen nimi oli Lastauspuuhia. Erikoislähetys saapui vihdoin asemalle. Se on nyt lastattu, tarkoin varjeltu ja valmiina lähtemään matkaan. Kappaleeseen liityen teimme toiminnallisia luokittelutehtäviä. Tehtävät olivat melko kinkkisiä ja vaativat tarkkaavaisuutta ja kuuntelutaitoja.

IMG_0131.JPG
IMG_0135.JPG
IMG_0136.JPG IMG_0133.JPGIMG_0134.JPG
Perjantaina oli taas mukava ja hieman erilainen päivä. Vietimme koko aamupäivän yhdessä oranssin ryhmän kanssa. Lasten toiveiden mukaisesti toteutimme pistetyöskentelyä viidellä eri pisteellä. Pisteet olivat trampoliini, "palikat", värityskuvat, ipadit ja aktiivisuuspöytä sekä Bebotit. Pistetyöskentely toimi vaivattomasti ja sujuvasti. 4-5n hengen ryhmissä oli lapsia molemmista ryhmistä. Lapset toimivat pisteillä iloisesti ja innostuneina, mutta rauhallisesti. Mm. Ryhmä Hau ja Frozen aiheisia värityskuvia jatkettiin vielä iltapäivälläkin. Työskentelytapa oli todella sujuvaa ja lasten mieleen, joten aiomme varmasti hyödyntää sitä jatkossakin.

Palikat.JPG Majan rakennusta ensimmäisellä pisteellä

Tramppa.JPG Toisella pisteellä, trampoliinilla pomppiminen on huippu kivaa!

Annika, Jira ja Joona (2).JPG Kolmannen pisteen Fatboyt houkuttelivat iPadilla pelaajia hetkeksi makoilemaan.

Väritys (2).JPG Neljännellä pisteellä sai valita itselleen mieluisan värityskuvan

Bebot (2).JPG Viidennen pisteen Bebotit opettivat koodaus hauskalla tavalla

Ulos lähtiessä otimme eskarilta mukaan pienet eväät ja lähdimme leikkimään Kirkkopuistoon. Oranssien Suvi oli leiponut meille mukaan vielä herkullista omenapiirakka. Yhden oman ryhmämme lapsen palaute päivästä: "Tämä on paras päivä ikinä!" :) Lasten ilo ja heidän positiivinen palaute innostaa meitä tekemään uusia, hauskoja suunnitelmia taas tuleville viikoille.

Puisto.JPG
Pihalta.JPG
Evästys.JPG Näiden hauskojen kuvien ja mukavan päivän myötä hyvää viikonloppua kaikille!

Ensi viikolla olemme perimmäisessä tilassa, viidakossa. Kylvämme omenapuita, opimme ensimmäisen aakkosen ja tiistaina yritämme uudemman kerran lähteä metsäretkelle. Kivaa tekemistä luvassa jatkossakin siis :)