VKO 49

Itsenäisyypäivää, pipareiden tuoksua ja Jean Sibelius

Maanantaina osa lapsista harjoitteli vielä viimeisiä kertoja tulevaa itsenäisyyspäiväesiintymistä varten. Kuviot alkavat selkeästi olla kunnossa. Osa ulkoili sateisessa säässä.
Toinen puoli aamupäivästä vietettiin Axelin tarinan merkeissä. Axel kulki Loimijokea pitkin ja saapui erittäin ihmeellisen laiturin luo. Se oli kauniisti koristeltu ja keskellä laituria seisoi suuri kaunis joulukuusi. Axel oli saapunut joulun satamaan. Hän alkoi heti muistella omaa lapsuuden jouluaan. Axel oli kirjoittanut meille oikein joulukirjeen, jossa hän muisteli mitä kaikkea jouluihin oli kuulunut jo sata vuotta sitten. Lapset kuulivat tarinaa sen aikaisita joulukoristeista, jouluruoista ja perinteistä. Laiturilta löytyi myös uusi kirjain J, näin joulunajan kunniaksi. Lopulta lapset saivat itse kerto omista jouluperinteistään. Kuunneltuammme kaikki tarinat, huomasimme kuinka muutamat asiat ovat säilyneet perinteinä yli sata vuotta. Jonkun jouluun kuului edelleen aamuinen joulusauna, joulukirkkoon meno tai perinteiset joulukoristeet ja joulukuusi. Kaikille oli yhteistä yksi sama asia, myös Axelille, koko perheen yhdessäolo!
Iltapäivällä suuntasimme osan TuPi ryhmäläisten kanssa kohti seurakuntataloa ja Ukko kerhon pikkujoulua. Laulut ja leikit saivat yleisömme viihtymään. Lauloimme ja leikimme myös yhteislaulun ja leikin yleisön kanssa. Yllätyksenä esiintyjät saivat karkkipussit!


Tiistaina koko Axel Wahren vietti itsenäisyyspäivän juhlaa. Saavuimme saliin jossa presidenttipari odotti meitä. Kättelyn ja tervetulopuheen jälkeen kohotimma maljat sata vuotiaale Suomelle. Ja vielä kymmenkertaisen Onnea huudon, koska sataa emme olisi jaksaneet :) . Tämän jälkeen alkoi virallinen ohjelma. Itsenäisyyspäivän tanssiryhmä sai esiintyä ensi kerran isolle yleisölle. Upeaa, mahtavaa!!!! Lopuksi yhteistä tanssia sekä ohjatusti että vapaasti. Olipa mukavat juhlat!

Keskiviikkona osa vietti vapaapäivää osa oli esiintymässä. Kiitos esiintyjille , te olitte aivan mahtavia ja ilman kyynelehdintää ei opet selvinneet.

Torstaina leivoimme pipareita yhdessä Pinkkiryhmän kanssa. Lisäksi askartelimme jouluaskarteluja ja pelailimme lautapelejä.
Pikkujoulujuhla odotti torilla klo 12.00 kaikkia eskarilaisia ja ykköskakkosia. 613998D2-591D-4113-8FF2-9D17F4A176AC.jpeg

Perjantai oli suomalaisen musiikin päivä ja Jean Sibeliuksen päivä. Kerroin tarinaa pienestä Janne pojasta joka kasvoi ja rakasti musiikkia ja jo 15- vuotiaana sävelsi ensimmäisen kuuluisan teoksensa. Kuuntelimme muutamia Sibeliuksen teoksia. Kerroin aina sävellyksen nimen ja sen kuultuamme mietimme oliko se myrsky, pisarat vai matkamuisto. Opiskelija Maija soitti huilulla muutaman Sibeliuksen säveltämän laulun ja sen jälkeen aloimme taiteilla Finlandian tunnelmissa. Jokainen maalasi mielikuvansa Sibeliuksen Finlandiasta, toki lapset eivät teoksen nimeä tienneet. Kun saamme maalaukset kehystettyä, laitamme niitä esille teidänkin ihaltaviksi.
Hyvää viikonloppua kaikille!1D2A398B-EAA6-4597-9618-505B48E3D8AC.jpeg