Viikko 19

Viikon 19 ohjelmaa

Tekijä: Emmi Isaksson
Viikko oli viime viikon tapaan normaalia lyhyempi, mutta silti taas täynnä ohjelmaa. Maanantaina oli Forssan varhaiskasvatuksen ja alakoulujen yhteinen Helminpäivän laulajaiset torilla. Laulajaisissa oli ensiksi alakoulujen tanssiviesti, jossa lapset pääsivät esimerkiksi "flossaamaan", joka on ollut kovassa harjoituksessa päivittäin. :D
IMG_1724.JPG
IMG_1730.JPG
Alakoulujen jälkeen oli päiväkotien vuoro. Lapset leikkivät erilaisia laululeikkejä, joihin mallia antoivat meidän eskarin lapset.
IMG_1726.JPG
Meidänkin ryhmän rohkeita lapsia lavalla :-)
Laulajaisten jälkeen teimme extempore-retken urheilukentälle. Jälleen sai ihmetellä ryhmämme lasten loppumatonta energiaa, kun he painoivat lähes väsymättä täysillä kenttää ympäri ja kuntoilivat eri laitteilla. :D
IMG_1736.JPG
Tiistaina Kuhalan kouluun menijät jäivät Oranssien kanssa pihalle, ja tulevien Tölön koululaisten kanssa lähdimme tutustumaan kouluun. Aluksi lapset saivat leikkiä ekaluokkalaisten kanssa ulkona, minkä jälkeen  piirrettiin pareittain ekaluokkalaisten kanssa katuliiduilla. Sitten menimme sisälle, ja ekaluokkalaiset esittelivät koulun eskareille ja saattivat syömään. Ruokalassa oli lasten sanoin "hiljasempaa ja painavammat tarjottimet" verrattuna eskariin. Tutustuminen meni niin hyvin, että koulun rehtorikin tuli tokaisemaan lapsille, että he käyttäytyivät jo nyt kuin ekaluokkalaiset. :) 
IMG_2364.JPG
IMG_2367.JPGIMG_2368.JPG
Iltapäivällä osa lapsista halusi mennä katsomaan Jannun nostoa. Eipä meidän aikana sitä saatu kuin vähän nostettua, mutta silti siitä riitti puhuttavaa!
IMG_2371.JPG
Keskiviikkona loputkin pääsivät retkelle. Retki alkoi osaltamme Turun linnasta, jossa lapsemme toimivat pikkuritari-kokelaina. Lasten tuli havaita ritarille kuuluvia tavaroita, jotka kuningatar oli hukannut. Lopulta tapasimme itse kuningattaren, joka löi jokaisen kokelaan linnan pikkuritariksi, sillä he olivat löytäneet kaikki hukassa olleet esineet ja käyttäytyneet hyvin. Vastineeksi lapset lupasivat, etteivät ikinä kiusaa ketään ja puolustavat pienempiä ja heikompia. Linnan jälkeen kävimme Raxissa syömässä, jossa lapsen suusta kuultua oli "niin paljon ruokaa etten tiedä mitä kaikkea ottaisin". :D Retkestä kuvia erillisessä kansiossa lisää.