Vko 50

Joulujuhlaharkkoja , liikuntaa ja pikkujoulut

Maanantaina pidimme kummiryhmän kanssa pienet joulujuhlaharjoitukset meidän uudessa huoneessa( sillä ei nimeä ja se on vain lainassa😔). Isot tontut ja pikkutontut leikkivät, lauloivat hienosti yhdessä toinen toistaan ohjaten. Harkkojen jälkeen lähdimme Lyseolle sillä saimme näin loppuvuonna mahdollisuuden päästä jumpalle oikein isoon koulun saliin. Siellä teemana oli numerot. Numeroita etsittiin, niiden kanssa kisailtiin ja niiden mukaan tehtiin erilaisia liikkeitä. Kaikkien mielestä "tää sali oli hyvä! "

Tiistaina retkeilimme jäähallille. Tämä oli ensimmäinen kerta jäällä turkoosin ryhmän kanssa ja täytyy sanoa, että hyvin meni. Osa tarvi hiukan ensin apua, osa käytti tukea ja oppi sen avulla ja osa luisteli jo ihan itsekseen. Kaikille löytyi oma tapa ja kaikilla oli hauskaa. Myös eväille ja huilille löytyi tilaa, sillä luistelu on aika rankkaa. Menemme uudestaan hallille ensi vuoden puolella.

Keskiviikkkona oli mahdollista päästä sirkuskouluun. Lapset opettelivat renkaan käsittelyä ja akrobatian alkeita. Näimme myös upean käsillä seisonta esityksen. Kiitos lumen, ulkona oli ihanaa ja valkoista ja siellä viihtyi. Ruokailussa maistelimme tänään jouluruokia. Ei ihan kaikkien suosikkeja, mutta jokaiselle onneksi löytyi jotain. Kaikkea me kuitenkin rohkeasti maistelimme.

Torstaina koko Päiväkoti Axel Wahren matkasi joulukirkkoon. Sanna pappi kertoi kirkonrotan kanssa tarinaa lahjoista ja niiden antamisesta. Kirkonrotta oli keksinyt aika hauskoja lahjoja niin Marialle, Joosefille kuin Jeesus lapsellekin.
Kirkon jälkeen ulkoilimme kirkkopuistossa ja sieltä piipersimme muskarille, jossa oli joulujuhlaharjoitukset kummiryhmän lasten kanssa. Tervetuloa tiistai iltana kirkkoon katsomaan aikaansaannostamme.

Perjantai oli pikkujoulupäivä. Retki kodalle alkoi kivassa talvisäässä. Tonttu olikin jo ehtinyt käydä siellä, sillä se oli jättänyt meille suunnistus tehtävän. Lasten piti etsiä pareittain tonttujen jättämiä tonttulakkeja joissa oli kuvia. Lasten piti tietää millä kuvassa oleva asia alkoi ja kerätä yhdessä parin kanssa kirjaimet paperille. Kodassa tulen loimotuksessa ratkoimme arvoitusta. Lopulta salakirjoitus selvisi. Tontun viesti oli: HYVÄÄ JOULUA!
Kotaretkeemme mahtui myös leikkiä ja evästelyä. Savuntuoksuinen joukko taapersi tyytyväisenä kohti eskaria ja ruokailua. Huh huh, vatsat oli jo valmiiksi ihan täynnä, mutta selvisimme siitäkin. Käykää taas viikonloppuna katsomassa pedanetista Joulukalenteriamme. Varsinkin maanantai kannatta katsoa tarkkaan, sillä voi joku nähdä tuttuja☺️. Hyvää viikonloppua.